• Se Norge U21 - Gibraltar U21 fredag fra klokken 17:45 på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
ULLEVAAL STADION/MARIENLYST STADION (Eurosport.no):
– En 18 år gammel Stefan Johansen tror jeg ikke hadde fått spille på det Glimt-laget der.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
6 TIMER SIDEN
Det sier Fulham-spilleren selv under torsdagens pressekonferanse med a-landslaget på Ullevaal stadion. På spørsmål fra Eurosport om hvorvidt en Stefan Johansen anno 2007 hadde klart seg på laget til Glimt-trener Kjetil Knutsen i år, er svaret klinkende klart: Det hadde ikke gått.

– Beundringsverdig

Stefan Johansen flyttet fra hjembyen Vardø til Bodø i 2005, og spilte i Bodø/Glimt fram til han ble Strømsgodset-spiller i 2011. I Glimt spilte landslagskapteinen både sentralt i banen og på venstrekanten, men det var altså på den sentrale midtbanen at nordlendingen skulle ende opp.
Nå har Stefan Johansen spilt i Fulham siden 2016, kun avbrutt av et utlån til West Bromwich i 2019, og selv er han tydelig på at han har fulgt nøye med på Bodø/Glimt fra balløya.
– Klubben har ikke de største midlene i Norge, men de klarer å få til et system som fungerer utrolig bra. Vi har fulgt ganske mye med fra England, og måten de spiller kampene sine på er veldig underholdende, sier Johansen på landslagets pressekonferanse.
– Jeg synes rett og slett det er utrolig gøy. De var helt der oppe i fjor også, og det de får til under Kjetil (Knutsen journ.anm) er beundringsverdig.

Skryter av den ferske landslagskollegaen

Flere Bodø/Glimt-spillere har gjort det som bra at de nå har blitt belønnet med landslagsspill – noen på U21 og en på a-landslaget. Patrick Berg er tredjegenerasjon Berg på fotballandslaget, og det er liten tvil om at den sentrale midtbaneeleganten fra Bodø har trollbundet en hel fotballnasjon – også landslagskollega Stefan Johansen.
– Patrick er en av flere spillere som gjør det ekstremt bra. Han har virkelig tatt nivået, også her på landslaget. Det at dette unge Glimt-laget nå er såpass langt foran i gullkampen er en ekstremt bra prestasjon, forteller den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.
Tidligere denne uken høstet landslagets ferskeste tilskudd også lovord fra sjefen selv, Lars Lägerback.
– Patrick Berg er en trygg nordlending som har grunnforutsetningene til å bli riktig bra i framtiden. Han er en fantastisk bra pasningsspiller, og fortsetter han sånn her kan det se veldig bra ut, sa landslagstreneren til Eurosport på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Hadde ikke trengt meg i førsteelleveren

Også på det norske U21-laget finner vi flere nåværende og tidligere Glimt-spillere. Jens Petter Hauge og Fredrik André Bjørkan er de helgule representantene i troppene, mens den tidligere Bodø/Glimt-kometen – nå AZ Alkmaar-spiller – Håkon Evjen også er å finne blant de 23 utvalgte.
– Formen er egentlig ganske bra, jeg har spilt en del treningskamper og blitt kjørt godt på harde treninger i Nederland, så jeg gleder meg bare til å få spille kamp med gutta her på U21 igjen, sier Narvik-gutten til Eurosport etter trening med U21-landslaget denne uka.
At Glimt har blitt enda bedre uten han på laget i 2020 er Evjen dypt imponert over.
– Det viser at de ikke hadde trengt meg i førsteelleveren for å få førsteplassen, hehe. Det er utrolig kult, den utviklingen der vi gikk fra å være et ganske middelmådig lag til å bli et bra lag i fjor, til å bli et enda bedre lag i år. Det er så imponerende. Ettersom alle bare tar steg for steg uten de beste spillerne fra i fjor og i forfjor. Det viser at utvikling er noe som også enda kan gjøres i a-lagsfotball, ikke bare ungdomsfotball, beskriver AZ-spilleren.

Talentene sliter med spilletid

I Glimt-stallen er det et knippe store talenter som enda er i tenårene, som har slitt med lite kamptrening i 2020. Det er nær umulig å få spilletid i landets suverent beste lag, og med et 2. lag som ikke har seriespill grunnet korona, har det blitt begrenset med muligheter for blant andre Ask Tjærandsen-Skau, Sebastian Tounekti og Adan Hussein.
I tillegg har Jens Petter Hauges lillebror, Runar, slitt med en skade i store deler av sesongen.
– Hadde Glimt hatt et lag i 2. divisjon hadde de sittet i en perfekt posisjon nå, det blir litt dårligere hverdag i 3-4. divisjon og det er et stort problem for dem å få de minuttene i kroppen de bør ha, mener Evjen.
Sett denne?

Visste ingenting før uttaket: – Et stolt øyeblikk

Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
10 TIMER SIDEN