Dermed gikk det norske laget gjennom det innledende gruppespillet med tre strake seirer og 26-0 i samlet målscore. Hele 11 spillere tegnet seg i målprotokollen. Vålerenga-spiller Celin Bizet Ildhusøy scoret i alle tre kamper og noterte seks mål til sammen.
Elisabeth Terland scoret også i alle tre kamper. Tidligere ble Moldova slått 8-0 og Wales 11-0. Nord-Irland var i likhet med Norge klar for avansement før lagene gikk på banen på Seaview i Belfast, men vertene ble utklasset i kampen om gruppeseier.
– Vi visste at Nord-Irland er bedre enn Wales, men de var sjanseløse da vi fyrte på alle sylindere, sa landslagstrener Alexander Straus til fotball.no.
Fotball
Haaland på verdenslaget i Fifa-kåring: – Gir gratis motivasjon
12 TIMER SIDEN
Laura Gashi og Mathilde Hauge Harviken scoret i første omgang. Etter pause økte Runa Lillegård, Terland og Ildhusøy hver sin gang før Julie Blakstad sto for de to siste målene.
Norge innfridde alle sine målsetninger: Å ta seg videre, å vinne gruppen og å bli toppseedet i trekningen av gruppene i eliterunden. De sju gruppevinnerne med best statistikk i gruppespillet blir det.
– Vi scoret masse mål og fikk brukt stort sett alle spillerne. Samlingen har vært god for bygging av gruppen og laget, sa Straus.
Laura Gashi måtte ut før pause etter å ha fått en kjenning, men treneren tror ikke det er noe alvorlig.
I eliterunden til våren blir det skarpere motstand. De sju gruppevinnerne da kommer til sluttspillet i Georgia neste sommer. Norge skal varme opp til eliterunden med kamper mot England og Nederland i Portugal i november, og med en samling i La Manga i mars.
(©NTB)
Sett denne?
OBOS-ligaen
Hadde første økt i parkeringsgarasjen: – Gutta ser fantastiske ut
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidligere Roma-spiller klar for AaFK
15 TIMER SIDEN