Tre ganger siste halvannen uke fikk Uniteds byrival gullfesten utsatt. Først ble Uniteds kamp mot Liverpool avlyst, så tapte City for Chelsea, deretter vendte United til seier mot Aston Villa. Tirsdag fikk de lyseblå resultatet de trengte.
Caglar Söyüncü, som i mars scoret på hjørnespark da Tyrkia knuste Norge 3-0 i VM-kvalifiseringen, stanget inn sitt første seriemål for sesongen på Marc Albrightons hjørnespark fra høyre i det 66. minutt. Det gjorde ham til matchvinner.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
10 TIMER SIDEN
Mens spillerne ventet på dødballserven gjorde Solskjær sine første bytter. Edinson Cavani og Marcus Rashford kom inn for målscorer Mason Greenwood og debutant Anthony Elange. Det første Rashford gjorde var å slippe markeringen på tyrkeren, som knuste Nemanja Matic i lufta og scoret.
Dermed sikret Leicester tre svært viktige poeng i kampen om mesterligaplass. Laget fikk en forrykende åpning da Luke Thomas fikk drømmetreff på volley og sendte innlegget fra Youri Tielemans i motsatt kryss.
Greenwood, som var eneste gjenværende spiller fra startelleveren mot Aston Villa søndag, utlignet fem minutter senere med assist fra Amad Diallo, som spilte sin første seriekamp fra start.

Drømmestart

Leicester innledet veldig bra i øsregnet på Old Trafford. Før det var spilt ti minutter ble Tielemans spilt fram på høyresiden etter fint kombinasjonsspill. Han innlegg gikk over Jamie Vardy, men på hjørnet av 5-meteren kom 19-årige Thomas og fikk perfekt treff på volley.
Fem minutter senere ble han derimot lurt da United utlignet. Mata sendte et langt framspill til Diallo, som vant duellen med Thomas og sentret til Greenwood. Han dro av Söyüncü inne i feltet og sendte ballen mellom beina på Wesley Fofana og inn i lengste hjørne.
Leicester var nærmest scoring før vinnermålet. Noen minutter tidligere reddet David de Gea alene med Kelechi Iheanacho.
Mot slutten kastet Solskjær innpå Bruno Fernandes, og United presset for utligning i sluttminuttene, men uten å lykkes.

Tøft kampprogram

Laget er inne i en periode med tre seriekamper på fem dager, et program Solskjær har vært sterkt kritisk til.
– Dette var den eneste måte vi kunne løse det, sa han før kampen om tirsdagens laguttak. Torsdag spilles den utsatte kampen mot Liverpool.
Harry Maguires lange rekke med kamper fra start ble brutt, etter skaden han pådro seg mot Aston Villa. Solskjær sa at stopperkjempen kan være tilbake til Europa League-finalen mot Villarreal.
Det var omfattende sperringer utenfor Old Trafford for å unngå en gjentakelse av tilhengerprotestene som førte til at kampen mot Liverpool måtte utsettes. Det var satt opp metallgjerder, og det var omfattende politivakthold med hunder og hester. Imidlertid hadde bare et par klubbtilhengere møtt opp for å protestere mot United-eierne.
Tidligere på dagen ble en 25-åring pågrepet og siktet for vold i forbindelse med demonstrasjonene 2. mai, da noen av demonstrantene tok seg inn på banen og en politimann pådro seg brudd i øyehulen, brukket nese og et dypt kutt i ansiktet da han ble truffet av en gjenstand.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
11 TIMER SIDEN