Det var i forkant av sesongen at Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08, foreslo å fryse nedrykk i Eliteserien 2020.
Forslaget hans var at neste sesong skulle spilles med 19 lag, før man gikk tilbake til normalen i 2022.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
6 TIMER SIDEN
I et intervju med lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad sier sportssjefen at han den dag i dag står på sitt.
– Slik som det hele har utviklet seg denne høsten, hvor kamper flyttes hit og dit hele tiden. Ikke vet vi om vi blir ferdige til jul. Noen har flere kamper igjen, andre får og kan spille på resultater fra andre kamper. Dette blir ikke rettferdig for fotballagene, og det står jeg på, sier Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Konkurransebiten som driver oss

Sarpsborg 08 ligger for øyeblikket på 12. plass på tabellen, seks poeng foran Strømsgodset på kvalik, men med én kamp mer spilt.
Verre står det til for Mjøndalen på nest sisteplass. De ligger an til direkte nedrykk, ligger tre poeng bak kvalikplassen og har spilt én mer kamp enn drammenserne.
Men selv om forslaget til Berntsen hadde hjulpet dem, stiller André Nevstad, sportssjef og daglig leder i Mjøndalen, seg skeptisk til forslaget.
– Det er jo konkurransebiten som driver oss. Det å skape resultater og gjøre gode prestasjoner er en del av fotballen. Det sørger for nerve, spenning og engasjement. Det hadde blitt flatt om det ikke fikk noen konsekvenser. Det er min grunnholdning til det, sier Nevstad til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen.

Kapteinen tror MIF-duoen slipper karantene: – Bør være gode sjanser for det

– Skjønner hva han mener

I og med at seriespillet ser ut til å kunne gjennomføres, ser han derfor ikke på dette som en aktuell problemstilling, så lenge man gjør alt for rettferdighetens skyld.
– Vi er nære å få fullført sesongen og får gjøre det etter beste evne. Det tror jeg også er i alles interesse, selv om vi posisjonsmessig ligger faretruende til. Vi kan ikke ta slike hensyn. Vi håper avslutningen skjer på en måte som ivaretar så mye rettferdighet som mulig med tanke på å spille samtidig. Det gjelder spesielt siste kamp, sier Nevstad.
En som er mer positiv til Berntsens innspill, er Starts daglige leder, Christopher MacConnacher.
– Vi ønsker å konkurrere på like vilkår, og når det er så vanskelig for NFF å beramme kampene i henhold til prinsippene, som hviletid og at kampene skal spilles på samme tid, i tillegg til at noen lag må i karantene og så videre, så skjønner jeg hva han sier, sier Start-sjefen til Eurosport.no.

Reagerer kraftig på Strømsgodset-dato

MacConnacher bruker kampen mellom Odd-Strømsgodset, som skal spilles 19. desember, som eksempel.
– Spesielt i starten så var vi det laget som hadde minst hviletid. Nå blir det spennende å se hvordan det til slutt blir. Vi reagerer veldig på at Odd-Strømsgodset skal spilles når alle andre er ferdigspilt. Når resten av lagene har spilt 29 kamper, så skal de spille sin 29., påpeker Start-sjefen.
– Da har man mulighet til å se hvordan tabellen ligger an, og så kan man legge en strategi ut ifra det, legger han til.
Start spiller sin nest siste kamp mot Brann 9. desember, ti dager før Strømsgodset.
Saken fortsetter under videoen.

Derfor tror eksperten at Berntsen blir værende i Viking

– Marginal idrett

I intervjuet med Sarpsborg Arbeiderblad trekker Berntsen frem Odd.
– Odd har spillere som er smittet av covid-19 og ingen vet hva de orker etter at de er tilbake. Noen får fordel av at de vet hvordan andre klubber har gjort og kan spille på det. Det kan fortsatt bli enda mer utsettelser, og alle lag har spillere hvor kontrakter går ut ved nyttår. Det kan fort bli matcher i januar, sier Berntsen.
– Fotball er en veldig marginal idrett, og når det i tillegg kommer inn mange andre faktorer, så forstår jeg hva han mener, sier MacConnacher.
Tidligere fredag skrev Eurosport at kampen mellom Bodø/Glimt-Viking kan fremskyves.
– Det er jo sånn sett to lag som ikke påvirker så mye. Annet enn at de kan ta ferie tidligere og komme bedre rustet inn til pre-season. Men med tanke på covid-19, kan det jo minske risikoen for at sesongen må fortsette utover også, så det er kanskje bra, avslutter Start-sjefen.
Sett denne?

Indre Bane: Ståle Solbakken, Mjøndalens skjebnekamp og Fagermos test

Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
6 TIMER SIDEN