Notodden er klare for OBOS-ligaen 2018 etter å ha slått Fredrikstad 5-3 i en forrykende fotballkamp lørdag kveld. Med 0-0 fra det første kvalik-oppgjøret ble det også stillingen sammenlagt.
Se alle målene i videovinduet - saken fortsetter under
Eliteserien
Returnerer til Vålerenga: – Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
EN TIME SIDEN
– Det er helt fantastisk. Helt vilt! For en opplevelse!, utbrøt en ekstatisk Notodden-kaptein Borgar Velta til Eurosport.no like etter kampslutt.
– Jeg er så glad og stolt over den gjengen her. De første 30 minuttene vi presterer her i dag er noe helt spesielt, da Notodden-trener Kenneth Dokken.
Og det er nok de fleste både i og utenfor Notodden enige i. For etter en halvtime stod det 4-0 (!) til hjemmelaget i Idrettsparken.
– Den halvtimen var noe av det kuleste jeg har vært med på. Helt rått, sa Erik Midtgarden, som scoret vertenes femte og siste scoring for kvelden.
– Vi er ikke med fra start i det hele tatt, og blir kontret i senk, innrømmet vikarierende FFK-trener Bjørn Petter Ingebretsen.
– Vi skjønner ikke alvoret i situasjonen før vi har fått fire i fleisen. Det er helt utilgivelig, sa en oppgitt Ulrik Flo.
– For å være helt ærlig er jeg ikke så veldig overrasket. Vi vet hvor gode vi er hjemme, og planen var å gå ut i hundre. Det gledelige er at vi scorer på de fleste sjansene, sa Notoddens Martin Soleim Holmen, som var en av kampens store spillere.
Nå venter spill på nivå tre for laget fra plankebyen.
– Det er så flaut å se på Fredrikstad. Rett og slett pinlig. Etter denne kampen hadde fortjent å rykke ned både to og tre divisjoner. Lykke til i PostNord-ligaen, sa Eurosports fotballekspert og tidligere FFK-spiller Roger Risholt.
Og la til:
– I tillegg må jeg jo hylle Notodden. Det er deilig å se en slik klubb og gleden de har når de spiller.

Magisk første halvtime

Notodden var friske fra første spark på ballen, og det tok bare sju minutter før ballen lå i nettet bak FFK-keeper Jon Masalin. Et praktfullt angrep endte med at Martin Soleim Holmen serverte Erlend Hustad som pirket inn 1-0.
– En fantastisk scoring av hjemmelaget! Dette er 4-3-3-fotball etter boka, utbrøt Eurosports kommentator Amund Isaksen Lutnæs.
Hjemmelaget fortsatte å kjøre på, og midtveis i omgangen smalt det igjen. Eric Kitolano skaffet frispark på drøye 30 meter, og Holmen slo perfekt inn til Steffen Jensen som tuppet ballen forbi Masalin.
– For en silkefot han har!, sa Lutnæs etter Holmens andre målgivende.
Gjestene hadde såvidt sparket igang kampen igjen før de rotet bort ballen på Notoddens halvdel. Vertene satte på turboen og leverte en mønsterkontring som endte med at Kitolano serverte Holmen som bredsidet inn 3-0.
– Jeg tror ikke det er én av de fremmøtte som kunne drømt om dette. Hva nå, Roger?, sa Lutnæs til Eurosports fotballekspert og tidligere FFK-spiller Roger Risholt.
Men vertenes oppvisning var langt ifra over. Like før halvtimen var det Amani Dickson Mbedules tur til å markere seg på Notodden Stadion.
– Har du sett på maken! Se og nyt!, kom det fra Risholt.
– Jeg har ikke ord. Det er tidenes aften i Idrettsparken, la Lutnæs til.

FFK-fansen stakk en halv omgang før slutt

Det måtte fire mål i fleisen for at gjestene skulle heve seg. «BP» gjorde to bytter, og da så FFK plutselig ut som et helt annet lag. Etter flere store muligheter tente Sanel Kapidzic et ørlite håp med sin redusering etter 38 minutter.
– Det er masse tid igjen. Nå må de fortsette på denne måten, sa Risholt.
Og de gjorde gjestene. For plutselig var kampbildet totalt forandret, men til tross for flere gode muligheter stod det fortsatt 4-1 etter de første 45.
Notodden-trener Kenneth Dokken hadde tydeligvis sagt de riktige tingene i pausen, for etter hvilen hadde vertene langt bedre kontroll på kampen. Og etter hvert som FFK-spillerne virket å innse at håpet var ute, benyttet Eirik Midtgarden muligheten til å legge på til 5-1 midtveis i omgangen.
Da hadde bortefansen fått nok, og flesteparten av de tilreisende i hvitt og rødt forlot Notodden Stadion. De fikk ikke med seg at Mislav Leko reduserte to ganger før sluttsignalet gikk.
Eliteserien
Bekrefter enighet: Mot norsk overgangsrekord for Glimt
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
4 TIMER SIDEN