Måltørken fortsetter for Haaland – røk ut av Champions League

Publisert 14/04/2021 klokken 23:06 GMT+2

Borussia Dortmund leverte lenge en solid hjemmekamp og tok føringen mot Manchester Citys stjernegalleri, men er ute av Champions League etter 1-2-tap onsdag kveld.

Erling Braut Haaland

City vant dobbeltoppgjøret i kvartfinalen 4-2 sammenlagt, og avgjørelsen falt med to scoringer i 2. omgang.
Riyad Mahrez scoret på straffespark før Phil Foden hamret inn 2-1-målet via stanga. Dermed er City i Champions League-semifinale for første gang siden 2016. Motstander blir Paris Saint-Germain.
For Borussia Dortmund ser det derimot mørkt ut. Sjansene for Champions League-spill neste sesong er minimale. Laget ligger sju poeng bak 4.-plassen i 1. Bundesliga, som gir innpass i den gjeveste europacupen.
17-åringen Jude Bellingham tente imidlertid et solid håp hos hjemmelaget da han scoret 1-0-målet etter et snaut kvarters spill onsdag. På det tidspunktet ledet Dortmund oppgjøret takket være bortemålsregelen.
Erling Braut Haaland var involvert i oppbyggingen og gjorde en sterk jobb ved å skjerme ballen fra John Stones før han spilte den bak til Mahmoud Dahoud. Han ladet høyrefoten, men ble stoppet i skuddøyeblikket, og ballen spratt videre til Bellingham.
Tenåringen skrudde ballen mot vinkelen, og selv om City-keeper Ederson var på den, klarte han ikke å forhindre scoring. Bellingham ble dermed den yngste Dortmund-spilleren og engelskmannen som har scoret i Champions League.
Kort tid etter scoringen fikk Dortmund nok en sjanse. Manuel Akanji fikk heade umarkert på en corner, men ballen gikk i bakken og opp i hanskene på Ederson.

City-maskineri

Etter Bellinghams kalddusj brukte City noen minutter på å spille seg inn i kampen igjen, men så kom også de lyseblå med full kraft etter hvert.
Den første store sjansen kom ved Kevin De Bruyne etter 25 minutter. Den elegante belgieren vant ballen fra Mateu Morey, og selv om han mistet fart i duellen og måte skyte fra stillestående posisjon, smelte De Bruyne et prosjektil opp i tverrliggeren.
Dortmund slapp med skrekken igjen seks minutter senere. Phil Foden slo godt inn fra venstre, og Riyad Mahrez kom stormende. Hans skuddforsøk ble blokkert med beina av Dortmund-keeper Marwin Hitz.
Gjestene hadde virkelig fått blod på tann, og Dortmund var småheldig som gikk til pause med 1-0. Føringen skulle imidlertid ikke vare lenge etter hvilen.

Can-blemme

Seks minutter ut i 2. omgang var Emre Can uvøren da han skulle klarere et Foden-innlegg med hodet, og ballen gikk i hans egen arm. Dermed pekte dommer Carlos del Cerro ubønnhørlig på straffemerket.
Mahrez fikk ansvaret for å ta straffesparket, og han banket ballen så hardt i mål at Hitz ikke hadde sjanse til å stanse den. Det var City-vingens første mål på 15 Champions League-kamper.
Dortmund trengte scoring, og mye av ansvaret hvilte på Haalands skuldre, men nordmannen fikk ikke all verden å jobbe med i denne kampen. Gjestenes midtstoppere Stones og Ruben Dias hadde stort sett kontroll på ham, og Haaland var blant spillerne med færrest ballberøringer.

Punktert

Mats Hummels kom derimot nær scoring etter halvspilt 2. omgang. Marco Reus slo et frispark fra siden rett på pannebrasken til midtstopperen, men forsøket gikk like over Edersons tverrligger.
I kampens 74. minutt driblet Kevin De Bruyne seg fri i Dortmund-feltet, men Hitz reddet hans lave skudd fra 12-13 meter. På den påfølgende corneren måtte keeperen derimot gi tapt.
I et innøvd trekk ble ballen spilt bak til Foden på hjørnet av Dortmund-feltet, og han klemte den inn via nærmeste stolpe med en kanonkule fra 17 meter.
Da ble det umulig for Haaland og Dortmund å svare. Nordmannen har ikke scoret på sine sju siste kamper – hans lengste måltørke i karrieren.