Av: Pål Gamlemoen
Det er ikke hver dag norske 18-åringer får sjansen i en av verdens største ligaer, men søndag kveld fikk Martin Njøten Palumbo endelig entre gressmatten da Udinese slo Sassuolo 1-0.
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
2 TIMER SIDEN
Norskitalienske Palumbo hadde allerede vært på benken ti ganger etter at Serie A startet opp igjen etter koronapausen. I sesongens siste kamp, mot Sassuolo, ble det kun noen få overtidsminutter, men debuten smakte uansett godt for midtbanespilleren.
– Det var kjempegøy og helt fantastisk, forteller Palumbo på telefon fra Italia.
Scoring av Stefano Okaka sikret 1-0-seier for Udinese. Dermed endte laget på 13. plass i Serie A.

Født i Norge

Palumbo har norsk mor og italiensk far. Han har tilbrakt mesteparten av oppveksten i Italia, men har også sterke bånd til fødelandet Norge og Radøy, der moren kommer fra. Dit reiser han også på ferie hver sommer, noe som har gjort tilhørigheten til Norge enda sterkere.
Han har også flere kamper for diverse norske ungdomslandslag, i tillegg til det italienske. Det er foreløpig usikkert om han velger Norge eller Italia på A-landslagsnivå, dersom det en dag skulle bli aktuelt.
Nå venter imidlertid en ti dager lang ferie på Radøy. Dit reiser han allerede tirsdag, forteller han på vestlandsdialekt.
Den neste Serie A-sesongen begynner 19. september.

Håper på mer moro neste sesong

Søndagens debut var av det historiske slaget. Det har nemlig aldri tidligere vært tre nordmenn på banen i samme Serie A-sesong. Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen hadde fra før av markert seg for Sampdoria. Palumbos minutter mot Sassuolo brøt dermed en norsk fotballbarriere.
Nå håper han å få enda flere muligheter fra start neste sesong. 18-åringen begynte å trene med Udineses førstelag først etter at den italienske fotballen startet opp igjen i sommer. Det vil han også gjøre fra start neste sesong, i hvert fall hvis Luca Gotti fortsatt er hovedtrener. Han er foreløpig Udinese-trener kun på midlertidig basis.
– Jeg skal gjøre mitt beste for å holde meg inne på A-laget og for å få flere muligheter fra benken, sier Palumbo.
Han avviser at det har vært snakk om noe utlån for å få mer spilletid, men utelukker ikke helt at det i fremtiden kan være aktuelt å prøve for eksempel et utlån i Eliteserien.
– Det kunne vært en idé, sier han og humrer.
Sett denne?

Engasjert Løkberg får ros av Berntsen: – Jeg klarer ikke å sitte å se på

OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
3 TIMER SIDEN
Fotball
– Tør ikke fortelle hvordan den ankelen så ut
3 TIMER SIDEN