Det er klart etter noen dager med intense spekulasjoner. Ødegaard skal ha ønsket seg et utlån som følge av lite spilletid i Madrid, og han har vært koblet til flere klubber.
Arsenal ble fort en favoritt da London-klubben dukket opp blant de interesserte.
– Vi er svært glade over å kunne ønske Martin velkommen til klubben fram til slutten av sesongen. Jeg vil takke alle i Real Madrid og Martins representanter for samarbeidet som har gjort dette lånet mulig, sier Arsenals tekniske direktør Edu.
VM
Argentina til semifinale etter VM-drama – slo Nederland i straffesparkkonkurranse
11 TIMER SIDEN
– Martin er et eksepsjonelt talent, og vi styrker stallen ved å introdusere en spennende offensiv spiller for resten av sesongen, tilføyer han.

– Lurt å komme seg bort nå

Den siste tiden i Real fikk Ødegaard lite tillit hos Zinedine Zidane, til tross for at treneren hentet nordmannen tilbake til klubben så sent som sist sommer.
Nå lånes han ut til Arsenal.
– Jeg tenker at det i alle fall er lurt å komme seg bort fra Real, hvor han åpenbart ikke er god nok nå. Han er ingen unggutt eller tennåringssensasjon lengre, da er det på høy tid at han kommer til et sted der han får lov til å spille fast, sier Eurosports fotballkomentator, Kenneth Fredheim.
Spørsmålet er om 22-åringen får gjøre nettop det, når han nå skal kalle seg Arsenal-spiller.
– Det har jeg fryktelig vanskelig for å se at skal se. Jeg regner det som helt utelukket at han blir foretrukket framfor Saka. Da må han konkurrere mot Smith Rowe, sier Fredheim og forklarer hvorfor også det kan bli vanskelig.
– Hadde dette vært for en måned siden, så hadde jeg tenkt at det er akkurat det Ødegaard og arsenal trenger, men så har Smith Rowe fått æren for at trenden i Arsenal har snudd. Jeg er positiv likevel, og det er fordi begge de to er unge og ikke vik orke å spille kamp etter kamp. Gjennom det kan det åpne seg muligheter.
Før det ble kjent at et lån til Arsenal var sannsynlig, var det snakk om en retur til Real Sociedad. Der har Ødegaard allerede opparbeidet seg tillit, både hos klubben og hos fansen. Nå må han levere fra første stund.
– Han får ikke bruke to måneder til å finne seg til rette. Nå må Martin prestere med en gang. Så spørs det hvor fort tar han en annen liga og en annen type fotball. Premier League er ikke nødvendigvis bedre enn La Liga, men pempoet er i snitt litt høyere hele tiden.

Hentet tilbake

Manager Mikel Arteta er også glad for å ha nordmannen på plass i London.
– Det er fantastisk at vi har sikret oss at Martin kommer hit ut sesongen. Martin er selvsagt en spiller vi alle kjenner svært godt, og selv om han fortsatt er ung, har han spilt lenge på øverste nivå, sier spanjolen.
– Martin gir oss offensive alternativer av høy kvalitet, og vi gleder oss alle over å kunne innlemme han i våre planer fra nå og fram til mai, legger han til.
Ødegaard ble sist sommer hentet tilbake til Real Madrid fra utlån i Real Sociedad ett år tidligere enn planlagt. I Madrid har han bare startet fem kamper denne sesongen.
Landslagsprofilen har i tillegg vært involvert som innbytter ved fire anledninger.

Formsterk klubb

I Arsenal kommer Ødegaard til en klubb som omsider har funnet formen etter en elendig periode i de første månedene av Premier League-sesongen.
Britiske medier har tidligere meldt at London-klubben angivelig betaler Real Madrid 2,8 millioner euro, eller nærmere 30 millioner norske kroner, for låneperioden.
Manager Mikel Arteta er angivelig en stor tilhenger av Ødegaard, som bør ha gode muligheter til å spille seg til fast plass på Arsenals midtbane.
Arsenal ligger på åttendepass i Premier League. Tirsdag ble det seier mot Southampton. Ødegaard kan debutere hjemme mot selvester Manchester United lørdag.
(EUROSPORT/©NTB)
VM
Ferdig som landslagssjef etter VM-exiten
13 TIMER SIDEN
Fotball
Nytt ellevilt straffedrama i VM – Kroatia til semifinale etter Brasil-fiasko
15 TIMER SIDEN