Eliteserien
    
30
Helene Fineide
Highlights 
 
 Supprimer
16:18 

Viljar Myhra (24) har hatt en strålende sesong i Strømsgodset. Nå har sisteskansen forlenget kontrakten med drammensklubben i ytterligere to år.

Det skriver klubben på sine hjemmesider fredag.

– Jeg har veldig trua på det som skjer her nå. Jeg tror også det er det beste for min utvikling. Nå har jeg en trener her som gir meg tillit, jeg får spille og jeg er i et miljø hvor hardt arbeid er det som gjelder, så det er helt perfekt, sier Viljar Myhra til Godsets egne sider.

Viljar Myhra
12:47 

Åtte 1.-divisjonslag spiller kvalifisering i slutten av denne måneden, mens tolv lag går rett inn i 1. runde av fotball-NM for kvinner.

Det opplyser Norges Fotballforbund på sitt nettsted.

Mens mennenes NM måtte avlyses som følge av koronapandemien, er det bestemt at kvinnenes cup avvikles med 20 lag.

De ti lagene i Toppserien samt lagene som rykket ned i fjor, Stabæk og Fart, går rett inn i 1. runde, som spilles 7. oktober. Følgende kvalifiseringskamper skal spilles 30. september:

Øvrevoll Hosle – Amazon Grimstad, Fløya – Medkila, Åsane – Hønefoss, Grei – KIL/Hemne.

Oppsettet for de øvrige rundene skal trekkes. 1. runde trekkes allerede førstkommende tirsdag.

NFF opplyser videre at kvartfinalene (2. runde) spilles 11. november. Semifinalene går 21. november, mens selve NM-finalen spilles på Ullevaal stadion søndag 6. desember.

(©NTB)

10:18 

Det blir ingen 2020-sesong for breddefotballen. Som følge av virussituasjonen har Norges Fotballforbund besluttet å sette sluttstrek.

– Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

– Norsk fotball har tatt smittevern på alvor fra dag én og utviklet gode smittevernprotokoller for alle nivåer i norsk fotball. Vi har lyktes med mye og fått åpnet opp for seriekamper i både toppfotballen og barne- og ungdomsfotballen. Gjennom dette har klubbene fått god erfaring med smittevern, og det er få eller ingen smittetilfeller som kan spores tilbake til fotballaktivitet.

Han sier at man for gjenværende serier i senior breddefotball satte opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander.

– Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier Svendsen.

Det betyr konkret at Norges Fotballforbund kansellerer sesongen for 2. divisjon kvinner (nivå tre) og 3. divisjon menn (nivå fire). Det er forbundets 18 kretser som organiserer øvrig breddefotball for voksne, men med forbundsstyrets beslutning er det en naturlig konsekvens at også kretsene kansellerer sine serier for voksne.

NFF har vært tydelig på at dersom man ikke kom i gang med treninger innen midten av september, måtte sesongen avlyses. Nå er beslutningen fattet.

(©NTB)

21:57 

Den islandske landslagsspilleren Holmar Örn Eyjolfsson (30) nærmer seg med stormskritt en Rosenborg-retur. Det melder flere medier torsdag kveld.

Adressa skriver at det skal ha vært en utvikling i saken de siste dagene. Eyjolfsson skal ha kommet langt i forhandlingene med RBK, og kan nå bli presentert i løpet av kort tid.

Også TV2 erfarer at islendingen nærmer seg en retur til Eliteserien og gamleklubben som han spilte i fra 2014–2016.

Eurosport har ikke lykkes å komme i kontakt med sportssjef i Rosenborg, Micke Dorsin, torsdag kveld.

Holmar Örn Eyjolfsson
 

Norske straffehelter i begge ender da Djurgården tok seg videre i Europa.

Djurgården kan takke Fredrik Ulvestad og Per Kristian Bråtveit for at det ikke ble et pinlig tap mot Europa FC fra Gibraltar i Europa League-kvalifiseringen.

For der Bråtveit reddet et straffeforsøk fra motstanderen, scoret Ulvestad sikkert da han fikk muligheten fra straffemerket. Dermed endte det med 2-1-seier på hjemmebane for Djurgården i det som ble en langt vanskeligere oppgave enn ventet.

Gjestene fra lille Gibraltar hadde bare spilt en konkurransekamp på drøyt seks måneder, men bet fra seg i Stockholm. Djurgården slet med det meste på hjemmebane, men Ulvestads straffescoring etter 71 minutter ble kampavgjørende.

Ulvestad ble selv felt før han kjølig satte straffesparket i mål bak Javi Munoz i Europa-målet.

Da hadde en annen nordmann, keeper Bråtveit, spilt hovedrollen på godt og vondt. Først som straffehelt da han kastet seg rett vei og reddet Europas straffeforsøk i første omgang.

Så som kløne da han og forsvarsspilleren Jacob Une Larsson feilberegnet og krasjet inn i hverandre slik at Adrian Gallardo kunne sette inn 1-1 for Europa. Det ble imidlertid ikke avgjørende, ettersom Ulvestad berget avansement seinere i omgangen. I neste runde venter rumenske Cluj i tredje runde av kvalifiseringen.

(©NTB)

 

Berge og Sheffield United ut av ligacupen på straffer.

Sander Berge var involvert i Sheffield Uniteds ledermål og scoret på sitt straffespark, men kunne ikke hindre at Burnley gikk videre i ligacupen torsdag.

Oppgjøret mellom de to Premier League-klubbene endte med jubel for hjemmelaget på Turf Moor. Etter 1-1 i selve kampen ble det 5-4-seier på straffespark.

Det startet bra for gjestene, som tok ledelsen ved David McGoldrick i det 4. minutt. Berge satte opp Oliver Norwood, og han serverte et innlegg som McGoldrick satte i mål fra kloss hold.

Matej Vydra utlignet midtveis i 2. omgang, og flere mål ble det ikke. Berge gjorde som flertallet av straffeskytterne og fikk ballen i mål, men Oli McBurnies miss ble kostbar for gjestene. Nick Pope reddet hans skudd, og dermed ble det hjemmeseier.

Burnley gjester Millwall i neste runde.

(©NTB)

Sander Berge
 

Solbakkens FCK snuddet til seier i Sverige.

Ståle Solbakkens FC København var på full fart ut av Europa League, men to raske mål på tampen vendte til 2-1-seier borte mot IFK Göteborg.

Dermed lever håpet om FCKs 14. europeiske gruppespill på de 15 siste sesongene.

Det var to av de nordiske lagene som har hevdet seg best i europacupene som møttes torsdag, og IFK Göteborg (med to UEFA-cuptitler i premieskapet) tok ledelsen ved Tobias Sana et drøyt kvarter før slutt.

FCK var ille ute, men innbytteren Robert Mudrazija utlignet i det 83. minutt, og to minutter senere ble Jonas Wind matchvinner med assist fra Mudrazija.

Solbakken gjorde tre bytter rett etter baklengsmålet og er neppe lei for at han sendte Mudrazija innpå for stopperen Andreas Bjelland.

Norske assist

Sten Grytebust var ubenyttet reserve for FCK, men andre nordmenn bidro aktivt til avansement i europaligakvalifiseringen. Ghayas Zahid og Martin Linnes bidro begge med assist i borteseirer.

Zahid hadde assist til det siste målet da APOEL Nikosia vant 4-1 borte mot Kaisar i Kasakhstan. Marius Lundemo var ubenyttet reserve for kypriotene.

Linnes hadde assist til det første målet da Galatasaray med Omar Elabdellaoui på benken vant 3-1 borte mot Neftci i Aserbajdsjan.

(©NTB)

 

Usikkert når AaFK-toppscoreren er tilbake.

Mandag meldte VG at Aafks Hólmbert Fridjónsson slapp med skrekken etter at spissen måtte ut med skade og store smerter i kampen mot Sarpsborg 08 søndag.

Torsdag sier han selv til Sunnmørsposten at det er usikkert når han er tilbake.

– Først må hevelsen i foten gå ned, så må vi bare se hva som skjer. Jeg håper selvsagt det ikke tar lang tid før jeg er frisk igjen, men det er vanskelig å si noe om hvor lenge jeg blir ute, sier Fridjonsson til Sunnmørsposten.

Ifølge avisen viste en MR-undersøkelse at det var snakk om en brist i et bein.

19:44 

Kulturminister Abid Raja (V) kom med et klart løfte til breddeidretten, etter at han ga toppfotballen et koronaunntak torsdag.

– Dere står først i køen, meldte Raja i retning breddeidretten.

Torsdag ble det besluttet at toppfotballen både kan reise til og ta imot gjester fra land utenfor Schengen uten å måtte gå i karantene, noe Helsedirektoratet ikke anbefalte. Samtidig venter breddeidretten spent på nyheter fra regjeringen.

– Hvorfor gir dere toppfotballen et unntak, mens bredden må vente?

– Dette unntaket gjelder en veldig liten gruppe, du vet selv hvor mange som er på et landslag. I breddeidretten dreier det seg i første omgang om 25.000 mennesker, sier kulturminister Abid Raja til NTB.

Fotballen har satt en grense midt i september for når de må få klarsignal hvis breddesesongen skal reddes. Den grensen er nå passert.

– Jeg forstår godt at de vil komme i gang, og det ønsker jeg også som idrettsminister. De ligger veldig langt framme i køen, så med en gang vi kommer dit at vi kan fortsette gjenåpningen av samfunnet, vil de ligge så å si lengst fremme i køen, sier Raja.

– Det kan du love dem?

– Ja, og jeg gleder meg til den dagen jeg kan si til breddeidretten at nå kan dere starte opp. Det er ikke av vond vilje de er blitt holdt igjen, sier Raja.

Om fotballens tidsfrist, som altså er passert, sier Raja at de fortsatt må vente på nye signaler fra regjeringen.

– Jeg forholder meg til de rådene vi får fra helsemyndighetene, og Helsedirektoratet har ikke anbefalt oss at vi kan åpne opp for mer nå. Straks vi kommer dit er min beskjed til breddeidretten og fotballen at dere ligger fremst i køen, sier Raja.

(©NTB)

Abid Raja
14:55 

God Kok i OBOS.

Nederlandske Thomas Kok er klar for Jerv. Den sentrale midtbanespilleren kommer FC Dordrecht på nest øverste nivå i hjemlandet.

Han har skrevet en kontrakt ut 2021-sesongen. Ifølge klubbens omtale er han en spiller som tilføre laget fysikk, finesse og profesjonell erfaring.

14:21 

Sandnes Ulf signerer Chris Sleveland fra rogalandsnabo EIK. Den defensive midtbanespilleren har vært kaptein i sin gamle klubb.

Nå er han klar for OBOS-ligaen. Sleveland har signert en avtale ut 2022.

– Sandnes Ulf har hatt ham i kikkerten de siste årene, og vi er veldig fornøyde med å få denne overgangen på plass, sier Sandnes Ulfs daglige leder Tom Rune Espedal til klubbens nettside.

13:14 

Alt tyder på at Alexander Sørloth blir RB Leipzig-spiller i løpet av kort tid. Avisen Nidaros skriver at han kan gjennomføre den medisinske testen torsdag.

Avisen Nidaros skriver at Sørloth er på plass i Leipzig sammen med sin agent Morten Wivestad, og at det ligger an til at han gjennomfører den obligatoriske legesjekken og skriver under på kontrakten i løpet av torsdagen.

Også den tyske storavisen Kicker rapporterer at bare detaljer gjenstår før overgangen er i boks. Det mest essensielle som mangler, er at Trabzonspor-president Ahmet Agaoglu signerer papirene, ifølge Nidaros.

(©NTB)

10:56 

Norges fotballherrer blir liggende på 44. plass på Fifa-rankingen etter 1-2 for Østerrike og 5-1 over Nord-Irland. Belgia topper fortsatt.

I Norges gruppe i UEFAs Nations League er Østerrike best rangert med sin 27. plass (-1). Romania har klatret tre plasser til 34. plassen, mens Nord-Irland ligger på 38. etter å ha falt to plasser.

Serbia, som Norge møter i EM-omspillet i oktober, er rangert på 31.-plass på rankingen.

(©NTB)

09:33 

Start-helten Espen Børufsen har forlenget avtalen sin med Start ut sesongen. Rutinerte Børufsen har slitt mye med skader de siste årene. Hans forrige avtale varte ut september. Den ble signert i juni - da var det to år siden han sist var på banen i en tellende kamp.

Nå er han klar for sesongavslutning, etter å ha vært på banen i elleve Eliteserie-kamper etter comebacket i juli.

– Jeg synes det har gått bedre og bedre. Det klare målet mitt er å spille meg inn i førsteelleveren og bidra på best mulig måte nå mot slutten av sesongen, sier Børufsen til Starts nettsted.

21:02 

Tokmac Nguen fortsetter storspillet for ungarske Ferencvaros. Onsdag hadde han én målgivende da laget slo Dinamo Zagreb 2-1 i Champions Leauge-kvalifiseringen.

Dermed er de klare for playoffen, som er siste hinder inn i gruppespillet. Der venter enten Molde eller Qarabag. De to spiller i skrivende stund ekstraomganger på Kypros. Stillingen er 0-0.

20:31 

Henning Berg og den norske trenerens lag Omonia Nicosia er videre til playoff om plass i Champions League-gruppespillet.

Bergs kypriotiske lag slo Røde Stjerne på straffespark onsdag kveld. Selve kampen endte 1-1.

Dermed har den norske treneren muligheten til å ta sitt lag til Champions League-gruppespillet. Det siste hinderet er greske Olympiacos. Det blir et dobbeltoppgjør.

Henning Berg
18:31 

VG skriver at de har opplysninger om at det kun gjenstår formaliteter før Alexander Sørloth er klar for den tyske storklubben RB Leipzig. Sørloth herjet i tyrkiske Trabzonsport forrige sesong. Nå skal han være svært nær en avtale.

Tidligere onsdag skrev TV 2 at Sørloth ønsket seg til Leipzig.

Laget endte som nummer tre i Bundesliga forrige sesong.

14:38 

Ødegaard tilbake i trening: Serieåpningen mer aktuell

Martin Ødegaard deltok på Real Madrids onsdagsøkt. Dermed øker sjansen for at han kan være med på sesongstarten borte mot Real Sociedad søndag.

Ødegaard var uggen par dager tidligere i uka. På Real Madrid hjemmeside kom det fram at nordmannen var tilbake i aksjon onsdag.

– Han har vært uheldig og vært litt småsyk de siste par dagene. Han er testet mange ganger og er koronafri, sa onkelen Thomas Ødegaard til NTB mandag.

