HamKams Marcus Pedersen er dømt til å sone 24 dager i fengsel. Det melder HA.
I tillegg til fengsel må Pedersen betale en bot 52 500 kroner. Pedersen har tatt betenkningstid på om han vil anke dommen.
Det var natt til søndag 5. april at spissen ble tatt for å ha fyllekjørt. Ifølge HA skal promillen ha vært på 2,26. Retten vurderte at promillen var så høy at det var straffeskjerpende. Saken gikk som tilståelsesdom.
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
3 TIMER SIDEN
– Jeg skal ta den straffen jeg får. Hendelsen kom som en følge av hvordan ting har vært og hvordan jeg har hatt det. Nå er jeg bare glad for at jeg ikke kjørte på noen eller noe. Det er skamfullt, sa han til HA i forrige uke.
I starten av juni ble det klart at Pedersen vendte tilbake til HamKam etter å ha vært klubbløs siden kontrakten med Strømsgodset ble terminert sommeren 2019. Da det ble kjent at Pedersen måtte møte i tingretten etter å ha promillekjørt, sa sportssjef i HamKam, Espen Olsen, at de ønsket å hjelpe Pedersen.
– Målet her er jo å lage en lykkelig slutt for alle parter, og det har vi troen på at vi skal få til. Han hjelper HamKam og HamKam hjelper ham. Marcus Pedersen er en god gutt som har tatt noen dumme valg. Han er en snill fyr i bunn og grunn, sa Olsen til Eurosport.no, og fortsatte:
– Det er jo mennesket og pappaen Marcus Pedersen vi ønsker å hjelpe nå. Vi vet jo at potensiale her er en av Norges kanskje beste spisser. Jeg tror dette kan bli vinn-vinn for alle parter.
Fredag var Pedersen på banen da HamKam spilte treningskamp mot Sogndal, og satte inn 1-0 etter 22 minutter. Seriestarten i OBOS-ligaen er fredag 3. juli.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
9 TIMER SIDEN