Det norske landslaget kan stå i fare for å miste stortalentet Rafik Zekhnini. Stortalentet, som i sommer signerte for Fiorentina, har ikke bestemt seg for om han velger Norge eller Marokko.
Nylig ringte den marokkanske A-landslagssjefen ham og forhørte seg. Svaret fra Zekhnini var følgende:
– At jeg ikke vet noe ennå og at jeg her og nå konsentrerer meg om det som skjer akkurat nå. Så får vi se hvem som er førstemann til mølla, sier telemarkingen til Varden.
Fotball
Stortap i Zekhnini-debuten
20/08/2017 PÅ 20:58

– Blir jeg tatt ut der, stiller jeg opp

Selv om det kan bli førstemann til mølla vil det aldri være aktuelt for 19-åringen å sette et ulitmatum overfor Norges Fotballforbund.
– Blir jeg tatt ut der, stiller jeg opp for U21. A-laget blir tatt den dagen det kommer, sier vingen.
Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil gjerne se Zekhnini i den norske landslagsdrakten.
– Vi ønsker naturligvis at han skal spille for Norge. Han har et stort potensial og spiller nå på U21, skriver toppfotballsjefen i en SMS til Eurosport.
Telemarkingen er nå på plass i Fiorentina der han har småimponert i oppkjøringen. Nå håper han å være med i troppen til Serie A-starten borte mot Inter neste helg.

Har spilt U21-kamper for Norge

Han er født i Norge, men har meget sterke bånd til Marokko der store deler av familien bor. Da NTB snakket med han om samme sak før Eliteserien-avspark sa han dette:
– Jeg synes ikke det er noe press rundt det. Vi har diskutert det litt i familien, men jeg vil ikke gå så mye inn på det. Som jeg har sagt før, så føler jeg at jeg kommer til å skuffe et av landene.
– Det er den følelsen jeg har nå før jeg har tatt et valg. Jeg synes det er et veldig vanskelig valg. Det er to forskjellige lag, og begge mine foreldre er fra Marokko. Jeg har også mye familie i Marokko. Samtidig er jeg født og oppvokst i Norge.
Zekhnini står med tre U21-landskamper for Norge.
(©NTB/Eurosport.no)
Serie A
Zekhnini klar for Serie A-debut
19/08/2017 PÅ 11:27
Serie A
Derfor vrakes Zekhnini til storkamp
19/09/2017 PÅ 13:40