Ødegaard kom ikke på banen da Real-troppen spilte en treningskamp mot Getafe tirsdag. Den ble vunnet 6-0 etter seks mål av et «toppet» lag i den første omgangen.

Onsdag var også Eden Hazard tilbake på treningsfeltet. Det samme gjaldt Isco.

Gareth Bale var ikke å se. Han skal være svært nær en overgang til Tottenham.

Ødegaard hadde en sesong på lån i Real Sociedad og ble hentet «hjem» i sommer. Der gjorde han det meget bra. Søndag kan han være tilbake på sin tidligere hjemmebane i San Sebastian.

Tittelforsvarer Real Madrid tar trolig ut sin tropp til kampen lørdag. Ødegaard skal være i bedring med tanke på Jumpers knee-skaden.

(©NTB)

13:05 

Ingen Reginiussen i Europa.

Adresseavisen melder onsdag at midtstopper Tore Reginiussen ikke kan spille mot Ventspils i Europa League-kvalifiseringen torsdag, etter en lyskeskade han pådro seg mot Strømsgodset. Dermed blir trolig Even Hovland og Gustav Valsvik stopperpar i Latvia, skriver avisen.

12:15 

Karina Sævik forlater franske Paris Saint-Germain og blir lagkamerat med Ingrid Syrstad Engen i tyske Wolfsburg.

– Jeg gleder meg stort til å spille for en av de beste klubbene i verden. Det er stort å få muligheten til å utvikle meg ytterligere som profesjonell fotballspiller, sier Sævik ifølge Wolfsburgs twitterkonto.

Sævik er 24 år gammel og kommer opprinnelig fra Karmøy. Før hun dro til PSG spilte hun flere sesonger for Kolbotn og Avaldsnes.

(©NTB)

11:22 

Henter gammel elev igjen.

Noe av det første Gaute Helstrup gjorde da han tok over HamKam, var å ta med seg de to tidligere Tromsdalen-spillerne Lars-Gunnar Johnsen og Steffen Skogvang Pedersen med på flyttelasset til Hamar.

Før sesongen ble han ny trener i Tromsø, og nylig ble midtbanespiller Johnsen klar for gamleklubben. Onsdag melder både Hamar Arbeiderblad og iTromsø at også backen Skogvang Pedersen er klar for TIL, på en kontrakt ut året.

11:14 

Henter ny RBK-unggutt.

Tidligere Rosenborg-trener Rini Coolen har tatt over U21-laget til Feyenoord, og bekrefter til Adresseavisen at den unge midtstopperen Sondre Skogen hentes på lån ut året. Skogen skrev proffkontrakt med RBK i fjor, da nederlenderen var akademisjef.

Nylig dro også Mikael Tørset Johnsen til samme klubb.

Rini Coolen
 

Norsk duo ute av Champions League-kvalifiseringen

Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson i AZ må glemme Champions League-fotball denne sesongen. Dinamo Kiev slo nederlenderne 2-0 i 3. kvalifiseringsrunde.

Gerson Rodrigues og Mykola Sjaparenko scoret målene i kampen som ble spilt på Olympiastadion i Kiev. Rodrigues gjorde 1-0 tre minutter etter pause, mens Sjaparenko punkterte oppgjøret fem minutter før slutt.

Både Midtsjø og Svensson spilte hele kampen for AZ, som var med i Champions League-kvalifiseringen etter 2.-plass i den nederlandske ligaen sist sesong.

Nå går Alkmaar-laget inn i Europa League-kvalifiseringen, mens Dinamo Kiev har ett hinder igjen før et eventuelt gruppespill i den gjeveste europacupen.

(©NTB)

 

Hevder Åsane-spiller er klar for Brann

Etter hva både Bergens Tidende og BA kjenner til har Åsane-talentet Ole Didrik Blomberg skrevet under en treårsavtale med Brann.

Tidligere tirsdag ble det klart at Brann henter Vegard Strønen Skeie som Kåre Ingebrigtsens første signering i klubben.

17:43 

Amputert trening for fotballkvinnene på grunn av manglende koronaprøvesvar.

Bare halvparten av spillerne i den norske landslagstroppen kunne delta på trening tirsdag. De andre venter på svar på koronatester, skriver VG.

De norske fotballkvinnene skal møte Wales i EM-kvalifisering hjemme på Ullevaal neste tirsdag. De fikk en litt uventet start på samlingen, ettersom tolv av utenlandsproffene i troppen ikke har fått svar på sine koronaprøver.

Spillerne ble testet da landslaget ankom sitt hotell i Oslo mandag.

– Det tok lenger tid enn ventet få svar på testresultater. Vi må ta retningslinjene på alvor. Derfor har vi ikke noe annet valg enn å droppe treningen i dag, sier medieansvarlig for fotballandslaget for kvinner, Terje Skeie, til VG.

Manglende prøvesvar gjelder alle utenlandsproffene i troppen med unntak av Caroline Graham Hansen og Guro Reiten, som har vært i Norge i en periode.

Rosenborg-spilleren Emilie Bragstad (18) har for øvrig meldt forfall til samlingen på grunn av en skade.

(©NTB)

Kvinnelandslaget
 

Skjebnedag for OBOS-ligaklubben – ønsker å sparke treneren

Øygarden FK sliter både på og utenfor banen, og nå ser det ut til at klubben ønsker å foreta grep i garderoben. Ifølge Bergens Tidende ønsker klubben å sparke trener Bryant Lazaro.

Ledelsen i Øygarden bekrefter overfor BT at de skal ha et møte med amerikaneren tirsdag.

– Jeg kan bekrefte at vi skal ha et møte med Bryant tirsdag, sier Kurt Fjeld, leder i sportslig utvalg og styremedlem i Øygarden til avisen.

Lazaro har kun ledet vestlandsklubben i 15 kamper og har i utgangspunktet en avtale med klubben ut neste år.

 

VG: Stabæk avslo bud på Emil Bohinen

Ifølge VG skal Stabæk ha avslått et bud på midtbanespiller Emil Bohinen. Det norske overgansvinduet stenger 5. oktober, og Bohinen kan derfor ha kort tid igjen av sitt Stabæk-eventyr.

Med forbehold om at det riktige budet, til den riktige prisen, kommer på bordet.

– Det har vært konkrete bud, men de har vært for lave. Vi har kommet nærmere, men vi er fortsatt for langt unna. Kommer det et riktig bud, selger vi. Det er en stor sjanse for at det skjer noe i dette vinduet, sier Bjarmann til VG.

Emil Bohinen står oppført med tre mål og en målgivende denne sesongen.

Emil Bohinen
18:20 

Berge benket i PL-åpningen

Sander Berge er med i Sheffield United-troppen etter å ha blitt skadd på landslagsoppdrag, men han sitter på benken i mandagens hjemmekamp mot Wolverhampton.

Den norske midtbanestjernen fikk en smell i kneet i nasjonsligakampen mot Østerrike 4. september, men fullførte kampen.

Han ble derimot sendt hjem foran Nord-Irland-kampen tre dager senere.

Berge er uansett henvist til benken i Sheffield Uniteds første Premier League-kamp for sesongen. John Lundstram starter i indreløperposisjonen som Berge normalt bekler.

(©NTB)

17:04 

Martin Ødegaard med svært positive skadenyheter en snau måned før Serbia-kampen.

Real Madrid-spilleren har hatt en fin fremgang etter en trøblete periode med jumpers knee-smerter – det er svært gode nyheter for landslaget før den svært viktige Nations League-kampen.

– Martin er i fin framgang. Kneet responderer bra, og det er positiv utvikling, sier Thomas Ødegaard til NTB.

Han er med i landslagets medisinske støtteapparat og også Spania-proffens onkel.

Ødegaard sto over landskampen mot Østerrike (tap for Norge) og Nord-Irland (norsk seier) tidligere denne måneden.

Slår Norge Serbia i oktober, venter «finale» i EM-omspillet mot enten Skottland eller Israel. Vinneren er EM-klar.

(©NTB)

Martin Ødegaard
16:06 

Haugesunds Kristoffer Velde kunne mandag ettermiddag puste lettet ut, da koronatesten han tok lørdag kom tilbake negativ.

Kristoffer Velde sto over Haugesunds bortekamp mot Stabæk lørdag grunnet suspensjon. Men 21-åringen kunne i et intervju med Eurosport over Skype før kampen bekrefte at han heller ikke var i form.

– Det er heldig at jeg har suspensjon denne runden, for nå har jeg ligget med feber og litt av hvert de siste tre dagene. Jeg sjekket meg for korona i dag, så jeg satser på at det blir negativt, sa FKH-spilleren lørdag.

Velde som til tider har vist strålende spill denne sesongen, er dermed friskmeldt og klar til helgens bortekamp mot Rosenborg. Midtbanespilleren står med totalt fem scoringer og fem målgivende i Eliteserien.

Benjamin Tiedemann Hansen og Kristoffer Velde
 

G16-spiller i Sarpsborg 08 koronasmittet

Et helt Sarpsborg 08 lag er satt i karantene etter at en av deres spillere har blitt smittet av koronaviruset. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad mandag.

Ifølge avisen rammer dette tre trenere og rundt 25 spillere på klubbens G16-lag.

– Det er ikke fare for noen andre i klubben. Vi er veldig nøye på smittevern og spillergruppene omgås ikke med hverandre på tvers av ulike lag, sier daglig leder i Sarpsborg 08 Espen Engebretsen.

G16-trener Sander Solberg forteller til sa.no at den smittede spilleren har det bra.

– Han er faktisk ikke syk, og har ingen sterke symptomer. Og det er jo det som er veldig skummelt. Da vil du i prinsippet gå på trening som vanlig. Det skjedde heldigvis ikke denne gangen. Spilleren var hjemme fra trening av en annen grunn da han fant ut at han var smittet, forteller han til lokalavisen.

10:49 

Aafks Hólmbert Fridjónsson slapp med skrekken etter at spissen måtte ut med skade og store smerter i kampen mot Sarpsborg 08 søndag. Nå viser det seg at islendingen kan være friskmeldt allerede førstkommende søndag mot Viking.

Det melder VG mandag formiddag.

Aalesund-toppscoreren ble taklet hardt i ankelen av Bjørn Inge Utvik. Spissen krøp av banen med store smerter og Aafk-leiren kunne ikke utelukke et mulig brudd etter kampen.

Nå viser det seg derimot å være mindre alvorlig enn fryktet, og spissen kan være klar allerede til helga igjen.

– Han har vært til bildeundersøkelser som ikke viser brudd. Han behandles nå som ved en båndskade. Vi håper han er klar til neste kamp, forteller medisinsk ansvarlig Terje Vagstad til VG.

Hólmbert Fridjónsson
 

Brann-kapteinen etter stortapet: – Det er forbanna flaut

Det er stor skuffelse i Brann-leiren etter å ha blitt nedsablet 1-5 av Vålerenga i Oslo søndag kveld. – Helt forferdelig, sier Brann-kapteinen.

Vålerenga anført av hjemvendte Kjartan Örn Kjartansson holdt lekestue med Brann i første omgang. Islendingen scoret hattrick på ni minutter.

– Den første halvtimen er rett og slett skremmende. Jeg vet ikke hva som skjer. Det bare renner inn. Det er forbanna flaut. Helt forferdelig, sier kaptein Kristoffer Barmen til Bergensavisen.

Kåre Ingebrigtsen var også tydelig misfornøyd etter tapet for Vålerenga i Oslo.

– I pausen var jeg helt rystet over måten vi forsvarte oss på. Vi rygger og rygger, og lar dem egentlig bare spasere inn i sekstenmeteren. Den førsteomgangen var rett og slett en enorm skuffelse, sa den ferske Brann-treneren til Eurosport etter kampslutt.

(NTB/Eurosport)

Kristoffer Barmen
20:49 

Alexander Sørloths målform for Trabzonspor forrige sesong har vakt stor oppmerksomhet blant klubbene i Europa.

Det er en kjent sak at tyske RB Leipzig er interesserte, men nå bekrefter Trabzonspor-president Ahmet Agaoglu overfor Fanatik at det ikke er bare Leipzig som forhandler med Trabzonspor om Sørloth.

For Tottenham i Premier League skal også være i forhandlinger om Sørloth, sier Agaoglu. Det gjenstår å se hva som skjer, men det er ingen hemmelighet at José Mourinho har en forkjærlighet for fysisk robuste spisser...

Det var Adresseavisen som omtalte saken først i Norge.

Sørloth
17:22 

Brann til Oslo uten flere nøkkelspillere

Det er et redusert Brann-lag som møter VIF på Intility søndag kveld. Kåre Ingebrigtsen mangler flere av lagets viktigste spillere. Hverken kaptein Daniel Pedersen, Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Ole Martin Kolskogen, Gilli Rolantsson, Taijo Teniste eller Marcus Mehnert er med til kampen.

Ungguttene Henrik Kjeilen Steinseide (17) og Sondre Eide (18) er blant spillerne som fyller opp benken.

16:16 

Strand Larsen rett inn på laget – starter sammen med Robben

Jørgen Strand Larsen går rett inn i startelleveren til Groningen, da de grønne og hvite møter PSV Eindhoven på eget gress søndag. Den tidligere Sarpsborg 08-spissen får dermed debuten sin allerede i den serieåpningen - side om side med Arjen Robben.

Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren signerte tidligere i uken for den nederlandske klubben, for en prislapp som skulle ligge et sted mellom 1-1.5 millioner euro.

Overgangen føyer seg inn i rekken av flere store salg gjort av blåtrøyene denne uken. Ismaila Coulibaly ble kun timer før Strand Larsen-overgangen, bekreftet klar for Sheffield United.

Jørgen Strand Larsen
 

Helseproblemer for Brochmann: Ute på ubestemt tid

Mjøndalen-spiller Tonny Brochmann har fått ubehagelige signaler fra kroppen gjennom store deler av sesongen. Dansken har gjennomgått en rekke undersøkelser, og nå kan ting tyde på at det er en betennelse i hjertet som er årsaken til plagene.

– Jeg skal ta noen flere blodprøver til uka, og etterhvert fått tatt et MR-bilde av hjertet. Det kan være en liten betennelse i hjertet, men det er ikke sikkert.

Det sier Tonny Brochmann til Drammens Tidende, som omtaler danskens sykehusinnleggelse lørdag. Det skal ikke være noe alvorlig som feiler 31-åringen, men med et hjerte som sendte ut for høye verdier var det viktig å få sjekket ut tilstanden på sykehuset.

