Marerittkveld for Fagermo – rødt kort, skade og hodestups ut av cupen

Andreas Hopen

Oppdatert 22/09/2021 klokken 19:58 GMT+2

Vålerenga stilte med toppet lag mot Odd i cupen, men det hjalp lite mot Sander Svendsen i målform.

Osame Sahraoui

Vålerenga - Odd 0-3 (0-1)
Både Vålerenga og Odd ligger i et vakuum i Eliteserien godt plassert midt på tabellen, og at cupen var viktig kunne man se på lagoppstillingene. Vålerenga gjorde bare en endring fra laget som spilte uavgjort mot Molde, mens Odd også stilte med en sterk ellever på tross av litt skadeproblematikk.
Hovedstadslaget startet best i den 3. runden av cupen på Intility Arena. Kjartansson kom til en sjanse etter fem minutter, men skuddet ble blokkert ut til hjørnespark. Vålerenga fortsatte å holde på ballen det første kvarteret, men klarte ikke å skape de store farlighetene. Etter tyve minutter smalt det andre veien.
Bjørtuft slo en fantastisk gjennombruddspasning mot Milan Jevtovic. Kantspilleren, som startet sin første kamp for Odd etter overgangen fra AGF, fikk mye rom å springe i, og serberen satte på turboen mot mål. Alene med Kjetil Haug viste kantspilleren ingen nåde og sendte gjestene fra Skien i ledelsen.
Se resten av cupresultatene i bunnen av saken.
Etter scoringen tok Vålerenga på ny over banespillet. Først var målsniken Vidar Örn Kjartansson frempå. Islendingen mottok et innlegg fra Amor Layouni, men tverrliggeren hindret utligning.

Krangling i studio, Michelsen-sang og Vajebah Sakor

Svendsen-show

Like etterpå var venstreback Lennard Zuta frempå, men Odd-keeper Wahlstedt reddet komfortabelt.
Vålerenga kom ikke nærmere før lagene gikk til pause.
Vålerenga hadde ballen i store deler av åpningskvarteret av den andre omgangen også, men nok en gang var det Odd som var hvassest foran mål.
Tobias Lauritsen spilte ut til Sander Svendsen. Leiesoldaten driblet seg inn i feltet og avsluttet flott nede i hjørnet bakk Haug, men Svendsen var ikke ferdig der.
For bare to minutter senere var romsdalingen frempå igjen. Joshua Kitolano tredde gjennom Svendsen, som nok en gang var sikker foran Vålerenga-målet og satte sin andre scoring på snaue to minutter. En skikkelig kalddusj for vertene på Oslo Øst.
I tillegg ble Osame Sahraoui utvist, noe som betyr at han må stå over i Eliteserien mot Bodø/Glimt. Der må også Amor Layouni stå over etter å ha fått fire gule kort. Ivan Näsberg måtte også gå av femten minutter ut i oppgjøret med en skade.

Håper Knutsen takker nei til RBK: – Hadde vært deilig

Scoring i debuten

I Harstad ble det meldt om et fryktelig uvær før Brann skulle i aksjon i den tredje runden i cupen mot Runar Normann og Harstad. Nordlendingene fikk til slutt se hvor stor forskjell det er fra 2. divisjon til Eliteserien, og tapte 5-0 mot Eirik Hornelands mannskap, og det femte målet ble scoret av Vajebah Sakor som signerte for Brann tirsdag.
Aune Heggebø scoret to mål i oppgjøret, i tillegg til ett mål av både Mathias Rasmussen og Moonga Simba.
På Sparebanken Sør Arena skulle Start ta i mot Mjøndalen. De gulkledde har aldri vært i en cupfinale, selv om de var svært nære i 2018, men de kan fortsatt leve i håpet etter onsdagens kamp.
For Mikael Ugland åpnet målprotokollen med å piske inn et frispark i keeperhjørnet etter halvtimen spilt. Tidligere Start-spiller Isaac Twum forsøkte å redde kvelden for Mjøndalen med en utligning fem minutter før pause, men i den andre omgangen handlet alt om Start. Martin Ramsland sendte vertene tilbake i ledelsen før Eman Markovic og Sander Sjøkvist sendte Start foran med tre mål på Sparebanken Sør Arena.

Avansement på tross av rødt kort

På Jæren skulle Bryne ta i mot Molde. De to lagene har hatt en tett relasjon de siste årene, hvor både Erling Braut Håland, og hans fetter Albert Braut Tjåland har gått fra Bryne til Molde, og Bryne ga moldenserne kamp en god stund.
Magnus Wolff Eikrem sendte Molde i ledelsen med et frispark i nærmeste hjørne etter drøye ti minutter spill, men Bryne viste oppløftende spill. Etter tyve minutter scoret Andreas Dybevik kveldens vakreste mål på Jæren da han skrudde ballen praktfult i det lengste krysset fra 16-meter.
Syv minutter senere sendte Magnus Grødem Molde foran på ny mot gamleklubben etter å ha raget høyest på et hjørnespark, men så kom et øyeblikk som kunne snudd kampen i Brynes favør.
Nevnte Grødem slo en fryktelig pasning på egen halvdel. Sheriff Sinyan forsøkte å stoppe Joachim Holtan på vei gjennom, men var for sent ute. Sinyan fikk sitt andre gule kort - og dermed marsjordre. I den andre omgangen viste Molde derimot styrke og vant til slutt komfortabelt 4-1 etter scoringer av Eirik Ulland Andersen og Martin Bjørnbak.