Søndag berget Hobro plassen i Superligaen etter å ha slått Vejle i nedrykksduell i sluttspillet med 2-1 sammenlagt, før de tok seg av Viborg.
– Nå har ikke jeg vunnet serien, men jeg kan tenke meg at det føltes som å vinne. Eller som å rykke opp. Når det så såpass mørkt ut hele sesongen, var det en utrolig deilig følelse å beholde plassen. Det ble selvfølgelig full fest etter kampen, og de danskene er ikke beskjedne med ølen, heller. Det var kraner som sto klare, sier Kirkevold til Eurosport.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
2 TIMER SIDEN
Han forteller at det nok ikke var mange som hadde trodd de skulle klare det, etter den dårlige starten laget fikk. Klubben som også har Yaw Amankwah og Julian Kristoffersen i stallen, kom skjevt ut.
– Jeg var ute et halvt år med skade, og var ikke klar før i februar. Vi hadde et par andre viktige spillere ut med skader. Julian måtte også under kniven og operes. Og så hadde vi en trener som ... ja, kanskje ikke fikk det beste ut av oss. Men han var også uheldig. Så kom det inn en ny en, som fikk ut litt mer av hva som bor i oss, kanskje spesielt defensivt. Det var nok de tingene som fikk det til å snu.

Knallhardt arbeid

Forrige sesong var av det helt fantastiske slaget for den tidligere Molde- (junior), HamKam-, Mjøndalen-, Sandefjord- og Sarpsborg-spilleren. Han banket inn hele 22 mål, og fikk tilnavnet «Mål-Pål». Spissen fra Re i Vestfold ble til og med belønnet med spill på landslaget.
I år har han puttet på syv ganger, men uten å kunne spille helt for full maskin.
– Jeg har ikke truffet på toppnivået mitt, langt ifra. Et halvt år ute krever mye knallhardt arbeid, men jeg har samtidig ikke kunnet ta i for mye, ettersom jeg har måttet være skarp til kampene. Jeg har stått i det og akseptert den formen jeg var i, prøvd å hjelpe laget og bidratt. Nå skal det bli deilig å få en skikkelig oppkjøring, jobbe knallhardt og prøve å komme tilbake til den formen jeg var i, sier han til Eurosport.
Han forteller at storspillet har ført med seg en del interesse fra andre klubber.
– Det er alltid litt interesse, og det er blitt en del mer etter den sesongen jeg hadde i fjor. Folk er i hvert fall obs på jeg er der ute, og spør og er nysgjerrige. Men det har ikke vært noe veldig konkret jeg har vurdert ennå. Fotball er ferskvare, så jeg forventer ikke at det skal stå store klubber på døra akkurat nå.

Avtale med klubben

Derfor forteller han åpenhjertig at han ser for seg å fortsette i Danmark også i den nærmeste tiden. Han trives godt, og har nylig skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben i to og et halvt år til.
Samtidig har han en slags avtale med klubben om at de ikke skal stikke kjepper i hjulene for ham dersom et attraktivt tilbud skulle dukke opp.
– Ja, de har gjerne lyst til å hjelpe til. Vi har hatt en avtale om det fra ganske tidlig, og de er aktive, men vil selvfølgelig ha noe igjen for meg også. De er helt klart positive til å la meg gå, og vil kikke på budet uansett størrelse og ta en evaluering. Jeg har ingen klausul om det, men jeg er jo en relativt dyr mann for dem, og det er ikke den største klubben i Danmark.
Derfor er scenarioet han ser for seg følgende:
– Kanskje en halvsesong til i Hobro. Vise at jeg kan komme tilbake i den formen jeg var i, og score de målene og være i den toppformen. Det hadde ikke gjort meg noe å se på mulighetene i vinter, hvis jeg får en skikkelig god sommersesong nå.
– Hva er det du selv vil og ser på som realistisk?
– Jeg ser for meg at jeg kunne gjort det veldig bra i for eksempel Championship, eller League One, eller Frankrike. En klubb på øvre halvdel der, kanskje. Jeg ser for meg at det er et realistisk neste steg og passelig nivå om jeg kommer helt tilbake og kan utvikle meg videre der og gjort det bra på.

Glad for kontrakt

Med en skade som tok seks-syv måneder fra start til slutt å lege, er han veldig glad for at han valgte å signere en ny kontrakt i Danmark.
– Jeg er ekstra glad for det da det ble som det ble. Jeg kunne sittet ... Gud veit, nede i Tyrkia eller hvor som helst, og kanskje vært skadet og blitt skvist ut og ikke fått lønn og slike ting. Jeg leser og hører om sånt. Jeg har det trygt og godt i Danmark.
Han forteller at ettersom seriesystemet i Danmark skal legges litt om, og tre lag rykker ned neste sesong, må ambisjonene til klubben være å havne et sted mellom syv og ni på tabellen, og ikke i nedrykksspill som i år. Spissen gleder seg til å jobbe hardt i sommer, før laget tar fatt på en ny sesong.
Så spørs det hva som skjer på overgangsfronten i vinter. Noen retur til Norge blir det neppe nå.
– Nei, ikke ennå. Jeg har vært inne på tanken, selvfølgelig, men jeg har ikke så lyst til å komme tilbake nå. Man er litt i en boble når man er ute, og jeg trives veldig godt med det. Jeg har lyst til å se om jeg klarer å ta det neste steget og se hvor langt jeg kan nå først. Så vil jeg gjerne gjøre inntrykk den dagen jeg skal tilbake til Norge også, sier 28-åringen.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
21 TIMER SIDEN