Brochmann startet kampen mot Odd i Skien forrige runde, men måtte ut til pause. Selv er dansken usikker på når han er tilbake på fotballbanen igjen.

– Det viktigste nå er å få disse verdiene ned på et vanlig nivå igjen. Når de verdiene er vanlige igjen kan jeg trene og spille for fullt. Så spørsmålet er bare når det skjer. Jeg håper og tror at sesongen ikke er over for min del – og at jeg kan spille senere i høst, sier han til dt.no.

Tonny Brochmann
 

Rekdal henter spiss fra gamleklubben

Start er enige med Ham Kam om en utlånsavtale ut 2020-sesongen for Adeleke Akinyemi. Det skriver sørlandsklubben på sine hjemmesider.

Akinyemi har vært skadeplaget det siste halvannet året, og først for få måneder siden var nigerianeren tilbake i full trening, i tillegg til å ha fått tre innhopp i Eliteserien.

– Adeleke har gjort fantastisk jobb for å komme tilbake, godt hjulpet av det medisinske apparatet i klubben. Nå er han avhengig av å få spille kamper, og derfor ble vi enige om at det beste var at han dro på utlån nå. Vi håper det blir et bra opphold i Ham Kam og ser frem til å følge utviklingen hans fremover, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start, til egen klubb.

Kjetil Rekdal var trener for Start da sørlandsklubben hentet Akinyemi til klubben sommeren 2018. Nå gjenforenes altså de to i HamKam.

 

Espejord kan gjøre Tromsø-retur

Det er den nederlanske avisen Voetbal International som melder at Runar Espejord er aktuell for en retur til Tromsø.

24-åringen har slitt siden overgangen til Heerenveen, og har enda til gode å finne nettmaskene for den nederlandske klubben i Æresdivisjonen. Espejord har spilt 182 minutter, fordelt på seks kamper, for a-laget til de blåhvite.

 

Bolaños re-debuterte i Start-drakten

Christian Bolaños re-debuterte i den gule drakten lørdag. Start spilte internkamp på Sparebanken Sør Arena, der costaricaneren fikk sine første minutter etter returen til Sørlandet.

Det skriver Fædrelandsvennen. Ifølge avisen viste 36-åringen gode takter og noterte seg for en målgivende pasning på scoringen til Eirik Wichne. Kampen endte 1-1.

– Det var fint å spille med mine nye lagkamerater. Jeg føler meg bra, og har tro på det vi kan få til framover, sier Bolaños til Fædrelandsvennen.

Også Mohammed El Makrini – en annen nysignering i Start – markerte seg i internkampen lørdag. 33-åringen spilte hele kampen for de gulkledde.

 

Tripic scoret i sesongdebuten

Tidligere Viking-spiller Zlatko Tripic scoret kampens siste mål da Göztepe vant 5-1 over Denizlispor i tyrkiske Super Lig.

27-åringen spilte hele kampen for Göztepe, og satt inn et kremmerhus av en scoring drøye 20 minutter før slutt.

Göztepe hadde full kontroll på oppgjøret. Hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause, og til tross for en Denizlispor-redusering etter drøye timen spilt, trakk de gule og røde det lengste strået og seiret i sesongdebuten.

21:54 

Ryerson og Union slet seg videre

Julian Ryerson fikk et innhopp helt på tampen da Union Berlin slet seg videre i den tyske cupen med 1-0-seier borte mot Karlsruhe etter ekstraomganger.

(©NTB)

21:52 

Vakker Strandberg-scoring i Ural-debuten

Stefan Strandberg scoret med et volleyskudd i krysset da Ural slo Khimki 3-1 i russisk eliteserie fotball lørdag. Det ble en vellykket debutkamp.

Det var Strandbergs første kamp for Ural, dit han ble hentet fra italienske Trapani ved månedsskiftet.

(©NTB)

21:53 

Falcao-show ga Elabdellaoui perfekt start i Tyrkia

Omar Elabdellaoui fikk en god start i sin nye klubb Galatasaray med 3-1-seier over Gaziantep i seriestarten. En tidligere Premier League-spiller stjal showet.

Radamel Falcao ble aldri noen hit i Manchester United og Chelsea, slik han var det i Monaco. Lørdag ga han Galatasaray en perfekt start på sesongen med to mål og en målgivende mot Gaziantep. Elabdellaoui og co. vant til slutt 3-1. Nordmannen spilte hele kampen.

(©NTB)

18:37 

Østigård tapte i Coventry-debuten – King ikke i troppen for Bournemouth

Leo Skiri Østigård debuterte for Coventry, men Bristol City ble ett nummer for store. Joshua King var ikke i troppen for Bournemouth, som vant mot Blackburn.

Østigård er på utlån fra Premier League-klubben Brighton. Forrige sesong spilte 20-åringen fra Åndalsnes i tyske St. Pauli. Det ble 2-1 til Bristol mot Østigård og co.

Alexander Tettey satt på benken hele kampen da Norwich slo Huddersfield 1-0 i Championship.

(©NTB)

18:19 

Solskjærs United tapte i generalprøven

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk ingen god generalprøve før sin sin utsatte Premier League-åpning kommende helg. Aston Villa vant 1-0.

Det var Aston Villas nyervervelse Ollie Watkins som scoret kampens eneste mål i treningskampen på Villa Park.

Premier League ble lørdag sparket i gang, men Manchester United har fått utsatt seriestarten som følge av sin deltakelse i Europa League-sluttspillet.

(©NTB)

Ole Gunnar Solskjaer, Manager of Manchester United is seen inside the stadium prior to the UEFA Europa League Semi Final between Sevilla and Manchester United
18:18 

Nordmennene herjet for Celtic

Kristoffer Ajer noterte seg for sesongens første mål, mens Mohamed Elyounoussi leverte en lekker målgivende pasning da Celtic slo Ross County 5-0 lørdag.

På et innlegg fra Olivier Ntcham 64 minutter ut i kampen nådde Ajer ballen innenfor femmeteren og kunne enkelt sette Celtics fjerde mål i kampen.

Ti minutter senere spilte Elyounoussi til Patryk Klimala, som satte ballen i mål.

Celtic er nummer tre i ligaen med to kamper mindre spilt enn Rangers, som er seks poeng foran.

(©NTB)

16:54 

Poengdeling i toppoppgjør - RBK fortsatt ubeseiret

Toppoppgjøret mellom Avaldsnes og Vålerenga endte målløst. Rosenborg hadde full kontroll hjemme mot Røa og vant 2-0. RBK-seieren gjør at trønderne nå er forbi Avaldsnes og bare to poeng bak serieleder Vålerenga, med en kamp mindre spilt.

Arna-Bjørnar slo Kolbotn 2-1. I kampen mellom Lyn og Sandviken står det foreløpig 0-0. Klepp tar imot LSK 17.00.

(©NTB)

 

Høie: – Forstår at breddefotballen ønsker en dato

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier han forstår at fotballen ønsker en dato for når de kan gå i gang med breddetrening. Men han har ingen dato å gi.

Etter regjeringens pressekonferanse torsdag ble Høie og statsminister Erna Solberg (H) anklaget av fotballfolket for å komme med «ulne» uttalelser. Regjeringen slo fast at det ikke er tid for åpning av samfunnet nå, men kom derimot med en liste over mulige innskjerpende tiltak.

– Jeg har stor forståelse for at fotballen hadde ønsket en dato å forholde seg til. Men dessverre er vi nå i en situasjon der vi først må se an utviklingen i smittesituasjonen, sier Høie til NTB.

– Vi vil gjenåpne for trening med nærkontakt i breddeidretten for voksne så snart smittesituasjonen tilsier det. Det viktigste for oss nå er å beholde kontrollen og unngå at vi må stenge samfunnet helt ned igjen, legger han til.

(©NTB)

 

OBOS-ligaklubb henter Ligue 1-keeper

Riffi Mandanda har signert en avtale med OBOS-ligaklubben Kongsvinger. Det skriver klubben på sine hjemmesider lørdag.

Keeperen, som er er bror til VM-vinner Steve Mandanda, skal spille for KIL ut 2020-sesongen. Keeperen har det siste halvåret spilt for Ligue 1-klubben Rennes, men har siden 1. juli vært klubbløs.

Tidligere har Mandanda spilt for klubber som Ajaccio, Caen og Boulogne i Frankrike.

Med langtidskadde Saku-Pekka Sahlgren på sidelinjen, har Kongsvinger vært tydelige på at de ønkser å hente inn en ny sisteskanse som konkurrent til Andreas Smedplass.

– Andreas har vist kjempeutvikling den siste tiden, og vi er stolte av å ha et sånn talent som Andreas i KIL. Men det er viktig med en solid duo som kan pushe hverandre, og det har vi på plass nå, sier KIL-sjef Espen Nystuen til egen klubb.

– Med Riffi får vi inn en solid keeper med et godt rykte. Vi har sett på han mye, og sjekket opp mange referanser på hva slags keeper og personlighet vi nå får på plass. Vi er godt fornøyd med denne signeringen, fortsetter han.

 

Har mottatt bud fra RB Leipzig på Alexander Sørloth

Den tyske klubben RB Leipzig har lagt inn et bud på Alexander Sørloth. Det skriver Trabzonspor på sine hjemmesider lørdag.

Den norske spissen er eid av Crystal Palace, men er utlånt til de tyrkiske cupmesterne Trabzonspor i to år. Tyrkerne har krav på en solid del av kjøpesummen, om Sørloth skulle forsvinne i løpet av den toårige perioden.

Nordmannen bøttet inn mål for Trabzonspor i forrige sesong, og endte på 24 mål og åtte målgivende i Super Lig.

VG omtalte saken først.

 

Hareide bekrefter: Hansen fra start mot Strømsgodset

– Jeg har snakket med Faye (Julian Faye Lund). Jeg vi ha André (Hansen) i mål fra starten av. Skal vi snu skuta nå, faller det på han, ut fra erfaring, sier RBK-trener Åge Hareide til Adresseavisen.

Keeper André Hansen har vært skadet i godt over to måneder, og har kjempet mot klokken for å bli klar til den første kampen etter landslagspausen.

Det er også flere betryggende skadenytt-oppdateringer fra RBK-leiren før Hareides første seilas med trønderskuta. Som Eurosport kunne melde fredag, er både Per Ciljan Skjelbred og Tore Reginiussen mer eller mindre klare til dyst, mens både Anders Konradsen, og Samuel Adegbenro er tilbake i trening.

– Det ser veldig mye lysere ut med tanke på spillersituasjonen. Pål Andre Helland er den eneste vi har på den lista nå, så vi håper vi kan få ham tilbake i full trening også, sa Hareide til Eurosport før helgen.

Andre Hansen
21:04 

Tokmac Nguen scoret hat trick på under halvtimen

Tokmac Nguen viste til tider glimrende spill for ungarske Ferencváros forrige sesong. Nå er han i gang igjen. I fredagens kamp mot Paks scoret han hat trick på bare 28 minutter. Ropene om å få ham med på landslaget minker neppe i styrke etter dette...

Nguen scoret også i seriepremieren i midten av august.

Tokmac Chol Nguen
17:08 

Stoppertalent fornyer med Strømsgodset

19-åringen Sondre Fosnæss Hanssen har signert en ny avtale med Strømsgodset. Den lokale unggutten er nå knyttet til hjemklubben ut 2022. Hanssen har startet 12 kamper i Godsets midtforsvar denne sesongen.

Nå belønnes han med ny avtale.

16:10 

Skadetrøbbel for Brann

Brann må klare seg uten Taijo Teniste i søndagens kamp mot Vålerenga, skriver BA. Teniste har kun fått 17 minutter under Kåre Ingebrigtsens ledelse, men nå blir det ikke flere med det første, ettersom han skadet seg under landslagssamling med Estland.

Desto verre er det at kaptein Daniel Pedersen er usikker før kampen mot VIF. Ingebrigtsen forteller til BA at Pedersen kjenner på en belastning i lysken. Det gjenstår å se om midtbanemannen blir klar.

15:29 

OBOS-spiller legger opp for å bli siviløkonom

Martin Wilhelmsen Trøen har takket ja til et sivilt jobbtilbud og legger opp som fotballspiller for Ullensaker/Kisa. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

25-åringen er ferdig utdannet siviløkonom og ønsker nå å fokusere på karrieren etter et lengre avbrekk med skade. I januar røk angrepsspilleren korsbåndet.

– Jeg har naturligvis gått mange runder med meg selv, men er trygg på at valget jeg nå tar er det riktige. De siste sesongene har jeg gått mer skadet enn jeg har fått spille fotball. Når slike skadeperioder kommer etter hverandre går det inn på deg nettopp fordi man ønsker å prestere både for og sammen med arbeidsgiver og gutta i garderoben, sier Martin Trøen til klubbens nettsider.

Eidsvollingen kom fra Strømmen til Ull/Kisa sommeren 2018 og står med syv scoringer på 21 kamper.

– Fotballen har gitt meg mye og det er vemodig når man nå legger opp. Samtidig går jeg inn i en ny fase av livet, som jeg gleder meg til. Jeg har gjennom årene mine med finansstudier fått en stor interesse for det fagfeltet, og kommer til å ta med meg erfaringene fra toppidrett inn i næringslivet som nyutdannet siviløkonom.

 

OBOS-ligaklubb trenger millioner for å overleve ut sesongen

OBOS-ligaklubben Øygarden sliter voldsomt med økonomien i sin første sesong som ny klubb. Klubben trenger flere millioner for å klare seg ut sesongen.

Øygarden tok over plassen til Nest-Sotra på nest øverste nivå i norsk fotball før denne sesongen, og fikk starte opp som en helt ny og gjeldfri klubb. Nå er kontoen tom og klubben går ut til næringslivet med en bønn om friske midler.

– Vi trenger et par millioner nye kroner for å klare oss ut sesongen. Har du ikke penger til lønn, så blir det i ytterste konsekvens permitteringer, sier styreleder Marianne Bjorøy til Bergens Tidende.

Hun understreker at det ikke er mye igjen å kutte hvis klubben skal fortsette i 1. divisjon.

– Uten penger er det bare en vei, og det er nedover i divisjonene, sier hun.

Øygarden peker på koronasituasjonen som har ført til mindre penger både fra sponsorer og tilskuere. I enkelte kamper har ikke klubben klart å selge ut de 200 billettene de får lov til å selge engang.

(©NTB)

 

Start-spiller solgt til OBOS-ligaklubb

Adnan Hadzic er klar for Sandnes Ulf. Det melder både Start og rogalandsklubben på sine hjemmesider fredag.

