– Det er fantastisk og veldig moro. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi har hatt trua hele veien, og fått enda større oppslutning enn det vi hadde håpet på, sier daglig leder i klubben Bjørn Gohn Jønsberg til Discovery.
Discovery publiserte forrige uke om at Bodø/Glimts superspiss Erik Botheim er en av dem som har kjøpt seg inn i klubben.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
Nå har også tidligere Lyn-spiller Chinedu Obasi Ogbuke, kjent som Edu, kjøpt seg inn i klubben. Nigerianeren spilte for Lyn fra 2007-2012.
– Vi tok kontakt med han for å vise planene. Alle som ser de er helt i hundre over at Lyn gjør noe. Det kom frem at Edu husker Lyn som om det var i går. Klubben har betydd mye for mange. Også er det jo litt morsomt at folk liker prosjektet vårt, og at det er flere som vil være eiere av klubben. Det var det som skar seg litt sist, mener Jønsberg som tror at det nok er flere klubber i landet som tenker å gjøre det samme som dem.
Også Mats Møller Dæhli er en av de Lyn har kontaktet. FC Nürnberg-spilleren skulle komme tilbake til Lyn, da han var på ferie når klubben tok kontakt.
– Problemet er at vi ikke har turt å dele det med for mange. Vi ville at det skulle komme overraskende, og har egentlig mistet oversikten. Til nå har vi omtrent 2000 nye eiere, og det er jo helt sinnsykt egentlig.
– Hva skal dere bruke pengene på? Hva blir hovedfokuset?
– Det kommer ikke til å bare bli brukt på spillere. Vi vil bygge videre på Lyn-akademiet, og videre satsning på Lyn Fotball på guttesiden. På jente-siden så er det jo veldig bra. Men vi vil få inn sportslige ressurser, også er det et stort spørsmålstegn på sportsdirektør som er en ekstremt viktig stilling. Jeg tviler på at vi skal ha en i 100% stilling med en gang, men vi tar det stegvis. Det er viktig at pengene skal brukes fornuftig, og det skal ikke være noen store utskiftninger. Men noen reserver er alltid godt å ha, sier Jønsberg.
– Nå håper vi bare på at regjeringen åpner opp mer så vi kan ha 5000 tilskuere i serieåpningen, fortsetter han.
– Vil det bli på Bislett?
– Ingen kommentar. Men det sier seg selv at det ikke er plass til 5000 på Kringsjå, avslutter han.
Så du denne?

Her avbryter Fagermo intervjuet med Berisha

Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
16 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
17 TIMER SIDEN