U17-landslaget skrev torsdag historie da Gunnar Halles mannskap tok seg til kvartfinale som gruppevinnere i U17-EM i England.
Midt på midtbanen, og med kapteinsbindet godt strammet rundt venstrearmen, styrte 17 år gamle Thomas Rekdal laget med bravur, slik onkel Kjetil selv gjorde gjennom en lang og solid karriere.
17-åringens prestasjoner på banen har ikke gått upåaktet hen, og beilerne melder seg stadig oftere både til pappa Sindre og til onkel. I denne ukens Eliteserie-podcast med Rekdal forteller Eurosport-eksperten at han ikke klarte å dy seg da han nylig var i prat med eldstemor i huset om ungguttens prestasjoner.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
EN TIME SIDEN
– Jeg fleipet med mor og sa at «nå er Thomas solgt», ler Rekdal.
– Da var det vel skolen først hun ble bekymret for, fortsetter han.
Se ukens Eliteserie-podcast med Rekdal her (artikkelen fortsetter under):
Thomas Rekdal fikk for alvor søkelyset rettet mot seg forrige sesong da han som 16-åring debuterte for Fredrikstad i OBOS-ligaen.
Denne sesongen er han fast inventar på FFK-midtbanen, noe som merkes i klubben når han nå er borte på landslagsoppdrag. Forrige helg ble det 0-1-tap for bunnlager Mjølner, dagen før yngste Rekdal selv scoret begge målene som sikret 2-1-seier over Sverige.
– Det er mange internasjonale klubber som helt sikkert har snakket med pappa Sindre, og så er det noen få som har ringt til meg, forteller Kjetil Rekdal.
– Det er ikke jeg som skal selge ham, men at han har gode muligheter for å reise ut er det ikke tvil om, fortsetter han.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thomas Rekdal

Foto: Scanpix

Med en proffkarriere i blant annet Belgia, Tyskland og Frankrike, vet Rekdal godt hva som kreves for å ta steget ut i Fotball-Europa. Han påpeker at nevøens neste steg blir ekstremt viktig.
– Det neste steget nå blir ekstremt viktig, for han kan jo ikke fortsette å spille i Fredrikstad i PostNord-ligaen så velig mye lenger.
– Men jeg tror det lurest er å tenke en dag av gangen og jobbe med de tingene som han skal gjøre. Han har fornuftige foreldre og det er utrolig viktig at man tar et steg av gangen, så får man se hvor det bærer hen, sier han.
Og minner om at det viktigste for den lovende midtbanespilleren, uavhengig om han skal være i Norge eller utenlands, er at 17-åringen er steder han tas godt vare på.
– Man må huske på hvor viktig det er at man har gode trenere, folk som følger deg opp og at du er i et godt miljø. Sånn at man har nok utfordringer og riktig utvikling over tid. I stedet for at man trener på for lavt eller for høyt nivå, da blir det feil, sier han.
UEFA Europa League
Oppløftende nyheter rundt Glimt-profilen: – Aktuell for en startplass
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
4 TIMER SIDEN