Start-spilleren har vært på utlån i Sandnes Ulf den siste måneden, men nå har han altså signert permanent avtale med de lyseblå. Avtalen gjelder for de neste 2.5 årene.

 

Vender tilbake til gamleklubben – gjenforenes med bror

Sebastian Pedersen (21) har signert en avtale med HamKam ut året. Det melder klubben på sine hjemmesider fredag.

21-åringen har stått uten klubb siden avtalen med Strømsgodset gikk ut 1. september. Pedersen har siden juli vært på utlån til Notodden i 2. divisjon.

Nå blir Sebastien Pedersen lagkompis med bror Marcus Pedersen.

– Det blir morsomt å spille sammen med han igjen, og jeg skal selvfølgelig prøve å ta han igjen på toppscorerlisten, sier yngstebroren til sin nye klubb.

14:07 

Zinckernagel flørter med Rosenborg: – En flott historie

Til danske Tipsbladet.dk uttaler Bodø/Glimts Philip Zinckernagel seg om ryktene som har oppstått i ettertid av VG-saken tidligere i uken, der flere eksperter anbefalte Åge Hareide å hente flere nøkkelspillere i Glimt til Rosenborg. Deriblant den danske 25-åringen.

– For meg er det kun FCK som er større eller på samme nivå i Skandinavia. Rosenborg har en flott historie, og det er selvfølgelig en stor klubb, sier Glimt-spilleren til nettstedet.

Dansken som er på utgående kontrakt med nordlendingene bekrefter at det har vært interesserte klubber både i og utenfor Skandinavia. 25-åringen avviser derimot at hans neste karrierestopp blir en retur til gamleklubben Sønderjyske i Superligaen.

– Jeg har ikke behov for å komme hjem til Superligaen. Jeg håper i stedet på en større liga, sier Zinckernagel til tipsbladet.dk.

Philip Zinckernagel
12:19 

Kjartansson og Bjørdal trolig rett inn på på laget

Mye tyder på at Vålerengas nysigneringer Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal går rett inn i startelleveren til Dag Eilev Fagermo, når Oslo-klubben tar i mot Brann søndag kveld.

Eurosport er kjent med at de to forsterkningene har blitt drillet i den antatte elleveren på trening de to siste dagene.

Vidar Örn Kjartansson
11:00 

Hektisk «koronasommer» for Solskjær – fikk kun fire dagers ferie

Ole Gunnar Solskjær fikk kun presset inn et fire dagers avbrekk med familien før fokuset ble rettet mot den kommende heseblesende Premier League-sesongen som starter neste helg.

Som følge av virussituasjonen avsluttet Solskjær og Manchester United forrige sesong rekordsent. Old Trafford-klubben holdt det gående med europaligaspill til midt i august.

– Jeg og familien reiste hjem til Norge. Jeg hadde fire dager der. Det var ferien min denne sommeren, sier Solskjær i en fersk podkast i regi av BBC.

Han er klar på at sommeren 2020 ikke ligner på noe han har opplevd tidligere. Den korte pausen gir utfordringer også for kristiansunderen.

– Det er annerledes for meg også. Du har ikke egentlig tid til å hente deg inn igjen mentalt og tenke på nye og andre ideer, sier Solskjær – og legger til:

– Det har handlet om å jobbe med det samme vi har gjort de siste 18–19 månedene, og ikke skape for mange nye ideer i løpet av sommeren.

– Nå handler det om å fintune ting. Du har ikke mye tid til å dvele, sier Solskjær, som heller ikke har fått mye tid til å oppsummere sesongen som nå ligger bak ham.

United serieåpner hjemme mot Crystal Palace neste lørdag.

Ole Gunnar Solskjaer
10:12 

NFF: 20.000 barn og unge har sluttet med fotball i koronatiden

Norges Fotballforbund frykter for større sosiale forskjeller som følge av frafallet under koronapandemien.

I en sak publisert av NRK forteller Norges Fotballforbund (NFF) at så mange som 20.000 barn og unge landet rundt har sluttet med fotball i løpet av de siste månedene i koronaperioden.

– Sammenligner vi antallet påmeldte lag i seriespill i 2019-esongen med tall for 2020, er vel åtte prosent av lagene i aldersgruppen åtte til 19 år borte. Det utgjør vel 1600 lag, sier Alf Hansen, direktør for utvikling og aktivitet i NFF.

Breddeidrettssjef Anja Veum i Norges Idrettsforbund er urolig for at enda flere skal slutte med idrett som følge av koronakrisen.

– Vi er bekymret for at barna som bor i hjem med vedvarende lav inntekt har større risiko for å falle i fra, sier Veum.

(©NTB)

Håkon Evjen
21:07 

Berget scoret og assisterte til ingen nytte for serieleder Malmö

Jo Inge Berget satte inn Malmös første mål, men kunne ikke forhindre at Allsvenskan-lederen røk 2-3 for Örebro i svensk fotball torsdag.

Tross nederlaget har Berget og Malmö fortsatt seks poengs forsprang til nærmeste forfølger på tabellen. Serietoer Häcken, med Alexander Søderlund i spillerstallen, har samtidig én kamp til gode.

(©NTB)

 

Sarpsborg 08 signerer canadisk keeper

Sarpsborg 08 har bekreftet signeringen av keeperen Simon Thomas. Den 30 år gamle candieren kommer fra KFUM i OBOS-ligaen. Han har også erfaring som Eliteserie-keeper for Bodø/Glimt tidligere.

– Jeg liker klubben og hva man gjør. Jeg vil inn og pushe nivået, ønsker å spille kamper og vil ta steg som keeper, sier Thomas til Sarpsborgs nettside.

Nå skal han inn og gi David Mitov Nilsson og Simen Vidtun Nilsen kamp om keeperplassen. Sistnevnte ble skadet for kort tid siden. Det er grunnen til at sportssjef Thomas Berntsen ønsket en ny keeper inn i stallen.

11:12 

Forlenger med Odd

Markus Kaasa har forlenget kontrakten sin med Odd. Den nye avtalen gjelder ut 2024. Midtbanespilleren har fått mye tillit av trener Jan Frode Nornes denne sesongen. Kaasa er selv veldig fornøyd med å spille under Nornes, som ble trener før denne sesongen.

– Personlig så har det løsnet veldig etter trenerbyttet, så jeg ser ikke noe grunn til og ikke fortsette utviklingen min videre her i Odd, sier Kaasa til Odds nettsted.

11:04 

16-åring klar for italiensk toppklubb

Den norske 16-åringen Alwande Benedict Roaldsøy har signert proffkontrakt med Champions League-kvartfinalist Atalanta og er blitt en del av klubbens akademi.

– Jeg har litt sommerfugler i magen, men dette blir gøy. Jeg har blitt tatt sykt godt imot, sier Roaldsøy til VG.

Roaldsøy, som kommer fra 4. divisjonsklubben Drøbak/Frogn, har signert en treårig proffkontrakt for klubben, med mulighet for to års forlengelse.

(©NTB)

10:17 

Vega bekreftet klar for Sandefjord

Tidligere Vålerenga-spiller Deyver Vega er bekreftet klar for Sandefjord. Costaricaneren har signert en avtale ut året.

Onsdag meldte Sandefjords Blad at Vega var på plass på Sandefjord-trening, etter at han og VIF ble enige om å avslutte samarbeidet dagen før. Nå er han altså klar.

– Deyver Vega er en spiller jeg har hatt et godt øye til. Dette er en spiller som kan bekle flere posisjoner på banen, sier Sandefjord-trener Martí Cifuentes i en pressemelding.

Deyver Vega
10:11 

Solskjær interessert i å hente King

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær skal være interessert i å hente Joshua King fra Bournemouth. Det skriver The Athletic. Det skal ha vært interesse i januar, men da ble ikke United og Bournemouth enige.

Nå skal Solskjær igjen være interessert, men det er usikkert om United-ledelsen ønsker å gjøre summen en King-overgang vil kreve tilgjengelig.

Ifølge samme nettsted skal også Aston Villa vurdere å hente King.

21:43 

Sarpsborg 08-kapteinen skadet – ute mot Aafk

S08s Joachim Thomassen ble skadet på trening tirsdag og blir ikke med til Aalesund søndag.

Det melder Sarpsborg Arbeiderblad onsdag kveld.

Han fikk seg en smell på treningen tirsdag, og måtte ha hjelp for å komme seg av banen. Fortsatt er det uklart hvor alvorlig skaden er.

– Det er klart at Joachim ikke blir spilleklar til kampen mot Aalesund etter smellen han pådro seg. Vi har ikke helt oversikt hvor alvorlig det kan være i øyeblikket, forteller fysioterapeut Ole-Martin Ellingsen til SA-sporten.

Kapteinen skal til MR-undersøkelse torsdag, men et svar på hva som er galt vil sannsynligvis ikke være klar før fredag skriver SA.

Joachim Thomassen
17:34 

Molde til Kypros for å spille Champions League-kvalifisering

Tredje kvalifiseringsrunde i Champions League mellom Molde og aserbajdsjanske Qarabag spilles i Larnaka på Kypros.

Det bekrefter Molde-direktør Ole Erik Stavrum overfor NTB onsdag.

Det er UEFA som har tatt den endelige beslutningen rundt kampsted etter at oppgjøret i tredje kvalifiseringsrunde måtte flyttes som følge av norske myndigheters karanteneregler.

Onsdag ettermiddag fikk klubbene beskjed om at oppgjøret skal gå på AEK Arena på Kypros.

– Rent ut fra forhold rundt smittevern er dette en løsning vi lever veldig godt med. Kypros er i utgangspunktet et gult land vi kommer oss fram og tilbake til uten karantene, sier Molde-direktør Stavrum til NTB.

Viktig avklaring

Tirsdag bekreftet kulturminister Abid Raja (V) overfor NTB at Molde ikke ville få noe karanteneunntak knyttet til bortemøtet med Qarabag. Konsekvensen av det var at kampen måtte flyttes til en nøytral arena.

I og med at Aserbajdsjan ligger utenfor Schengen-området, ville reisen dit utløst ti dagers karantene for Molde-spillerne etter hjemkomst til Norge. I denne perioden kunne laget verken trent eller spilt kamper. I så fall måtte klubben ha utsatt to seriekamper.

I UEFA-protokollen heter det at kamper kan flyttes til nøytral grunn dersom nasjonale karanteneregler skaper utfordringer for gjennomføringen.

Gulfarget

UEFA har inngått avtaler med landene Polen, Kypros, Hellas og Ungarn med tanke på gjennomføring av kamper som må spilles på nøytral grunn. For Molde endte valget på Kypros.

All den tid Kypros i smittesammenheng er gulfarget av norske myndigheter slik situasjonen er nå, vil Molde-spillerne kunne reise til og fra neste ukes kamp uten noen form for karantene.

(©NTB)

Molde
 

Avis: Sandnes Ulf henter Eliteserie-keeper

Sarpsborg 08-keeper Aslak Falch skal, ifølge Stavanger Aftenblad, kun være detaljer unna en overgang til Steffen Landros Sandnes Ulf.

Avisen melder at det ventes at stavangergutten skriver en langtidskontrakt med de lyseblå torsdag.

Falch spilte i Sandnes Ulf tilbake i 2012-2013, der han plukket med seg 19 kamper. Nå ser det altså ut til at sisteskansen vender tilbake til Rogaland.

28-åringen har tidligere spilt for Viking, Hødd og Vålerenga, i tillegg til Sarpsborg 08 og Sandnes Ulf.

Aslak Falch
12:20 

Raufoss-treneren forlenger

Ifølge Oppland Arbeiderblad skal Raufoss-trener Christian Johnsen ha forlenget kontrakten sin med klubben. Johnsen har trent laget siden 2017-sesongen. Nå blir han ut 2022, skriver avisen.

11:10 

BT og Adressa: Ranheim byr på Brann-stopper

Adresseavisen og Bergens Tidende erfarer at Ranheim har lagt inn et bud på Christian Eggen Rismark. Den 29 år gamle stopperen har kun startet én kamp for Brann denne sesongen. Rismark var med da Ranheim rykket opp før 2018-sesongen. Han ble hentet til Bergen den påfølgende sommeren.

Brann-sportssjef Rune Soltvedt bekrefter overfor de to avisene at det er interesse for Rismark, men sier ikke noe om hvor den interessen kommer fra. BT og Adressa skriver at både Brann og Rismark vurderer budet som meget interessant. En overgang kan være nær forestående.

Christian Eggen Rismark
09:49 

Markus Olsen Pettersen har forlenget kontrakten med Brann. Klubben opplyser på sin hjemmeside at keeperen har signert en kontrakt ut 2023-sesongen.

Olsen Pettersen har i Ali Ahamadas og Håkon Opdals skadefravær voktet målet til Brann i de siste kampene.

– Jeg er fornøyd med utviklingen min og blir stadig bedre. I årene som kommer er jeg klar for å fortsette den utviklingen, og bli en enda bedre keeper, sier 21-åringen til Branns hjemmeside.

– Markus er en meget god keeper med et stort potensial, som vi har tro på at skal bli en viktig mann for Brann i mange år fremover. Arbeidet med å forlenge avtalen til Markus startet lenge før jeg kom til Brann og Rune har jobbet intensivt med å få denne avtalen i orden, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

08:47 

Lokalavis hevder Sarpsborg 08 vil hente Malmö-helt

Den 31 år gamle svenske spissen Gullermo Molins har vært klubbløs noen uker, etter å ha brutt kontrakten med Malmö. Nå hevder Sarpsborg Arbeiderblad at Sarpsborg 08 ønsker å hente Molins. Det skal ha vært dialog mellom partene.

Molins har flere perioder bak seg i Malmö og er svært populær blant den svenske toppklubbens fans. Han har også spilt for blant andre Real Betis i La Liga.

Sportssjef Thomas Berntsen har ikke villet gi noen kommentar om Molins overfor SA.

Guillermo Molins
 

Hevder Coulibaly er på vei til Premier League-klubb

Sarpsborg Arbeiderblad melder tirsdag at Ismaila Coulibaly skal være på vei til Premier League-klubben Sheffield United.

Tidligere har det kommet fram at den belgiske klubben Beerschot er interessert i å hente Sarpsborg 08-spilleren, og ifølge SA har Beerschot og Sheffield United samme eier.

På grunn av mangel på arbeidstillatelse og strenge koronarestriksjoner, kommer ikke Coulibaly inn til England per dags dato. Derfor kan det medføre at Sheffield United låner 19-åringen til søsterklubben Beerschot.

