ULLEVAAL STADION (eurosport.no):
19. november 2018 ledet Norge 2-0 borte mot Kypros, og kampen var inne på overtid. Mohamed Elyounoussi hadde allerede gult kort etter å ha stoppet en kontring tidligere i kampen, før han igjen kom for sent inn i en takling. Dommeren ga ham gult og dermed rødt, noe som normalt medører én kamps suspensjon.
Eliteserien
Lite søvn etter nok en nedtur: – Har rotet bort så mange muligheter
37 MINUTTER SIDEN
Men det er først nå i 2020 at Elyounoussi skal sone. Suspensjonen gjelder nemlig kun i samme turnering som den han ble utvist i, noe som betyr at Celtic-spilleren på sone i den kommende Nations League-kampen mot Østerrike.

Midtsjø skadet

I tillegg til at Mohamed Elyounoussi er ute til fredagens kamp, kom det også kjipe skadenyheter fra landslagstroppen onsdag.
Tidlig denne uken informerte landslagsledelsen at AZ Alkmaar-spiller Fredrik Midtsjø ikke kunne delta på de første treningene etter å ha slitt med en vond nakke siden han kom fra Nederland.
Under onsdagens pressekonferanse bekrefter Lars Lagerbäck at den tidligere RBK-spilleren forlater landslagssamlingen.
– Den blir ikke bedre. Han har hatt dette én gang før, og prognosene er ikke gode. Han går ut av troppen, sier Lagerbäck.

– Bra dekning

Samtidig informerer landslagssjefen at de ikke kommer til å hente inn noen reserver.
– Vi føler at vi har bra dekning, så da blir det eventuelt å ta inn en spiller bare for spillerens skyld, om jeg skal si det på den måten. Vi er så langt inne i samlingen, og vi tenker at vi har backup på alle posisjoner, svarer landslagssjefen på spørsmål fra Eurosport under dagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.
«Moi» har slitt med skade i de foregående landslagssamlingene, og Lars Lagerbäck har hatt til vane å bruke sentrale midtbanespillere på kanten. Den døra holder han også vidåpen i den kommende kampen mot Østerrike.
– Vi har spillere som kan spille både kant og sentral midtbane, samt flere sidebacker som kan spille kant. Vi har bra dekning blant de 23 spillerne (22 mot Østerrike journ.anm) i troppen nå, fortsetter svensken.
Kun noen dager før Lagerbäck samlet sitt mannskap på Ullevaal, meldte Norges Fotballforbund at en skadeplaget Martin Ødegaard blir igjen i Madrid og at han ikke spiller kampene mot Østerrike og Nord-Irland. Ødegaard har slitt med jumpers knee en god stund, og det er fortsatt usikkert om Real Madrid-spilleren blir klar til Nations League-semifinalen mot Serbia 8. oktober.

Lite kamper i beina

Med Patrick Berg, Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Mathias Normann og Morten Thorsby som de mulige alternativene blant de to sentrale på midtbanen, er det liten tvil om at det er flust av konkurranse på laget.
På dagens pressekonferanse var – i tillegg til landslagssjefen – også Patrick Berg og Mathias Normann tilstede. De to nordlendingene er de eneste av de sentrale midtbanespillerne i landslagstroppen som er i sesong, og det mener Lars Lagerbäck er en fordel.
– Det er flere faktorer som spiller inn denne gangen. Noen har veldig lite spilletid i beina, og har man ikke spilt kamp på en god stund, så er det et spørsmål om hvorvidt man takler å spille 90 minutter her, forteller landslagssjefen på dagens pressekonferanse.
– Både spilletid og pre-season veier tungt denne gangen, legger han til.
Fått med deg ukas rykende ferske utgave av Fantasy FK?

Fantasy FK: «Snømann»-kaos, spissplassen og Brann-joker

Eliteserien
– En hendelse som vi ikke ønsker på noen idrettsarena
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bernt oppsummerer: Vakre RBK-scener, Pellegrinos badehette og drama i Bodø
3 TIMER SIDEN