Sjögren har ledet det norske kvinnelandslaget siden 2016, men etter EM i England er det slutt for svensken. Han har måttet tåle mye kritikk etter det sviende 0-8-nederlaget for England før det ble 0-1-tap for Østerrike da kun seier var godt nok.
– Å få muligheten til å lede Norges landslag i fem og et halvt år, inkludert tre mesterskap, har vært en spesiell tid i min trenerkarriere og jeg tar med meg veldig mange gode og utviklende erfaringer fra tiden i Norge. Forutsetningene før dette mesterskapet var tydelige og vi hadde høye ambisjoner. Da resultatene ikke samsvarte med forventningene, var det en naturlig løsning at vi nå går hver våre veier, sier Sjögren til fotball.no.
– Jeg kommer fremfor alt til å ta med meg at jeg har fått jobbe med så mange fine mennesker i løpet av denne tiden. Mange dyktige spillere, ledere og andre kollegaer. Tusen takk til alle, fortsetter han.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
6 TIMER SIDEN

Hatt gode samtaler

Sjögren har hele veien avvist at han selv vil trekke seg som trener, og han har fått støtte av spillerne. Blant annet var spisstjernen Ada Hegerberg klar etter tapet for Østerrike, hvor hun uttalte at «vi har et jækla ansvar alle og enhver», og «hvis vi begynner med unnskyldninger så roter vi oss inn i trøbbel».
– Vi har hatt gode og respektfulle samtaler etter fredagens exit og går hver til vårt som venner. Selv om vi er trygge på at dette er en riktig avgjørelse for Norges lag nå er det med vemod og stor respekt vi nå avslutter samarbeidet med Martin og Anders, sier fotballpresident Lise Klaveness.
Sjögren har hele veien lagt skjebnen om hans framtid som landslagssjef hos Norges Fotballforbund, og nå er det klart at 45 år gamle Sjögren er ferdig. Det er også assistenten Anders Jacobson.
– Det har vært en ære å få være en del i å lede et landslag og få jobbe med alle spillerne og lederne. Jeg vil sende en stor takk til alle. Også en stor takk til Norges Fotballforbund og alle dyktige kollegaer som vi har fått jobbe sammen med disse fem og et halvt årene, sier Anders Jacobson.

Intensiverer jakt på ny trener

Under hans første mesterskap i EM i Nederland 2017 røk Norge ut av gruppespillet etter tre tap og null mål. To år senere tok han Norge til kvartfinale i VM i Frankrike 2019.
Kaptein Maren Mjelde har følgende å si:
– På vegne av spillergruppen vil jeg takke Martin og Anders for tiden vi har hatt sammen. Etter en tøff start i EM 2017 har vi jobbet hardt sammen for å bygge et godt samhold, og det har vi klart. Til tross for nedturen i sommerens EM tar vi med oss mange gode minner. Vi ønsker Martin og Anders alt godt fremover, sier kaptein Maren Mjelde.
Det norske landslaget skal møte Belgia og Albania i VM-kvalifisering i september. NFF skriver at de er i gang med arbeidet med å ansette nytt trenerteam.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
6 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
6 TIMER SIDEN