Ifølge SA er Coulibaly hos Beerschot i Belgia samtidig som Sarpsborg 08 forhandler om en avtale med Sheffield United.

Ismaila Coulibaly
19:26 

Strand Larsen fra start

Disse 11 er Leif Gunnar Smeruds utvalgte til kveldens kamp mot Nederland:

- Julian Faye Lund

- Fredrik Bjørkan

- Leo Østigård

- Odin Bjørtuft

- Birk Risa

- Nicholas Mickelson

- Kristoffer Askildsen

- Johan Hove

- Håkon Evjen

- Jens Petter Hauge

- Jørgen Strand Larsen

Sendingen starter kl. 19.50 på Dplay og MAX. Kampstart kl. 20.00!

Jørgen Strand Larsen
10:58 

RBK-aktuell back: – Hareide er en fantastisk trener

Mandag skrev svenske Expressen at Jönköpings Södra-backen Pa Konate var klar for Rosenborg. En bekreftelse har latt vente på seg. RBKs sportssjef, Mikael Dorsin, har ikke besvart våre henvendelser.

Overfor Adresseavisen vil ikke Konate gi noen kommentar om en overgang, men han avviser den ikke.

– Jeg synes Åge Hareide er en fantastisk trener. Det er bare å se på resultatene han fikk med Malmø og også hvordan karrieren hans har vært etterpå, sier Konate til Adressa.

Han har tidligere hatt Hareide som trener i Malmö.

Pa Konate
10:08 

Grorud låner KFUM-spiller

Grorud låner angrepsspilleren Abdul-Basit Agouda fra OBOS-kollega KFUM. 21-åringen har ett mål og én målgivende på 11 kamper for "Kåffa" så langt denne sesongen.

Nå skal han forsterke naboen Grorud.

- Basit er en type som passer bra inn hos oss. Vår spillestil passer hans kvaliteter og han er en sulten ung spiller som mange andre hos oss, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til klubbens nettsted.

19:46 

Sørloth og Haaland på topp for Norge i Belfast

Storscorerne Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland utgjør Norges spisspar i nasjonsligakampen mot Nord-Irland i Belfast mandag.

Det betyr at Joshua King uvanlig nok må starte på benken. Sørloth kom inn for King i fredagens hjemmekamp mot Østerrike og serverte Haaland det som ble Norges eneste mål i 1-2-tapet.

Lars Lagerbäck gjør ytterligere tre endringer i startelleveren, to av dem helt nødvendige etter at Tore Reginiussen og Sander Berge forsvant ut av troppen med skader de pådro seg på Ullevaal. Even Hovland kommer inn for Reginiussen i midtforsvaret, Markus Henriksen erstatter Berge på sentral midtbane.

Ellers er Mohamed Elyounoussi tilbake etter å ha sonet karantene, og han skyver Morten Thorsby ut på benken. Moi mistet kampen mot Østerrike fordi han ble utvist mot Kypros i siste nasjonsligakamp i november 2018.

Norge (4-4-2):

Rune Almenning Jarstein – Omar Elabdellaoui, Kristoffer Ajer, Even Hovland, Haitam Aleesami – Stefan Johansen (kaptein), Markus Henriksen, Mathias Normann, Mohamed Elyounoussi – Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth.

(©NTB)

Haaland, Johansen, Sørloth og Berge
19:41 

Ligue 1-keeper nærmer seg OBOS-ligaen

Franske keepere og Kongsvinger er ikke helt ukjent. Nå skal de nærme seg mannen med det kjente etternavnet Mandanda, ifølge Glåmdalen.

Det er dog ikke det franske landslagskeeperen, Steve, men lillebroren Riffi Mandanda som kan ta turen til de dype skoger.

Keeperen signerte for Ligue 1-klubben Rennes forrige sesong, men fikk ingen kamper. Nå er han kontraktsløs.

Mandanda har aldri fått kamper i den franske toppdivisjonen og er nok mest kjent fra hans tid i Ajaccio i Ligue 2, samt at broren hans er en klubblegende i storklubben, Marseille.

Riffi Mandanda
16:17 

Østfold-fotballen stanser all kampaktivitet – NFF vurderer toppfotballen

Alle kamper i Østfold Fotballkrets for barn og ungdom er satt på vent som følge av det omfattende smitteutbruddet. Det jobbes med å se på toppfotballen.

Mandag var rundt 2.300 personer i de to kommunene Sarpsborg og Fredrikstad i karantene etter smitteutbruddet. Den siste uken er 219 personer koronasmittet.

Nå tar fotballen grep for å forhindre ytterligere smittespredning. På sine Facebook-sider opplyser kretsen at alle terminfestede kamper nå stilles i bero.

«Alle våre klubber må omberamme kamper i inneværende uke i klassene fra og med 13 år og opp», heter det i uttalelsen.

Videre opplyses det at kampene i barnefotballen (fra og med 12 år og ned) enten kan avlyses eller utsettes. Det er opptil klubbene selv å avgjøre.

(NTB)

10:37 

Berge reiser hjem fra landslagssamlingen med skade

Premier League-spilleren Sander Berge spiller ikke mandagens fotballandskamp mot Nord-Irland. Han sliter med skaden han pådro seg mot Østerrike og reiser hjem.

Berge ble skadet i første omgang av nasjonsligakampen mot Østerrike, men fullførte. Mandag ble det imidlertid klart at skaden er så ille at han må reise hjem fra landslagssamlingen.

– Berge måtte avbryte gårsdagens trening og har nå reist hjem fra Belfast. God bedring, Sander, skriver Norges Fotballforbund på Twitter.

Erling Braut Haaland og Sander Berge
08:02 

Homofil Steinkjer-trener hyllet av klubben

I vår sto fotballtrener Jon Espen Austmo (24) fram som homofil. Søndag ble han hyllet av klubben sin, Steinkjer.

Austmo har ansvaret for G14-laget til Steinkjer, en jobb han fikk like etter at han sto fram som homofil i sosiale medier.

Spillerne bar regnbue-armbind, et regnbueflagg vaiet over banen og Austmo fikk en blomsterbukett for sin åpenhet. Noe av det første han gjorde da han ble trener i klubben var å fortelle om sin legning og trekke fram fotballens sju skeive bud, som Norges Fotballforbund (NFF) har laget.

– Jon Espen har tatt laget med storm. Han har fokusert veldig på det med gode holdninger, nemlig at fotballen skal være for alle – det uansett hudfarge, religion og seksuell legning, sier medtrener Kjetil Mollan til Trønder-Avisa.

Til VG sier Austmo at han ble rørt av gesten.

– Det var rørende. Da det skjedde tenkte jeg automatisk tilbake til da det ikke var så veldig greit for min egen del. Men akkurat i det øyeblikket, hadde jeg en hel gjeng med flotte spillere, trenere, foresatte, og en klubb som går i front, rundt meg. Det synes jeg var veldig fint.

(©NTB)

Jon Espen Austmo
07:33 

Sjansesløseri da Deilas menn kom ned på jorda

Ronny Deila måtte frustrert se seiersrekka på tre strake ryke borte mot DC United søndag. Tross 19-0 i avslutninger ble det 0-0 for hans New York City FC.

Deilas lag har vært i flytsonen i det siste, og sto med tre strake seire før bortekampen i Washington. Der ble det nok en kamp der New York var dominante i banespillet, men målene uteble.

– Vi får ett poeng, og føler vi tapte to. Men de hadde ikke en eneste sjanse til å ta tre poeng, og det er en positiv ting å ta med seg, sa Deila ifølge Newsday.

(©NTB)

18:43 

Norge må trolig klare seg uten Berge

Sheffield United-proff Sander Berge måtte gi seg under landslagets trening i Belfast søndag. Han mister sannsynligvis mandagens kamp mot Nord-Irland, skriver VG.

Berge fikk en smell i kneet under tapet mot Østerrike på fredag.

– Det er mindre enn 50 prosent sjanse for at han spiller, hvis jeg skal bedømme, sa Lars Lagerbäck på søndagens pressekonferanse, skriver VG.

Sander Berge
18:40 

«Norske» Chelsea snublet i sesongåpningen mot Manchester United

Guro Reiten og Maren Mjeldes Chelsea var på vei mot en god sesongåpning, men måtte ta til takke med 1-1 mot Manchester United etter en sen utligning. Mjelde var tredje sist på ballen på Chelseas scoring. Leah Galton utlignet for United. Mjelde spilte hele kampen mens Reiten ble byttet ut ti minutter før slutt.

Ingrid Moe Wold spilte hele kampen da Everton slo Bristol City 4-0.

(©NTB

18:40 

Norsk duo fikk bank da kvinnene sesongåpnet i England

Amalie Eikeland og Kristine Bjørdal Leine fikk et brutalt møte med den nye fotballsesongen da Reading ble knust 6-1 av Arsenal søndag.

Særlig tung var nok dagen for stopperen Leine, som virkelig fikk slite mot Arsenals angrepsrekke. Kim Alison Little, Vivianne Miedema og Jill Jamie Roord avgjorde med å sikre Arsenal 3-0 til pause. Leine ble byttet av i pausen.

(©NTB)

11:45 

Sarpsborg-unggutten åpner opp for klubbskifte

Anwar Elyounoussi (21) kan være ferdig i Sarpsborg 08 etter sesongen, da kontrakten hans går ut. Overfor lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad forteller han om kartlegging av muligheter også andre steder enn i solbyen.

– Jeg er åpen for nye klubber, og det har allerede vært noe dialog, sier han til avisa.

Sportssjef i 08, Thomas Berntsen, er ganske tydelig på at 21-åringen må spille kamper over tid for å være aktuell for startelleveren til blåtrøyene.

– Vi har gitt ham et innspill om at han bør komme seg nærmere en startellever i 1. divisjon eller en Superettan-klubb i Sverige. Han bør reflektere over om han trenger en tøffere hverdag for å få spilletid uke etter uke.

23:41 

Hevder Henriksen er i forhandlinger med Porto

Markus Henriksen er for øyeblikket klubbløs. Ifølge VG er landslagsspilleren i forhandlinger med den portugisiske storklubben Porto. Han kan komme til å reise til Portugal allerede etter mandagens kamp mot Nord-Irland.

Midtbanespilleren har vært koblet til svært mange klubber den siste tiden, etter at kontrakten med Hull gikk ut.

MArkus Henriksen
16:13 

Koomson snakker om interessen

Branns Gilbert Koomson er blitt koblet til tyrkisk fotball i det siste. Onsdag kunne VG fortelle at nyopprykkede Erzurumspor har lagt inn et bud på 25-åringen.

Nå har Bergensavisen spurt Koomson om interessen.

– Som spiller handler det om posisjonen i laget og hvordan du forbedrer deg. Andre klubber kan se hvordan du presterer, bli interessert og til og med komme med bud. Da det tyrkiske budet kom, tenkte jeg: Ok, jeg er en spiller. Mitt liv handler om fotball. Jeg trenger å tenke på min fremtid, sier Koomson til BA.

– Jeg kunne vært her i Brann i fem eller ti år, men jeg må selvfølgelig tenke på fremtiden, og hva som er bra for meg og klubben, legger han til.

koomson
10:13 

Trekker seg fra Nations League-kamp grunnet korona-frykt

Tsjekkias landslagsherrer melder på Twitter at de ikke møter til mandagens hjemmekamp mot Skottland i nasjonsligaen.

Natt til lørdag meldte Tsjekkias landslag fra på Twitter om at de ikke møter til mandagens kamp.

– Landslaget møter ikke mot Skottland. beslutningen er tatt på bakgrunn av den nåværende covid-19-situasjonen. Landslaget avslutter den nåværende samlingen etter seieren over Slovakia, heter det i meldingen.

Tsjekkia vant 3-1 over Slovakia i lagenes første kamp i årets nasjonsliga. Det skjedde uten to av lagets profiler, Tomas Soucek fra West Ham og Romas Patrik Schick. De satt begge i karantene etter å ha vært i nærkontakt med et koronasmittet medlem av støtteapparatet.

Kort tid etter fredagens seier over Slovakia sa Slavia Prahas styreleder Jaroslav Trvdik at han ville trekke sju spillere ut av troppen fordi han var bekymret for koronasituasjonen før mandagens kamp.

Det skotske fotballforbundet har ennå ikke mottatt noen offisiell forklaring fra Tsjekkias fotballforbund, og de har bedt Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om en avklaring.

Det gjenstår å se hva som faktisk blir utfallet av denne saken. Uefa har tidligere sagt at kampene skal spilles hvis lagene har minst 13 spillere tilgjengelig. Tsjekkia risikerer poengstraff om de ikke møter til kampen.

(©NTB)

09:41 

Nok et mislykket utenlandsopphold: – Et kjøttmarked

Drammenseren Muhamed Keita har rukket å bli 30 år gammel, og i et intervju med lokale Drammens Tidende snakker han ut om erfaringene han har gjort seg i utlandet.

– Vi spillerne er bare en brikke. I landene der det er penger er det bare bruk og kast. For oss er det normalt og det er noe du må godta. Det er bare i Norge og Sverige at de tenker på hvordan de behandler spillere, i resten av verden er det et kjøttmarked, rett og slett.

Selv mener han at han har latt seg lokke litt for lett til steder som ikke er bra for han på sikt.

– Jeg har gått litt i den fella der at når en klubb ønsker deg sterkt, så drar du dit, fordi de gjør så mye for å få deg. Som fotballspiller vil man alltid føle seg ønsket, men noen ganger skulle jeg brukt mer tid på å vurdere alternativer, sier han til DT.no.

Keita spiller per nå for saudiarabiske Ohod etter at han ble frigitt av Strømsgodset etter 2019-sesongen.

20:09 

King og Haaland fra start

Følgende ellever starter Norges første kamp i Nations League mot Østerrike fredag kveld:

Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Sander Berge, Mathias Normann, Morten Thorsby - Joshua King, Erling Braut Haaland.

Erling Braut Haaland
19:27 

Skjelbred melder seg klar til neste runde

Per Ciljan Skjelbred har stått over de tre siste Eliteserie-kampene grunnet en hamstringskade. Nå sier han til Adresseavisen at han er tilbake til kampen mot Strømsgodset neste søndag.

– Låret er bra. Jeg har ikke kjent noe omtrent siden den første uken av skaden. Jeg må bare komme meg i kampform og med ball og folk rundt meg, sier han til Adressa.

Per Ciljan Skjelbred
18:47 

Start låner ut ung duo

Start låner ut forsvarsspillerne Altin Ujkani (20) og Johannes Eftevaag (19) til Fløy. Klubben håper de kan få mer spilletid i 2. divisjon.

