Et heltent Hoffenheim-lag uten Håvard Nordtveit tok City-spillerne på senga i sin første hjemmekamp i Champions League, men maktet ikke å stå imot presset fra Premier League-lederen. Manchester-klubben vant til slutt 2-1.
Manchester City tapte overraskende 1-2 hjemme mot Lyon i den første runden av Champions League, og var nærmest avhengig av poeng tirsdag kveld. Men det var hjemmelaget Hoffenheim som startet kampen best.

Sjokkåpning

OBOS-ligaen
«Luxusproblem» og banetrøbbel for flere klubber i innspurten: – Ikke rettferdig
7 MINUTTER SIDEN
Hoffenheim overrasket alle da de gikk opp i ledelsen etter 44 sekunder i sin første hjemmekamp i mesterligaen. City-forsvaret var usedvanlig åpent, og Hoffenheim-playmaker Kerem Demirbay kunne på mesterlig vis spille gjennom Ishak Belfodil på løp. Han beholdt roen alene med keeper Ederson og avsluttet kaldt mellom beina på brassen.
Gleden skulle ikke vare lenge, for etter sju minutter spilt sørget Sergio Agüero for balanse i regnskapet da han prikket inn 1-1. Arkitekten bak scoringen var som så mange ganger før David Silva, som slo en presis stikker til Leroy Sané, som spilte uselvisk inn til Agüero.
Etter 34 minutter presset City på og vant ballen høyt i banen. Sané spilte fri Raheem Sterling som skrudde ballen mot lengste kryss, men keeper Oliver Baumann fikk vippet ballen utenfor mål.
Hoffenheim var også farlig frempå ved målscorer Belfodil etter et dårlig tilbakespill fra Aymeric Laporte, men avslutningen gikk rett på keeper Ederson.
Etter pause fortsatte City i samme spor med aggressivt press, og de skapte flere store sjanser ved Silva og Agüero, uten at noen endte i scoring.
Etter 87 minutter skulle imidlertid avgjørelsen falle. Bernardo Silva slo inn fra venstre og Stefan Posch brukte en berøring for mye, og mer skulle ikke til for David Silva. Han plukket opp ballen og sendte ballen inn bak Oliver Baumann.
Manchester City ble også frarøvet et straffespark da Leroy Sané ble felt innenfor sekstenmeteren.

Nordtveit skadd

Hoffenheim måtte klare seg uten Nordtveit, som scoret i Hoffenheims 2-2-kamp mot Sjakhtar Donetsk i forrige runde.
– Det har vært mye kamper og tett program og da har det blitt til at det har vært en liten stiv hamstring. Jeg har jobbet utrolig hardt for å prøve å nå denne kampen, men den siste avgjørelsen ble tatt i går og da var det litt væske i den ene muskelen bak der, sa Nordtveit til Viasport før kampen.
Han la til at han ikke står i fare for å miste landskampene mot Slovenia og Bulgaria i oktober.
Manchester City ligger for øyeblikket på andreplass bak Lyon i gruppe F. Hoffenheim ligger på sisteplass.
Lyon og Sjakhtar Donetsk møtes senere tirsdag.
(©NTB)
Fotball
Her blir Knutsen overrasket på direkten: – Helt sinnssykt
EN TIME SIDEN
Fotball
Norge raser nedover FIFA-rankingen
EN TIME SIDEN