Aliou Coly skjemmet nok en gang ut seg selv i kampen mot Ranheim, da han nærmest uprovosert sparket mot hodet til Ranheims Aleksander Foosnæs, etter en duell midt på banen.

Skaper problemer for Michelsen

Det verste er ikke at han setter seg selv i et dårlig lys, men han setter klubben Kristiansunds BK og trener Christian Michelsen i en meget beklemt situasjon.
VM
Argentina til semifinale etter VM-drama – slo Nederland i straffesparkkonkurranse
11 TIMER SIDEN
Se situasjonen fra gårsdagens kamp her:
Hadde dette vært en engangshendelse kunne man kanskje sett gjennom fingrene, men faktum er at dette er en oppførsel Coly har fått holde på med i flere år, og jeg synes det er direkte flaut at en så holdningssterk klubb som KBK, og en trener som er opptatt av Fair Play, ikke har tatt tak i det.
  • Følg alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her
Coly er nettopp tilbake etter en tre kampers utestengelse for en fullstendig uprovosert albue med stor kraft på Branns Taio Teniste mot slutten av forrige sesong. En utilgivelig handling som burde gitt minimum det dobbelte i straff.
Men det er ikke nok der.

– Uprovoserte overfall har Coly holdt på med i lang tid

I 2014 under en kamp mot Hødd slo Coly til daværende Hødd-spiller Ole Amund Sveen på vei til garderoben.
Disse uprovoserte overfallene har Coly holdt på med i lang tid.
Han har i tillegg hatt en del meget stygge taklinger, blant annet enn på Jakob Orlov i 2017, som var langt over grensen.
LES OGSÅ: Pepet av banen etter nytt poengtap: – Helt forjævlig
Christian Michelsen kan ikke holde på å si ovenfor media gang på gang at det er feil av Coly, og at slikt ikke skal skje. Det kan han si en gang, men når det gjentas hver eneste gang Coly er i hardt vær, blir det patetisk og lite troverdig.
Når man attpåtil har brukt han som kaptein i enkelte kamper blir det hele nærmest komisk og en meget stygg ripe i lakken for den ellers så sympatiske treneren.
Hvis ikke NFF tar affære og stenger av Coly etter hendelsen mot Ranheim, har Christian Michelsen og KBK ikke noe valg. Skal han og klubben beholde en form for integritet må de stenge av Coly og frata han vervet som visekaptein.
Slik han holder på har ingenting på en fotballbane å gjøre og en dårligere ambassadør for Kristiansund BK er umulig å ha.
VM
Ferdig som landslagssjef etter VM-exiten
13 TIMER SIDEN
Fotball
Nytt ellevilt straffedrama i VM – Kroatia til semifinale etter Brasil-fiasko
15 TIMER SIDEN