Ingen av dem har vært på banen for Kristiansand-klubbens A-lag så langt denne sesongen.

18:28 

Kongsvinger signerer spiss

Kongsvinger er meget aktive i dag! Nå bekrefter klubben at spissen Jan Martin Hoel Andersen hentes fra Øygarden. 24-åringen signerte for Øygarden før sesongstart og har scoret fem ganger så langt i OBOS-ligaen.

Nå skal han skyte KIL opp fra nedrykksstriden.

– Det kjennes veldig bra, sier han til klubbens nettsted.

 

Lad opp til Norge U21 - Gibraltar U21 på Dplay og Eurosport Norge fra kl. 17.45. Kampstart kl. 18.00.

 

Her er Leif Gunnar Smeruds 11 utvalgte til kveldens U21-landslagskamp mot Gibraltar:

– Kristoffer Klaesson

– Marcus Pedersen Holmgren

– Leo Skiri Østigård

– Colin Rösler

– Kristoffer Askildsen

– Hugo Vegard Vetlesen

– Birk Risa

– Jens Petter Hauge

– Ola Brynhildsen

– Håkon Evjen

– Tobias Christensen

Jens Petter Hauge
16:07 

Midtbanespiller forlenger med Start

Mikael Ugland har skrevet under en ny kontrakt med Start. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

20-åringen, som har vært i klubben siden han var 11 år gammel, har signert en kontrakt frem til Sommeren 2023. I årets sesong har han startet fem kamper på øverste nivå.

– Jeg gleder meg til tre nye år i Start, deilig å få det i boks, sier han til klubben.

Sportslig leder Atle Roar Håland har flere lovord om midtbanespilleren.

– I løpet av de siste årene har han virkelig tatt store steg og prestert bra på trening. Det får han betalt for nå i form av mer spilletid på A-laget. Han har vært veldig god helt fra starten av året, men ble litt satt tilbake da han brakk foten. Så har han kommet veldig sterkt tilbake etter det. Vi gleder oss til å jobbe videre med ham. Han har noen eldig spennende kvaliteter, blant annet en meget god skuddfot, sier Håland til klubben.

15:00 

Tidligere Start-spiller signerer for KFUM

Lasse Sigurdsen er klar for KFUM, det bekrefter klubben på sine nettsider.

Spissen signerer fra Fløy Flekkerøy og har signert en kontrakt ut sesongen. 23-åringen har tidligere erfaring som Start-spiller i Eliteserien i 2016 og OBOS-ligaen i 2017.

Med en målstatestikk på 16 mål på 26 kamper forrige sesong, er KFUM-trener Jørgen Isnes positiv til den nye signeringen.

– Lasse er en spiller som har prestert godt for Fløy, sier Isnes til klubbens nettsider.

– Det er en utrolig fin gruppe å komme inn i, de har tatt meg veldig godt imot, sier Sigurdsen til klubben.

Lasse Sigurdsen
 

Tidligere Eliteserie-stopper klar for Kongsvinger

Per-Magnus Steiring er klar for Kongsvinger. Det skriver klubben på sine hjemmesider fredag.

Midtstopperen kommer fra Sogndal og har signert en avtale som binder ham til klubben de neste 2,5 årene. Som 17-åring signerte Steiring for Rosenborg, der han fikk fire opptredener, før ferden gikk videre til Viking.

Lite kamper ble det også i rogalandsklubben, og i forkant av 2017-sesongen sluttet han seg til Sogndal.

Stopperen er fornøyd med å nå ha singert med Kongsvinger.

– Dette har gått raskt, og jeg visste jo ikke for en uke siden da jeg var her sist at dette skulle bli hjemmebanen min fremover. Men nå er ting på plass, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier han til sin nye klubb.

Per-Magnus Steiring
 

Keeper forlenger med Strømsgodset

Den unge sisteskansen Daniel Skretteberg (18) har forlenget kontrakten med Strømsgodset ut 2021-sesongen.

Det skriver Godset på sine hjemmeside.

Skretteberg utgjør keeperteamet i Strømsgodset sammen med Viljar Myhra (24) og Morten Sætra (23).

– Daniel tar stadig steg og han har utviklet seg til å bli en mer voksen keepertype etter han begynte å trene regelmessig med A-laget. Nå er det viktig at han fortsette det harde arbeidet og putter alt i potten for å bli en bedre keeper, sier sportssjef Jostein Flo til Strømsgodset.

 

Kongsvinger med dobbeltsignering

Mahmoud "Mac" Laham (25) og Herman Solberg Nilsen (21) er klare for Kongsvinger. Det melder klubben på sine hjemmesider.

Laham har signert en 1,5 års avtale fra OBOS-rival Strømmen, mens Solberg Nilsen kommer på et sesonglangt lån fra Sandefjord i Eliteserien.

Herman Solberg Nilsen kan spille på begge sidebackene, mens Laham er offensivt anlagt og trives sentralt i banen.

Kongsvinger har hatt en varierende start på årets sesong i OBOS-ligaen, men med en uavgjort og en seier på de siste to kampene, kan laget fra de dype skoger nå klamre seg til håpet om at den vonde trenden kanskje er forbi.

20:23 

Brede Moe har forlenget med Bodø/Glimt

Midtstopperen har vært en bauta i Glimt-forsvaret, og nå får Kjetil Knutsen nytte av 28-åringen ut 2023-sesongen.

– Selv om jeg begynner å nærme med tredve år, så føler jeg at jeg har mer å gå på og mer å lære. De sier jo at det er først når du er rundt tretti at du som midstopper er inne i dine beste år. Sånn sett har jeg mine beste år foran meg, sier han til glimt.no.

Kontrakten gikk egentlig ut etter sesongen, og ifølge han selv har familien hatt mye å si på om det ble kontraktsforlengelse eller ikke.

– Det er to store grunner, i tillegg til at familien trives her, til at det er så bra i Glimt. Det er først og fremst folkene her som jeg trives veldig godt sammen med med. Absolutt alle av spillere, støtteapparat og resten. Du gleder deg til å komme på jobb, og det er viktig. Et arbeidsmiljø skal være bra. I tillegg blir det jo selvfølgelig enda mer attraktiv å bli når vi gjør det så bra sportslig som det vi gjør nå, sier han til Bodø/Glimts hjemmeside.

Brede Moe
19:01 

Marlinho solgt til Tyrkia

Marlinho er solgt til den tyrkiske klubben Boluspor, melder Kongsvinger på sine hjemmesider. Han kom til klubben i forkant av 2018-sesongen, etter tre år i Aalesund.

Nå er tiden i de dype skoger over for denne gang.

– Jeg må innrømme at det er vanskelig. Etter jeg kom hit i 2018 har jeg hatt en utrolig fin tid. Man har blitt som en stor herlig familie, og jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre, sier han til Kongsvingers hjemmeside.

Marlinho i Kongsvinger
16:57 

Negativ koronatest for Dønnum

Nettavisen melder at VIF-spiller Aron Dønnum torsdag fikk beskjed om at han ikke har korona, etter en negativ test på U21-landslagssamlingen i Drammen.

Eurosport kunne onsdag melde at kantspilleren var satt i isolasjon i påvente av svar på en koronatest, etter at han tidligere denne uken hadde kjent på sår hals.

Aron Dønnum
12:56 

Norsk forsvarsspiller lånes ut til dansk toppklubb

Daniel Granli er utlånt til den danske Superligaklubben AaB. Nordmannen spilte sist sesong i svenske AIK.

I første omgang er det snakk om en låneavtale som strekker seg ut året, opplyser AaB.

I den danske klubben fra Nordjylland vil 26-åringen bli lagkamerat med landsmann Iver Fossum. I tillegg vil midtbanespilleren også gjenforenes med klubbens sportssjef Inge André Olsen.

(©NTB)

11:34 

Hevder Henriksen er aktuell for danske klubber

Danske bold.dk hevder at Aalborg og forrige sesongs seriemester Midtjylland er interesserte i landslagsspiller Markus Henriksen.

Henriksen har stått uten klubb de siste månedene, etter at avtalen med Hull utløp. AaB skal ha forhørt seg med Henriksen, men fått beskjed om at at han ikke vil forhandle med en dansk klubb akkurat nå. Planen skal være å gå til en større europeisk liga, skriver Bold.

Henriksen-agent Jim Solbakken ville ikke uttale seg overfor den danske siden.

MArkus Henriksen
10:53 

På vei bort fra Haugesund

Ben Karamoko kan ha spilt sin siste kamp for Haugesund. Det melder Haugesunds Avis. 25-åringen bekrefter til avisen at han prøver å få til en avtale om å bytte klubb. Aalesund og Kongsvinger nevnes som to mulige destinasjoner.

Karamoko kom til klubben i 2018, men fikk en kneskade i fjor. Siden den gangen er det blitt lite spilletid.

08:19 

Deila er på vinnersporet

Ronny Deilas New York City FC er tok sin tredje strake seier da New England Revolution ble slått 2-0 borte onsdag.

Deila fikk en vanskelig start på sesongen, men har med tre strake seirer tatt steget bort fra tabellbunnen i Eastern Conference i Major League Soccer.

(©NTB)

07:16 

Kommentator tror signering gjør Ajer-overgang mer aktuelt

Celtic har fått inn forsvarskjempen Shane Duffy på lån for et år. Det øker sjansen for at Kristoffer Ajer blir solgt i dette overgangsvinduet, mener BBC-kommentator Liam McLeod.

– Det kan være at dette (Duffy-lånet) aktualiserer at Celtic vil gjøre en god handel med Ajer i dette overgangsvinduet. Per nå er det stille om dette, men det skal bli interessant å se om hjulene begynner rulle, sier McLeod til NTB.

Ajer har to år igjen av sin Celtic-avtale.

(©NTB)

Kristoffer Ajer feels Celtic are well placed to progress
16:10 

NFF søker om utsettelse av EM-kvalifiseringskamp for kvinner

NFF har, i samråd med Hviterussland, søkt UEFA om utsettelse av EM-kvalifiseringskampen som etter planen skal spilles i Norge 18. september.

Foreløpig åpner ikke karantenebestemmelsene i covid-19-forskriften for unntak for innreise av lag utenfor Schengen til internasjonale idrettsarrangement i Norge.

– Uefa har tidligere anbefalt medlemsland å utsette kamper som enkelt kan gjennomføres senere i høst. Kampen er nært forstående og fortsatt er det ikke åpnet for unntak i Covid19-forskriften for lag utenfor Schengen. Det er samtidig flere datoer å spille på fremover, EM-sluttspillet er som kjent utsatt til sommeren 2022. Det er på denne bakgrunn vi nå søker om utsettelse, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

Vilde Bøe Risa, Ingrid Moe Wold og Emilie Haavi på landslagssamling
15:11 

Landslagsspiller Normann om virusopplevelsen: – Var egentlig aldri langt nede

Russland-proffen var en av seks Rostov-spillere som avla positiv Covid-19 prøve i juni da hele 42 spillere og ansatte i klubben ble satt i karantene. Den russiske ligaen hadde koronapause fra 15. mars til midten av juni.

– Vi hadde ganske mange tester i klubben. Da visste det seg at jeg var positiv. Jeg hadde feber, følte meg dårlig og ble sendt hjem i to ukers karantene. Jeg hadde egentlig alle symptomer. Ingen smak, ingen lukt, var forkjølet og hadde feber, sier Normann til NTB.

– Tanken min var bare å gjøre det jeg fikk beskjed om. Sitte hjemme i to uker. Deretter tok jeg en ny test, og regelen var at jeg måtte ha to negative tester etter hverandre, sier Normann, før han påpeker at han aldri tok det veldig tungt.

– Jeg var egentlig aldri langt nede. Jeg var bare innstilt på å komme raskt tilbake. Nå har jeg ingen problemer, tilføyde landslagsspilleren.

Normann har også merket de strenge smitteverntiltakene i russisk fotball. I perioder har han bodd på treningsanlegget i Rostov etter pålegg fra klubben.

(©NTB)

Mathias Antonsen Normann
14:30 

Knalltøff Serie A-åpning for Thorsby – møter regjerende mester Juventus

Morten Thorsbys Sampdoria møter regjerende Serie A-mester Juventus når den italienske eliteserien sparkes i gang 20. september.

Juventus jakter på sitt 10. strake seriegull. Første hinder på veien for Cristiano Ronaldo og lagkameratene er Sampdoria, med Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i troppen.

Kampen skal spilles i Torino, og dermed kunne knapt Thorsby og co. fått en vanskeligere sesongåpning..

(©NTB)

13:07 

Utenlandsproff forlater landslagstroppen

AZ-proff Fredrik Midtsjø forlater landslagstroppen før Nations League-kampene mot Østerrike og Nord-Irland.

Det opplyser landslagssjef Lars Lagerbäck på onsdagens pressekonferanse.

Midtsjø sliter med en kink i nakken. Liten bedring de siste dagene fører til at han nå forsvinner ut av troppen. Det kommer ingen inn for ham.

09:04 

Vil ta Adegbenro-prat

Åge Hareide ønsker å ta en prat med Samuel Adegbenro, skriver Adressavisen. Angriperen var høyaktuell for den tyrkiske klubben Hatayspor - men angriperen og klubben ble aldri enige om de personlige betingelsene.

Nå vil han sette seg ned med angriperen for å prate om fremtiden.

– Det er veldig mye opp til han selv. Vi ønsker kun å ha spillere som vil være her. Samtidig mener jeg at han har gode rammevilkår for å kunne utvikle seg videre i klubben, sier Hareide til Adressavisen.

 

Christian Bolaños er i Norge

Den colombianske spilleren har landet i Norge og inntok sørlandet på mandag. Det bekrefter han selv med et bilde han la ut på Twitter.

Bolaños er en meget populær spiller blant Start-fansen etter perioden hans i klubben fra 2008-2010. Han kommer til de gulkledde fra Saprissa i hjemlandet, Costa Rica. Før han får spille kamper for Start må han først gjennomføre en ti dagers karantene fra da han ankom Norge.

Christian Bolaños har landet i Norge
 

Stefan Strandberg til Ural

Den norske midtstopperen Stefan Strandberg er klar for russiske Ural. Strandberg var lånt ut til nettopp Ural i seks måneder fra januar til juni 2019.

Sist sesong ble det bare 12 kamper for italienske Trapani på nivå to.

Ural har allerede startet serien i Russland. De ligger på 11.-plass med seks poeng etter seks kamper.

