LSK Kvinners Champions League-eventyr er etter alle solemerker over etter åttedelsfinalen.
For etter 0-5 hjemme mot Manchester City står Hege Riise og co overfor en nærmest umulig oppgave i returkampen om en uke.
– De blir knallhardt straffet for feil de i Toppserien ellers ville sluppet unna med, påpekte Tom Nordlie, som kommenterte kampen for Romerikes Blad.
Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
2 TIMER SIDEN
– Det er et helt annet nivå enn i Toppserien. Et helt annet tempo og aggressivitet i boksene. Vi taper de viktige duellene, og da blir det stygt, sa LSK-profil Guro Reiten.
LSK-trener Hege Riise håper laget kan bruke opplevelsen til noe positivt i fortsettelsen.
– Å få fem mål i sekken er brutalt. Nå må vi tenke på hvordan vi kan lære av dette, spesielt i treningshverdagen.
Etter en halvspilt første omgang så det imidlertid ikke ut til å bli noen enveiskjøring på Åråsen. LSK var det førende laget, uten å skape de helt store sjansene. Stjernegalleriet fra Manchester brukte 25 minutter på å våkne, men da var de i tillegg nådeløse. Demi Strokes hamret inn 1-0 fra like utenfor sekstenmeteren.
Etter scoringen tok gjestene fullstendig over kampen, og like før pause doblet Isobel Christiansen ledelsen fra straffemerket.
– LSK sine svakheter har blitt avslørt. Spesielt på dødball har de vært sårbare, poengterte Nordlie i pausen.
Det var tydelig at Hege Riise hadde brukt pausepraten godt, for LSK kom ut som et helt annet lag etter hvilen. Men da hjemmelaget ikke tok vare på mulighetene, kontret istedet City inn 3-0 etter 69 minutter ved Claire Emslie.
Da gikk lufta nok en gang ut av LSK-kvinnene. Jane Ross la på til både fire og fem, og de lyseblå kunne fort scoret flere før dommeren blåste av kampen.
– Dette var pinlig, sa Nordlie etter kampslutt.
Returkampen spilles neste torsdag på Mini-Stadium i Manchester.
– Nå handler det om ære, og å vise at vi ikke er så dårlige som vi var i dag. Vi scorer nok ikke fem mål der borte, men det viktigste vil bli å få en god opplevelse, sa Reiten.
Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kapteinen har fått ny kontrakt – nærmer seg klubbrekord
3 TIMER SIDEN