– Alt er fint, og vi er godt i gang med sesongen. Det har gått litt opp og ned, og det gikk egentlig aller best i starten. Sammen med laget har det gått litt dårligere den siste måneden, og jeg har heller ikke spilt veldig mye. Med tanke på tabellen er det ikke så bra i forhold til ambisjonene, men jeg satser på at det vil gå litt bedre for min del og laget nå.
Göztepe ligger på 16. plass med 19 poeng etter 17 spilte kamper, i en svært tett og jevn Süper Lig. Men det er eksempelvis åtte lag innenfor fem poeng oppover på tabellen.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
Selv om det både er en annen kultur og litt annen type fotball, og Tripic også synes det har vært rart å venne seg til å spille uten tilskuere som i resten av verden, trives han godt.
– Det har selvfølgelig vært morsomt og spennende, og å oppleve en ny kultur og mentalitet var en grunnene til at jeg dro fra Viking. I starten var det spennende og uvant, og koronaen gjorde ikke ting bedre, så det ble litt spesielt som alle andre steder. Utenom det har jeg kommet godt inn i ligaen og spilt masse helt siden jeg kom hit. Det er mange gode lag og gode enkeltspillere, sier han og legger til:
– Sportslig sett har det gått som forventet og bra, med tanke på at jeg har spilt mye, startet og spilt mange kamper og hatt noen avgjørende mål og målgivende. Det er lenge igjen av sesongen, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Selskap av flere nordmenn

Eurosport har omtalt boomen fra norsk fotball til Tyrkia i det siste, og flere har forsøkt å klare hvorfor. Tripic har også sine synspunkter.
– Først og fremst fordi det er gode spillere, og det henger nok litt sammen med spillere som har vært her. Martin Linnes har vært i Galatasaray i lang tid, og han og Alexander Sørloth, selvfølgelig, har satt standarden for hvordan norske spillere oppfører seg. De er hardtarbeidende, lojale og skikkelig treningsvillige. Ryktet til norske spillere er nok styrket i ligaen her.
Sist ut i rekken er Zymer Bytyqi (Viking) og Vegar Eggen Hedenstad (Rosenborg) som sto uten kontrakt og endte opp i den tyrkiske ligaen i januar.
– Jeg tror det bare vil øke mer og mer de neste årene, for markedet har endret seg veldig med pandemien, som andre steder. Du får i utgangspunktet billigere spillere som leverer bra valuta for pengene fra Eliteserien, enn ved å hente tidligere Premier League-spillere som mange har gjort tidligere. Det virker som mange klubber tenker litt annerledes og ser mot Skandinavia og litt yngre spillere, i stedet for å hente eldre og dyrere spillere.

Kontraktsløs i sommer

28-åringen har kontrakt frem til sommeren og er allerede blitt linket til en retur til Norge, og spesielt Viking, i Stavanger Aftenblad. Selv ønsker han ikke å snakke for mye om det nå.
– Det får tiden vise. Jeg har sagt til de som har spurt at jeg ikke vil kommentere så mye rundt akkurat det. Jeg har kontrakt til i sommer og har lyst til å fullføre skikkelig her og så ta en vurdering. Jeg har fokus på å levere best mulig i Göztepe og få en fin avlustning på sesongen.
– Om det blir Norge, er det i så fall Viking?
– Tiden får vise, jeg har sagt at jeg er veldig glad i Viking og hadde en flott tid der. Den dagen jeg eventuelt vurderer en retur til Norge, er det klart at Viking vil være aktuelt. Så må jeg se an interessen og tilbudene.
Som Bosman-spiller kan han begynne å snakke med klubber allerede nå, ettersom det er mindre enn seks måneder til kontrakten utløper.
– I utgangspunktet kan jeg det, ja.
– Har det vært noen henvendelser, da?
– Nei, jeg har satt det på vent. Det er såpass mange kamper igjen. Jeg har fokus på å fullføre sesongen best mulig og bruke minst mulig energi på det. Folk får skrive at det er interesse, og det skulle bare mangle. Det er kort tid siden jeg var der og gjorde et såpass godt inntrykk sist jeg var i Norge. Men nå vil jeg bare gjøre det best mulig når jeg er her nede, sier Tripic.
Så du denne?

Løkberg hyller Tripic: – Kanskje beste spilleren jeg har spilt med

Fotball
Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg
7 TIMER SIDEN
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
10 TIMER SIDEN