(NTB)

 

SA: Flere klubber med interesse for Coulibaly

Det er Sarpsborg Arbeiderblad som melder om saken tirsdag formiddag. Etter hva de har grunn til å tro skal belgiske Berschoot være en av klubbene som er interessert i å hente 19-åringen.

– Jeg kan bekrefte at vi er i dialog med flere klubber når det gjelder en eventuell overgang for 19-åringen. Vi er inne i en prosess, hvor ting kan skje fort, men vi vet aldri når det gjelder overganger. Ingenting er signert, forteller Bjørge Øiestad i Sarpsborg 08.

Avisen melder videre at de tror noe vil skje de nærmeste dagene.

 

Haaland med på superlag

Erling Braut Haaland er tatt ut på sesongens lag i europeisk fotball av mediegruppen ESM. Lionel Messi kom også med i uttaket.

European Sports Media (ESM) er en gruppe på 14 tunge medieaktører som dekker internasjonal fotball.

Blant disse er Gazzetta dello Sport (Italia), A Bola (Portugal), Kicker (Tyskland) og Marca (Spania).

Laget som nå er offentliggjort ser slik ut i 4-3-3-formasjon: Marc-André ter Stegen (Barcelona)– Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Dayot Upamecano (Leipzig), Andy Robertson (Liverpool) – Kevin de Bruyne (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Angel di Maria (Paris St. Germain) – Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund).

Ingen spillere fra Real Madrid er altså med tross at laget ble ligamester i Spania.

Dobbel?

ESM stemmer også fram månedens lag gjennom sesongen. Her var Haaland med to ganger. Stjernelaget har ifølge Transfermarkt en markedsverdi på vel 8,5 milliarder norske kroner.

Haaland skal spille landskamper for Norge i dagene som kommer. Det skjer mot Østerrike (fredag) og Nord-Irland (mandag).

– Jeg er spiss og skal prøve å levere målpoeng for landslaget. Selvfølgelig skal jeg gjøre alt jeg kan for å score mål, sa han på en pressekonfernase mandag.

Nordmannen kan også bli årets unge spiller i Europa. Han er fortsatt med i Golden Boy-avstemmingen og er en av favorittene til å vinne. Den står den italienske avisen Tuttosport bak.

Her stemmer fotballskribenter fram de beste unggutta (opp til og med 20 år) i fotball-Europa. En avgjørelse er ventet i november-desember.

(©NTB)

 

Kontrakten går ut ved nyttår - åpner for Brann-retur

Vålerenga-spiller Bård Finnes kontrakt med klubben går ut etter sesongen i år. Til Bergensavisen utelukker han ikke en retur til gamleklubben da han får spørsmål om han er klar for å flytte hjem.

– Ja, det kan du si. Det er helt klart at Brann er en veldig spennende klubb, sier Finne til BA.

25-åringen dro fra Brann i 2014 da han reiste til Tyskland for å spille for Köln og FC Heidenheim. Da han returnerte til Norge i 2017 signerte han for Vålerenga.

Bård Finne
 

Går mot dobbelovergang mellom OBOS-klubber

Romerikes Blad melder mandag kveld at det går mot et bytte av LSK-spiller Kristoffer Ødemarksbakken og Ull/Kisa-spiller Espen Garnås.

– Jeg kan bekrefte at vi helt siden forrige overgangsvindu har hatt en interesse for Garnås, og jeg kan bekrefte at vi er i dialog med Ull/Kisa om en overgang. Men ingenting er klart, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK til avisen.

 

Terminerte kontrakten

Filip Valencic er ferdig i Stabæk. Det melder klubben på sin hjemmeside.

– Filip har terminert sin avtale med oss. Oppholdet her ble ikke helt som han håpet på, da han har fått lite spilletid. Men han har vist kvaliteter som han kan få ut i en annen klubb, det er jeg sikker på. Vi ønsker han lykke til videre i karrieren, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til Stabak.no.

Hele 2019 var han utlånt til den finske klubben FC Inter Turku. Han spilte 12 kamper for Stabæk i Eliteserien.

 

UEFAs reserveplan: Loddtrekning og dommer fra samme nasjon

Mandag publiserte UEFA et dokument på sin nettside. Der går organisasjonen inn på hva som skjer hvis enkelte aktører tester positivt på covid-19 i forbindelse med høstens landskamper.

Det europeiske forbundet vil forsøke å sette opp kamper på nytt om mulig, men det vil det ikke alltid være grunnet den tette fotballhøsten. I utgangspunktet vil landslaget som er "ansvarlig" for at kampen ikke kan spilles bli taperdømt. Om UEFA ender på at ingen har skyld, vil det derimot bli loddtrekning om hvem som vinner.

UEFA vil også i "eksepsjonelle" tilfeller kunne utnevne dommere fra samme land som et av de involverte lagene, dersom det oppsatte dommerteamet tester positivt. "Ekstradommerne" må i disse tilfellene heller ikke være på FIFAs liste over dommere som kan dømme landskamper.

 

Ødegaard serieåpner på sin gamle hjemmebane

Spanske La Liga starter 12. september med sju kamper. Martin Ødegaard og Real Madrid serieåpner først helgen etter med bortekamp mot Real Sociedad.

Det betyr at Ødegaard kan få sin første kamp siden returen til Madrid på Anoeta, arenaen som var hans hjemmebane som Sociedad-spiller sist sesong.

Ødegaard står over den pågående landslagssamlingen, men ble observert i trening med Real Madrid på Valdebebas mandag.

(©NTB)

 

Tidligere TIL-trener med ny jobb

Simo Valakari var ferdig som TIL-trener i april. Grunnen av at han og ledelsen i klubben var uenige om fremtidsvisjonen.

Nå har finnen fått seg jobb som vikarlærer på Tromsdalen videregående skoles fotballinje, skriver iTromsø. Det skal ikke være snakk om et langvarig vikariat, men at Valakari tar noen enkelttimer.

Han er blitt boende i byen etter at han og TIL skilte lag.

 

Rolantsson friskmeldt fra koronaviruset

Branns Gilli Rolantsson er nå symptomfri og den siste testen som ble gjennomført lørdag viste at han er frisk igjen fra viruset, skriver klubben på sine hjemmesider.

Rolantsson ble satt i karantene i starten av august etter å ha vært i kontakt med en person som var smittet av viruset. Han fikk senere påvist viruset selv og har siden vært i isolasjon.

– Gilli har nå vært symptomfri i en uke. Den siste Covid-19-testen han tok var negativ, så nå er han klar til å være med resten av gjengen på trening, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubben.

Gilli Rolantsson
 

Kan gå mot exit for to Brann-spillere: – Vi må forynge troppen vår

Brann-sjefen skryter av Ole Didrik Blomberg, planlegger 2021 uten Taijo Teniste og Gili Rólantsson, vil forynge stallen for neste år og tror han hadde fått juling av Trond Henriksen dersom han prøvde seg på den Rosenborg-aktuelle sønnen Markus (28). Også kommer han med en klar oppfordring til unge, bergenske talenter.

 

Sandefjord-trenerens kontrakten går ut etter sesongen – er klar på hva han selv vil

Video - Kontrakten går ut etter sesongen – er klar på hva han selv vil

01:32
 

Glimt kan trekke Zlatans Milan i neste runde av Europa League-kvalifiseringen

I første runde av Europa League-kvalifiseringen gikk Bodø/Glimt enkelt videre etter å ha slått Kauno Zalgiris 6-1. I neste runde er det en tredjedels sjanse for at de trekker Zlatans Milan.

UEFA meldte søndage kveld på sin hjemmeside at Glimt kan trekke ungarske Fehérvár, litauske Žalgiris Vilnius eller nevnte AC Milan.

Rosenborg sikret også avansement etter 4-2-seier over Breidablik i første kvalifiseringskamp. De møter enten litauske Riteriai, latviske Ventspils eller ungarske Honvéd i andre kamp.

Viking kommer inn i andre kvalifiseringsrunde og trekker enten skotske Aberdeen, belgiske Standard Liège eller nederlandske Willem II.

Trekningen er mandag klokken 13.00.

 

Hegerbergs Lyon vant Champions League

Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg kom til kort mot suverene Lyon i kvinnenes Champions League-finale. Den franske klubben vant turneringen for femte år på rad med 3-1.

Lyon måtte klare seg uten sin norske stjernespiss Ada Hegerberg i finalen, men tok likevel klubbens sjuende mesterligatittel. I finalen mot Wolfsburg hadde de to lagene hver sin omgang.

Kristine Minde var med på å spille Wolfsburg mot finalen, men vendte snuten hjem til Rosenborg før turneringen ble avsluttet.

(©NTB)

 

Kristoffer Ajer med målgivende pasning i Celtic-seier

Kristoffer Ajer leverte en målgivende pasning da Celtic kom tilbake på vinnersporet etter Champions League-exiten med 3-0 over Motherwell i skotsk eliteserie søndag.

Nordmannen fant Albian Ajeti med en smart pasning kvarteret før slutt på Celtic Park. Sveitseren takket ved å sette inn 2-0 og sitt annet Celtic-mål siden overgangen fra West Ham.

Ajer spilte hele kampen for Celtic, mens Mohamed Elyounoussi ble erstattet av Patryk Klimala i pausen.

(©NTB)

 

Tromsø med to perlescoringer på to minutter. Hvilken likte du best?

Se og bedøm selv:

Video - To perlemål på to minutter – uenige om hvilket som er finest

03:12
 

Se video:

Video - Dialektforvirring for stopperkjempen: – Fått litt kjeft hjemmefra

02:14
 

Arna-Bjørnar hindret ny Rosenborg-seier

En straffescoring signert Meryll Abrahamsen gjorde at Arna-Bjørnar sikret 1-1 og ett poeng borte mot ubeseirede Rosenborg i Toppserien søndag.

Innbytter Celine Nergård sendte trønderne i ledelsen kvarteret før slutt. Etter et drøyt minutt på banen stanget hun innlegget til Cesilie Andreassen i mål.

Nergård var svært nær ved å doble ledelsen i sluttminuttene, men avslutningen gikk i stolpen.

Like etterpå ble vondt til verre for Rosenborg da Arna-Bjørnar fikk straffespark etter at Pia Rijsdijk ble holdt i feltet. Meryll Abrahamsen var sikker i sin sak og satte inn 1-1 som også ble sluttresultatet.

Med det står Rosenborg med fem seire og fem uavgjortresultater i årets sesong. Arna-Bjørnar spilte uavgjort for første gang og har ti poeng.

(©NTB)

 

Avslører nyhet før kamp mot Grorud:

Video - Avslører overraskende nyhet på direkten

01:32
 

Flirer av Jonsson-kommentar: – Det har løsnet litt for meg og laget

Video - Flirer av Jonsson-kommentar: – Det har løsnet litt for meg og laget

03:00
 

Norsk Allsvenskan-duell går som planlagt tross virustrøbbel

Allsvenskan-møtet mellom Helsingborg og Djurgården spilles søndag til tross for positive virusprøver og forespørsel om flytting.

Det bekrefter Djurgården på sin Twitter-konto. Det er konkurransekomiteen i Det svenske fotballforbundet som skal ha tatt den endelige beslutningen.

Fredag ble det kjent at flere spillere i Helsingborg hadde avgitt positive koronatester, og lørdag ble det kjent at lokale helsemyndigheter hadde oppfordret klubben til Mikkel Diskerud om å stenge ned fotballvirksomheten midlertidig.

Som en konsekvens av det søkte Helsingborg-ledelsen om at søndagens kamp mot Fredrik Ulvestads Djurgården skulle utsettes. Slik blir det likevel ikke.

Djurgården har hele tiden vært innstilt på at kampen skal spilles. Stockholm-klubben har også Per Kristian Bråtveit, Erland Tangvik og Aslak Fonn Witry i sin spillerstall.

(©NTB)

 

Glesnes vant duellen med Kamara – ny seier for Deila

Jakob Glesnes og Philadelphia Union hadde små problemer med å slå Ola Kamaras DC United 4-1 i Major League Soccer lørdag. Også Ronny Deila vant.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende i den norske duellen mellom Kamara og Glesnes. Philadelphia Union pangstartet kampen med tre scoringer de første 21 minuttene.

Den polske spissen Kacper Przybylko satte inn de to første, mens angrepskollega Sergio Santos sto for den tredje. Deretter så hjemmelaget seg aldri tilbake.

DC United fikk sin redusering etter 18 minutters spill i annen omgang, men i mellomtiden hadde vertene økt til 4-0.

Dermed endte oppgjøret 4-1. Jakob Glesnes spilte samtlige 90 minutter i Philadelphias midtforsvar, mens Ola Kamara ble tatt av banen etter en snau time.

Etter en tung start på sesongen begynner det å svinge mer av Ronny Deilas New York City. Lørdag kom den andre strake seieren da Chicago Fire ble slått 3-1.

Keaton Parks, svenske Anton Tinnerholm og finnen Anton Tinnerholm scoret målene.

(©NTB)

 

Se video:

Indre Bane-panelet er meget imponert over jobben Christian Michelsen har gjort i KBK. Se diskusjonen her:

Video - Roser KBKs utvikling: – Det er egentlig en kunst

06:27
 

Opptur for Selnæs og Shenzhen i Kina

Ole Selnæs og hans Shenzhen fikk en opptur med 2-0-seier over Guangzhou i kinesisk superliga fotball lørdag. Laget nærmer seg sluttspillplass.

Dai Wai-tsun scoret ledermålet med en ballerobring rett utenfor 16-meteren og et skudd mellom beina på keeper i 1. omgang, mens Xu Yang punkterte kampen på overtid. Innimellom presterte Guangzhou-spissen Dia Saba å misse for åpent mål fra en meters hold.

Selnæs spilte hele kampen og pådro seg et gult kort da Shenzhen tok sin tredje seier i gruppespillet. Hans dødballserver fra høyre skapte stadig trøbbel for motstanderen. Det er nå bare ett poeng opp til lagene på de siste sluttspillplassene, men de har spilt en kamp mindre.

(©NTB)

 

Stjernetreff sikret sesongens første trofé for «norske» Chelsea

Millie Brights supertreff fra langt hold og en omdiskutert utvisning var hovedingrediensene da Maren Mjelde og Chelsea løftet Community Shield-trofeet lørdag.

Manchester City ble slått 2-0 på Wembley i en kamp som var målløs i godt over en time.

Etter halvspilt omgang fikk imidlertid Chelsea-midtstopper Millie Bright ballen på 30 meters hold og fyrte løs. Ballen føk inn i nettet over hodet på City-keeper Ellie Roebuck.

