Til VG sier Klaveness at Norges Fotballforbund (NFF) ikke har nevnt for Det europeiske fotballforbundet at det var feil å gjennomføre landskampene i denne perioden, men:
– Nei, men vi vil nå ta et initiativ til å møte UEFA for å gjennomgå hele protokollen gitt siste tids smitteutvikling. Uefa-protokollen er laget for å fange opp og kontrollere smitte for å begrense smitte i troppene, men viktigst hindre at smitten ikke går ut igjen til samfunnet. Dette har man fått særdeles godt til i Europa fram til nå. Men protokollen bør justeres i lys av siste tids utvikling for å skjerme spillere og støtteapparat enda bedre, sier Klaveness.
Hun mener samtidig at NFF var forberedt på ytterligere smitte i troppen.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
EN TIME SIDEN
– Vi var forberedt på at det ville være flere smittede i troppen, på grunn av det store smittetrykket i hele Europa og i Norge. Det er selvfølgelig en klo i magen når man får det bekreftet, men vi var forberedt på det, sier Klaveness videre.
Overfor TV 2 erkjenner Klaveness at det ikke var bra at det ble spilt landskamper den siste uken.
– Alt i alt er vi nok der at det ble feil at det ble avholdt landskamper i dette vinduet.
Fredag ble det bekreftet tre nye smittetilfeller i det norske landslaget. Forrige uke fikk landslagsspiller Omar Elabdellaoui påvist koronasmitte, og Norges kamp mot Romania ble avlyst som følge av det.
(©NTB)
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
3 TIMER SIDEN