Scanpix

Målfest da J19-landslaget sikret gruppeseieren

Målfest da J19-landslaget sikret gruppeseieren
Av Eurosport

08/10/2019 19:27Oppdatert 08/10/2019 19:31

Norges J19-landslaget i fotball var allerede klar for eliterunden i EM-kvalifiseringen, men knuste vertslaget Nord-Irland i gruppefinalen og vant 7-0.

Dermed gikk det norske laget gjennom det innledende gruppespillet med tre strake seirer og 26-0 i samlet målscore. Hele 11 spillere tegnet seg i målprotokollen. Vålerenga-spiller Celin Bizet Ildhusøy scoret i alle tre kamper og noterte seks mål til sammen.

Elisabeth Terland scoret også i alle tre kamper. Tidligere ble Moldova slått 8-0 og Wales 11-0. Nord-Irland var i likhet med Norge klar for avansement før lagene gikk på banen på Seaview i Belfast, men vertene ble utklasset i kampen om gruppeseier.

Laura Gashi og Mathilde Hauge Harviken scoret i første omgang. Etter pause økte Runa Lillegård, Terland og Ildhusøy hver sin gang før Julie Blakstad sto for de to siste målene.

Norge innfridde alle sine målsetninger: Å ta seg videre, å vinne gruppen og å bli toppseedet i trekningen av gruppene i eliterunden. De sju gruppevinnerne med best statistikk i gruppespillet blir det.

– Vi scoret masse mål og fikk brukt stort sett alle spillerne. Samlingen har vært god for bygging av gruppen og laget, sa Straus.

Laura Gashi måtte ut før pause etter å ha fått en kjenning, men treneren tror ikke det er noe alvorlig.

I eliterunden til våren blir det skarpere motstand. De sju gruppevinnerne da kommer til sluttspillet i Georgia neste sommer. Norge skal varme opp til eliterunden med kamper mot England og Nederland i Portugal i november, og med en samling i La Manga i mars.

(©NTB)

Sett denne?

Video - Sørloths frekke melding til pappa Gøran og bakgrunnen for klubbvalgene

03:25