23 spillere sto på svenskens liste til sluttspillet i Frankrike torsdag. Åtte av dem spiller til daglig for LSK Kvinner.
VM-troppen ser slik ut: Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Oda Marie Bogstad, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Stine Hovland, Synne Skinnes Hansen, Kristine Minde, Cecilie Redisch Kvamme, Ingrid Moe Wold, Frida Leonhardsen Maanum, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Therese Sessy Åsland, Amalie Vevle Eikeland, Emilie Bosshard Haavi, Guro Reiten, Karina Sævik, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen, Lisa Marie Karlseng Utland, Emilie Nautnes, Elise Thorsnes.
– Det er alltid tøft å ta ut en tropp. Det er en jobb som må gjøres, og vi har veldig mange gode fotballspillere i Norge. Det er alltid noen som er skuffet og noen som blir glade, sa Sjögren og kalte videre troppen «velbalansert».
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
7 TIMER SIDEN
Troppen har et alderssnitt på 25,8 år.
– Det er ingen jokere i denne troppen. Det er spillere vi kjenner godt, sa landslagssjefen.
Han snakket også varmt om LSK-profilen Guro Reiten.
– Hun har vært totalt dominerende i toppserien i en tid nå. Hun bøtter inn mål og har vært enormt bra. Hun har vært god for oss også, men vi venter fortsatt på et ekstra hakk internasjonalt. Det tror vi kommer i sommerens mesterskap, sa Sjögren.
Han reiser sammen med laget til Frankrike med et mål om å ta medalje.

Kvalikdrama

Norge løste VM-billetten ved å slå europamester Nederland i gruppefinalen i kvalifiseringen. Det er åttende gang på like mange forsøk at det norske laget sikrer seg billett til et VM-sluttspill for kvinner.
– Det er en tradisjon at jentene har klart å kvalifisere seg til mesterskap. Samtidig vet vi at det har vært en rivende utvikling i kvinnefotballen. Det har blitt tøffere konkurranse både på landslag og klubblag, sa fotballpresident Terje Svendsen.
Martin Sjögrens mannskap har levert solide resultater i oppkjøringen til sluttspillet. Fire seirer og to tap har det blitt på de seks kampene som er spilt siden nyttår.
Ytterligere én privatlandskamp gjenstår før det skal kjempes om VM-medaljer i Frankrike. Sør-Afrika er motstander i det som blir generalprøven foran sluttspillet. Kampen spilles i Amiens 2. juni.

Tøff gruppe

Seks dager senere VM-åpner det norske laget mot Nigeria i Reims. Vertsnasjonen Frankrike og Sør-Korea er motstander i de to siste gruppespillskampene.
Det betyr at Norge har havnet i det som ser ut til å være en svært tøff gruppe. Frankrike må finne seg i å bære favorittstempelet, mens Sør-Korea ligger to plasser bak Norge på FIFA-rankingen. Nigeria vant på sin side det afrikanske mesterskapet i fjor.
De to beste lagene fra hver gruppe, samt de fire beste treerlagene, går til åttedelsfinale. Det betyr at én seier på de tre innledende kampene med stor sannsynlighet gir avansement.
Fotball-VM for kvinner spilles mellom 7. juni og 7. juli.
(©NTB)


Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
11 TIMER SIDEN