SE ALT FRA ELITESERIEN PÅ EUROSPORT PLAYER
Pål André Helland ble byttet inn ved pause og gjorde 1-0 fire minutter ut i 2. omgang på et straffespark satt inn med venstrefoten etter at Samuel Adegbenro hadde blitt felt på vei ned mot dødlinja.
Midtstopper Erlend Dahl Reitan gjorde 2-0 noen minutter senere. Han plukket opp en høy og løs ball i feltet etter en corner og satte den i mål fra rundt to meters hold.
VM
Spania-stjernene fikk uvanlig hjemmelekse før VM: – Ikke et lotteri
EN TIME SIDEN
Les også: Tidligere Eliteserie-kaptein i strupen på Edvartsen

Støtskade på Reitan

Ikke lenge etter hinket Reitan av banen med en skade. Unggutten forsøkte å stoppe Michael Karlsen, men ble liggende etter en duell langs bakken. Spilleren var nettopp kommet tilbake etter skade. Reitan ble skadet på årets første trening. Medspillere og motstandere klappet 20-åringen på ryggen for å oppmuntre han idet han haltet ut av banen.
Det skal være snakk om den samme ankelen som har holdt han ute av spill tidligere.
– Det er snakk om en støtskade, og dermed vil det ikke ta lang tid før han er tilbake for fullt, sier Schwabe til klubbens hjemmeside.

Adegbenro ute i flere uker

Senere i omgangen gikk Adegbenro ned for telling. Rosenborgs nøkkelspiller forsøkte å jogge, men innså til slutt av det ikke gikk på grunn av smertene. Det endte med at satt seg på bakken og holdt seg til foten.
Dommeren stoppet kampen og lot fysio komme inn for å hjelpe. Den tidligere Viking-spilleren klarte knapt å legge vekt på venstrefoten og måtte hinke av banen.
Eurosport.no har vært i kontakt med Christian Thorbjørnsen, men RBKs fysio henviste til medisisk koordinator Haakon Schwabe. Sistnevnte har ikke besvart henvendelsene onsdag ettermiddag.
Til klubbens hjemmeside sier han imidlertid at Adegbenro kan være ute i seks uker.
– Foreløpige prognoser viser at det vil ta seks uker før Samuel er tilbake på banen, sier Schwabe.
– Vi skal gjennomføre ytterligere undersøkelser og vil vite mer over helgen.
Nøyaktig seks uker vil si 9. mai. Innen den tid vil det være spilt seks kamper i Eliteserien for RBK. I tillegg spilles Mesterfinalen mot Lillestrøm 26. april.
Landslagsspillerne, som Nicklas Bendtner og Mike Jensen, var ikke en del av troppen som møtte Ranheim.

Ranheim reduserte

Rosenborg klarte slett ikke å dominere mot lillebroren lenger øst i byen. Ola Solbakken reduserte til 2-1 for Ranheim på overtid. 19 år gamle Solbakken kom til Ranheim fra Melhus foran denne sesongen.
Ingen av lagene maktet å score i en underholdende 1. omgang der begge lag skapte en to-tre solide farligheter uten uttelling, og der Ranheim var like nær å ta ledelsen som Rosenborg var det.
Etter ett poeng på to kamper skal Rosenborg spille borte mot Odd i Eliteserien mandag 2. påskedag. Ranheim har fått begge sine to første kamper utsatt og tar imot Stabæk i sesongdebuten.
Rosenborg møter Odd borte på 2. påskedag, fra klokken 20.00 på Eurosport Norge. Ranheim åpner hjemme mot Stabæk samme dag 18.00. Begge oppgjørene vises på Eurosport Player.
(©NTB/Eurosport.no)
Fotball
RBK satser ungt – en ny spiller er sønn av klubblegende
3 TIMER SIDEN
VM
Tysk fotballdirektør sparket etter VM-fiaskoen
15 TIMER SIDEN