Hobro vant selv om laget spilte hele 2. omgang i undertall etter at Frans Dhia Putros ble utvist i 1. omgang. Han pådro seg sitt andre gule kort da han rev ned en motspiller.
Hjemmelaget kom til flere store sjanser, men greide ikke å overliste en god Jesper Rask i Hobro-målet. I stedet var det gjestene som tok alle poengene da Kirkevold seks minutter før slutt løp fra Helsingør-forsvaret og sendte ballen flatt forbi keeper Adrian Kappenberger.

17 scoringer

Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball
3 MINUTTER SIDEN
Det var nordmannens 17. seriemål for sesongen, og han er likt med Nordsjælland-spiller Emiliano Marcondes på toppen av måljegerlista.
Dramatikken var ikke over. Helsingør hadde en kjempesjanse til å utligne i sluttminuttene, men innbytter Tobias Christensen misset. Kampen var preget av en dårlig bane.
Hobro leder sin gruppe i sluttspillet på nivå 2, tre poeng foran AGF. For Helsingør ser det dårlig ut. Laget er ni poeng bak 2.-plassen som garanterer ny kontrakt.

Maars Johnsen scoret igjen

I Nederland har ikke Bjørn Maars Johnsen gitt håpet om å bli toppscorer i æresdivisjon. Søndag fant han nettet igjen i Den Haags 3-3-kamp borte mot Utrecht.
Den norske landslagsspissen scoret gjestenes 1-1-mål ni minutter etter sidebytte. Det var hans 13. seriemål.
Det skiller tre scoringer opp til Fran Sol på toppen av toppscorerlista. Spanjolen har gjort hele seks mål på de tre siste kampene for Willem II.
Johnsen har også scoret jevnt og trutt for Den Haag. Seks av norskamerikanerens ligamål har kommet i 2018. For to runder siden gjorde han en måldobbel mot Excelsior.
Den Haag ligger rundt midt på tabellen i æresdivisjonen. Laget har kun vunnet en av sine seks siste seriekamper. Søndag øynet Johnsen og co. en sterk trepoenger i Utrecht. Gjestene snudde oppgjøret og ledet to ganger. Elson Hooi ga Haag-klubben 3-2 helt på tampen, men Zakaria Labyad rakk å ordne 3-3 for Utrecht før dommeren blåste av.

Thorsby spilte 90 minutter

Morten Thorsby var eneste nordmann på banen da Heerenveen spilte 1-1 mot Groningen, etter Martin Ødegaards mellomfotsbrudd i forrige runde. Nicolai Næss ble sittende på benken for laget fra skøytebyen.
Emil Hansson var ubenyttet reserve da Feyenoord slo tabelljumbo Twente 3-1 på bortebane.
Det gjenstår fire runder igjen av sesongen i Nederland.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
7 MINUTTER SIDEN
Allsvenskan
Vraket tilbud for å fortsette i Sverige: – Skulle helst ha droppet julen
2 TIMER SIDEN