Scanpix

Mer hodebry for Høgmo og co.: – Helt udramatisk, sier daglig leder

Mer hodebry for Høgmo og co.: – Helt udramatisk, sier daglig leder

08/11/2018 14:25Oppdatert 08/11/2018 14:45

Det er ikke bare på fotballbanen Fredrikstad har utfordringer. Daglig leder i FFK Joacim Heier er imidlertid ikke bekymret.

Laget fra Plankebyen har med det skaffet seg et meget vanskelig utgangspunkt for returoppgjøret førstkommende lørdag.

Der kommer det frem at FFK har flyttet seg fra gul- til rød sone mellom desember i fjor og juli i år.

Klubben pålegges dermed av NFF å lage en handlingsplan for å tilfredsstille forbundets krav til klubblisens.

I tillegg til FFK befinner også Moss, Nybergsund, Raufoss nardo og Skeid seg i rød sone. Skeid rykket som kjent opp til OBOS-ligaen i høst.

Tallene totalt for ligaen viser at driftsinntektene er på 166 millioner, mens driftskostnadene er på 167 millione.

Likevel sier klubbansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, at han ser en positiv utvikling på norsk fotballs tredje høyeste nivå.

– Selv om man ennå ikke evner å drifte med overskudd samlet som en liga, har det vært en positiv utvikling siden første gang NFF mottok regnskaper (årsregnskap 2016) fra klubbene i PostNord-ligaen.

– Den gang ble 12 klubber kategorisert i kategori I (rød kategori) i det finansielle oppfølgingssystemet (FOS), mens det ved siste rapportering var seks klubber som havnet i rød kategori. Siden man innførte FOS i de to øverste ligaene på herresiden i 2009 har man sett en positiv utvikling i økonomien hos disse klubbene, og det er den samme positive utviklingen man tror og håper man nå ser i PostNord-ligaen, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

– Helt udramatisk

Daglig leder i FFK, Joacim Heier, er ikke veldig bekymret for utviklingen på klubbens vegne.

– For FFK sin del er det helt udramatisk. Vi kommer med stor sannsynlighet til å gå ut av 2018 med plussresultat og styrket egenkapital. Det var naturlige årsaker til at vi kom på minussiden i starten av 2018, vi dro blant annet med oss en del av kuttene vi gjorde etter 2017-sesongen inn i denne.

Heier forklarer blant annet fallet fra gult til rødt med ubalansert antall hjemmekamper kontra borte.

– Alle sesongkort- og kampdagsinntektene våre er periodisert dette året. Vi hadde bare fem hjemmekamper første halvår, mens vi siste halvår hadde åtte hjemmekamper.

– Mest sannsynlig står FFK bedre rustet ved inngangen til 2019 enn det vi gjorde ved inngangen til 2018, sier Heier, som samtidig opplyser om at klubben har hatt positiv egenkapital fem år på rad.

I den andre enden av skalaen befinner KFUM seg. Klubben fortsetter å ligge i grønn sone, som de også gjorde ved utgangen av 2017.

Det gjør også klubber som Elverum og Hødd. Alle tre klubber som rykket ned fra OBOS-ligaen i løpet av de to siste årene.

Video - KFUM knuste Høgmos Fredrikstad

02:12
0
0