Inter-spissen scoret før det var spilt 10 minutter i St. Petersburg. Han var offside da Dries Mertens slo et framspill, men midtstopper Andrej Semenov valgte å spille ballen, noe han gjorde så dårlig at den glapp mellom beina hans og rett til Lukaku. Han satte enkelt inn sitt 61. landslagsmål.
Belgieren løp bort til nærmeste kamera og ropte «Chris, Chris, jeg elsker deg», med klar adresse til Eriksen som er innlagt på Rigshospitalet i København etter sin dramatiske kollaps i Danmarks åpningskamp i samme gruppe.
– Jeg er glad for seieren, men tankene mine er hos min lagkamerat. Jeg tilegner denne prestasjonen til ham, sa Lukaku i et intervju vist på TV 2.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
10 TIMER SIDEN
– Jeg gråt mye på grunn av det som skjedde ham, for jeg var redd. Vi har levd sterke øyeblikk sammen, og jeg har tilbrakt mer tid sammen med ham enn med min familie. Jeg tenkte på ham, hans kone og hans barn.
Les også: Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet

Punktert

Kampen ble langt på vei punktert i det 34. minutt, da Thorgan Hazard fikk god tid til å legge inn fra venstre. Mertens jaget ballen, men den gikk rett på keeper Anton Sjunin, som lot til å bli overrumplet av det og ga retur rett ut. Der sto innbytter Thomas Meunier helt alene, og han kunne bredside ballen i tomt bur.
Sju minutter tidligere kom Meunier inn for Timothy Castagne, som pådro seg en stygg hodesmell i en duell med Daler Kuzjajev. Også russeren måtte ut med hodeskade.
Det meste var gjort før pause, og 2. omgang ble en transportetappe mot tre poeng for Belgia, men Lukaku satte punktum i det 88. minutt, framspilt av Meunier. Dermed fikk verdenseneren en perfekt start på EM-sluttspillet.

For gode

Belgia måtte greie seg uten Kevin De Bruyne og Axel Witsel, som sliter med skader og ikke ble med til St. Petersburg. Selv uten dem var belgierne for gode for det russiske hjemmelaget.
De Bruyne skal være aktuell for comeback i neste kamp mot Danmark. Han pådro seg brudd i ansiktet i mesterligafinalen for Manchester City mot Chelsea.
Russland har stort seierspress i sin kamp mot Finland onsdag.
Det var for øvrig buing da de belgiske spillerne før avspark knelte i protest mot rasisme. Det var 26.264 tilskuere på kampen i St. Petersburg.
(©NTB)
Sett denne?

Her får han direkte rødt kort etter grisetakling: – Er det mulig?

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
10 TIMER SIDEN