Scoringen var lenge kampens eneste, men på overtid doblet innbytter Erin Cuthbert ledelsen da hun satte ballen opp i nettaket. 2-0 ble også sluttresultatet.

Scoringene var samtidig ikke det eneste samtaleemnet etter kampen. I forkant av Brights kjempeskudd ble Manchester City redusert til ti spillere da profilen Jill Scott ble gitt marsjordre. Scott fikk sitt andre gule kort i kampen etter en takling som ikke framsto som den styggeste. Selv flere av Chelsea-spillerne virket overrasket over at det endte i utvisning.

Maren Mjelde og Guro Reiten var begge med i Chelseas startoppstilling i lørdagens kamp. Mjelde spilte hele kampen, mens Reiten ble byttet ut to minutter før full tid.

Maria Thorisdottir så hele kampen fra benken for London-klubben.

(©NTB)

Maren Mjelde
 

Korona-alarm for Molde – sjanse for smitte i Celje-troppen

Onsdag tok Molde seg videre i Champions League-kvalifiseringen etter å ha vunnet 2-1 over slovenske Celje.

Turen til mellom-Europa kan ha fått korona-konsekvenser, for kun dager før Celje møtte Molde på hjemmebane tok de i mot seriekollega Mura. Mandag testet en av Mura-spillerne positivt for korona, og det er derfor en teoretisk mulighet for at noen av Celje-spillerne var smittet under onsdagens kamp mot Molde.

Det skriver Romsdals Budstikke.

– Vi har hatt kontakt med Celje i dag og vil ha daglig dialog framover, slik at vi har kontroll på hvordan situasjonen utvikler seg i Slovenia. Vi jobber nå med å innhente informasjon om hvor mye denne spilleren var på banen, og i hvilken grad han var i kontakt med folk i Celje-leiren, sier Molde-lege Kjell Erik Strømskag.

Nå melder Molde at de har skjerpet smittevernrutinene i klubben, og at testing skal foregå enda hyppigere enn tidligere. Det skriver RBnett videre.

Molde
 

Diskeruds Helsingborg bedt om å stenge ned etter virusutbrudd

Lokale helsemyndigheter har oppfordret Mikkel Diskeruds svenske klubb Helsingborg til å stenge ned fotballvirksomheten som følge av virussmitte.

Fredag ble det kjent at flere spillere i Allsvenskan-klubben hadde avgitt positive koronatester. Lørdag har klubben lagt ut en fyldig oppdatering på sine nettsider.

Der fremgår det at helsemyndighetene i Skåne har sendt ut det som omtales som en «skarp anbefaling» om at Helsingborg ikke skal bedrive fotballvirksomhet i tiden som kommer.

Som en konsekvens av det har klubben søkt om at søndagens seriekamp mot Fredrik Ulvestads Djurgården utsettes.

(©NTB)

 

Kampkollisjon skaper harme før «norsk» Allsvenskan-toppmøte

Alexander Søderlunds Häcken og Fredrik Ulvestads Djurgården kjemper i toppen av Allsvenskan. En lei kampkollisjon kan påvirke utfallet av lagenes kommende møte.

Fire av Alexander Søderlunds lagkamerater i Häcken risikerer nemlig å måtte spille landskamp og toppkamp i Allsvenskan i løpet av mindre enn 24 timer, ifølge Aftonbladet.

Ligamøtet mellom Häcken og Djurgården er berammet til 9. september. Kvelden før møter Sveriges U21-landslag Italia til viktig kamp i EM-kvalifiseringen. Den svenske troppen inneholder ikke mindre enn fire Häcken-spillere.

Alexander Søderlunds klubb har bedt om at Djurgården-oppgjøret flyttes slik at den nevnte kvartetten slipper to kamper på mindre enn et døgn, men Det svenske fotballforbundets konkurransekomité vendte tommelen ned.

– Det er ganske kaldt av konkurransekomiteen å ta den beslutningen, sier Häckens sportssjef Sonny Karlsson til Aftonbladet.

Fra Djurgårdens side hevdes det at det blir nærmest umulig å finne en ny dato, tatt i betraktning at kampprogrammet allerede er tett. Hovedstadsklubben skal blant annet ut i kvalifisering til europaligaen i tiden som kommer.

Häcken, som også har Jonathan Rasheed i sin stall, har likevel anket avslaget fra konkurransekomiteen.

I Djurgården spiller ved siden av Fredrik Ulvestad også Per Kristian Bråtveit, Erland Tangvik og Aslak Fonn Witry. Klubben ligger på fjerdeplass i Allsvenskan, med samme antall poeng som Häcken på plassen foran.

Malmö er serieleder, åtte poeng foran både Häcken og Djurgården.

(©NTB)

 

Ny kontrakt til Start-spiller

Sander Sjøkvist har signert en ny kontrakt med Start som strekker seg ut 2022-sesongen. Det melder Start på sin hjemmeside.

– Det er her jeg har lyst til å blomstre og virkelig slå til som fotballspiller. Det er Start som er klubben jeg har vært i nesten hele min karriere, så derfor er det sykt deilig å få noen år til her, sier Sjøkvist til klubbens nettside.

21-åringen har slitt med ryggen de siste månedene, men nå melder klubben at han er tilbake i trening.

 

Ejuke klar for CSKA Moskva

Det har ligget i kortene en god stund, men nå er det altså bekreftet: Tidligere Vålerenga-spiller Chidera Ejuke går fra nederlandske Heerenveen til russiske CSKA Moskva.

Det melder klubbene på sine hjemmesider fredag kveld.

Ejuke har storspilt for den nederlandske klubben, og endte på ni mål og fire målgivende i den foregående sesongen.

Ifølge VG sikret Vålerenga seg en videresalgsklausul da nigerianeren forlot Oslo-klubben i fjor. Avisen skriver at avtalen mellom Heerenveen og CSKA Mosva skal ligge på 12 millioner euro, og at VIF skal ha krav på ti prosent av summen – noe som tilsvarer drøye 10.5 millioner norske kroner.

Chidera Ejuke
 

Takket nei til Sheffield United – forlenget med Strømsgodset

Kreshnik Krasniqi (19) har takket nei til et tilbud fra Premier League-klubben Sheffield United, og i stedet valgt å forlenge kontrakten med Drammens-klubben frem til sommeren 2021.

– Jeg velger å bli her fordi jeg føler jeg har tillit. Jeg har jobbet hardt og lenge for denne muligheten og jeg er veldig glad for å skrive på ny kontrakt, sier Kreshnik til klubbens hjemmesider.

 

Godset-unggutt signerte proffkontrakt

Aleksander Biermann Stenseth (20) har signert kontrakt med Strømsgodset ut 2021-sesongen. Kantspilleren går rett inn i troppen til lørdagens kamp mot Brann. Det skriver klubben på sine hjemmesider fredag.

Oslo-gutten kom til Godset fra Skeid foran 2018-sesongen, og har siden i høst trent med jevnt med a-laget. Nå belønnes han altså med proffkontrakt.

– Det føles godt og etterlengtet at vi har fått dette på plass. Klubben har hele tiden sagt at de ønsker å satse på meg og derfor har jeg bare vært tålmodig og fokusert på å gjøre det best mulig på trening, sier Stenseth til egen klubb.

 

21-åring forlenget med Start

Sander Sjøkvist har forlenget sin avtale med Start ut 2022-sesongen. Det skriver sørlandsklubben på sine hjemmesider fredag.

– Det er her jeg har lyst til å blomstre og virkelig slå til som fotballspiller. Det er Start som er klubben jeg har vært i nesten hele min karriere, så derfor er det sykt deilig å få noen år til her, sier han til egen klubb.

Sjøkvist står med tre innhopp for Start i Eliteserien i 2020.

 

Nettsted: Alexander Sørloth nærmer seg Inter

Ifølge nettstedet Football Italia har den italienske storklubben Inter lagt inn støtet for å sikre seg tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-spissen Alexander Sørloth.

Nettstedet skriver at detaljene ikke er kjent, men at Inter ser ut til å vinne drakampen om den brennhete nordmannen. Sørloth er eid av Crystal Palace, men har vært lånt ut til tyrkiske Trabzonspor siden august 2019.

24-åringen gjorde sine saker svært bra den foregående sesongen, og endte med 24 scoringer og åtte målgivende på 34 kamper for den tyrkiske cupmesteren.

Alexander Sørloth
 

– Dette er på nivå med RBK-satsing

– Vålerenga viser at de virkelig har muskler. Dette her er på nivå med RBK-satsing fra Vålerenga, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.

Utsagnet kommet i kjølvannet av fredagens signering av tidligere VIF-spiller Vidar Örn Kjartansson. I tillegg linkes Oslo-klubben kraftig til Belgia-proff Henrik Bjørdal og Fiorentina-spiller Rafik Zekhnini.

– De sender ut signaler at her skal vi sloss om titler, det er jo ingen tvil om det. Dette er spillere som det er forventet å skulle heve og gå rett inn i laget. Og det er jo på grunn av det her at Dag Eilev Fagermo har kommet til Vålerenga, fortsetter Jonsson.

 

Rosenborg-unggutt lånt ut

RBK.no bekrefter at Mikael Tørset Johnsen (20) lånes ut til Feyenoords U21-lag i Nederland. Her gjenforenes han med tidligere RBK-trener Rini Coolen og vil dermed spille under hans ledelse for utviklingens del. Rosenborg skriver at utlånet skyldes mangelen på spilletid hos trønderne.

 

Vil vekk fra Odd

Marius Bustgaard Larsen ønsker seg bort fra Odd på et utlån. Det skriver TA. 20-åringen har kun to innhopp denne sesongen, og ønsker seg mer spilletid. Den svenske spissen Robin Simovic blir trolig klar en av de nærmeste dagene, og det kan åpne opp for at 20-åringen kan gå på utlån.

– Jeg trodde jeg skulle være nærmere en plass på førstelaget enn det virker som nå. Pre season kom, og jeg spilte ikke så mye da heller, men sånn er fotballen, sier spilleren til avisen.

 

Skadesmell for Sandefjord-spiller

Anton Kralj kan være ute lenge, skriver Sandefjords Blad. Backen fikk en vridning i kneet mot Vålerenga og undersøkelsene viser at spilleren har fått en skade i leddbåndet i kneet. Det kan bety et langvarig opphold for spilleren. I verstefall er svensken ute i tre til fire måneder.

 

Kjartansson har landet i Norge

Den islandske spissen Vidar Örn Kjartansson har landet i Norge. Det melder både Nettavisen og VG. De møtte 30-åringen på Oslo Lufthavn sendt torsdag kveld. Der var også VIFs sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen.

– Det er fint at gamleklubben ønsker deg tilbake. Jeg trivdes i Oslo da jeg var her, så får vi se hva som skjer. Jeg er ikke Vålerenga-spiller ennå, sa Kjartansson til VG.

– Veldig nære?

– Kanskje. Jeg skal sjekke ut byen og ta en vurdering, sier Kjartansson.

På Twitter har VIF kommet med hint om at noe kan skje på fredag...

21:39 

Jo Inge Berget scoret etter bare 23 sekunder da Malmö fikk en fin start på kvalifiseringen til europaligaen med 2-0 over polske Crocavia. – En kanonstart. Vi ville gå ut hard tog vise at de hadde kommet til Malmö, men det er ikke alltid man får en sånn start. Det var deilig, sa Berget til Viaplay. Rett etter hvilen satte Isaac Kiese Thelin inn 2-0 som avgjorde kampen. – Kvalifiserer man seg fra Polen, er man et bra lag, sa Berget. (©NTB)

 

Marcus Pedersen sa følgende etter HamKams 0-2-tap mot Tromsø.

Video - – Nå er jeg så fit at jeg kan spille fire kamper i uka

02:30
 

16-åring fra start for Ull/Kisa

Mot Stjørdals-Blink ble 16 år gamle Elias Sebastian Solberg matchvinner i debuten for Ull/Kisa. Da kom han inn like før slutt. I kveldens svært viktige bunnkamp mot Kongsvinger starter han på hjemmelagets midtbane. Følg det oppgjøret fra 18.00 på Eurosport Player og Dplay.

Foto: Ull/Kisa

Elias Sebastian Solberg Foto: Ull/Kisa
 

Blir i RBK inntil videre, men må i karantene

Samuel Adegbenro blir etter alt å dømme i Rosenborg enn så lenge, etter at forhandlingene med en tyrkisk klubb brøt sammen.

RBK håpet å få den skadeplagede vingen klar til helgens kamp mot Stabæk, men det blir han ikke. Ifølge VG må Adegbenro rett i karantene etter forhandlingene i Tyrkia.

Les mer om det i saken nedenfor:

 

Taus King lader opp med Stabæk

Joshua King var svært blid da han kom ut på banen med en sekk med baller i høyrehånden. – Jaså, dere er så ivrige?, sa han til NTBs fotograf før økta.

– Det er bra vi kan hjelpe landslagsledelsen. Det er den som har bedt om dette, og så er det jo fine gutter også, sa Stabæk-trener Janne Jönsson til NTB.

Etterpå ville ikke King uttale seg til mediene. Stabæk-spilleren Hugo Vetlesen om besøket. – Det er utrolig gøy. Vi vet at han og Haitam (Aleesami) har utrolige cv-er. Det er veldig gøy å ta læring av dem, sa Vetlesen til NTB.

Frankrike-proffen (Amiens) Aleesami får også hjelp av Stabæk med å holde formen ved like denne uka.

Både han og King er tatt ut i Norges tropp til landskampene mot Østerrike og Nord-Irland. De spilles første uka i september.

(©NTB)

 

Trolig full tilskuerstopp ut året for Haaland

Erling Braut Haaland og resten av Bundesliga-spillerne i fotball kommer høyst sannsynlig ikke til å få tilskuere på tribunene før tidligst nyttår.

Det tyske nyhetsbyrået DPA skriver at Tysklands statsminister Angela Merkel kommer til å offentliggjøre dette senere torsdag. Da skal hun delta på et møte med en rekke av de politiske toppene i Tyskland.

Opplysningene kommer fram i et forslag fra regjeringen Merkel som nyhetsbyråene AFP og DPA har fått innsikt i. Forslaget trer trolig i kraft torsdag. Tyskland den siste tiden har registrert en økning av nye tilfeller av koronasmitte.

Planene betyr at det ikke blir tilskuere på de aller fleste idrettsstevner før tidligst 1. januar. Det kan komme på tale med unntak i regioner av Tyskland der det er svært lave smittetall.

Onsdag la den tyske fotballigaen fram en omfattende plan for hvordan kamper kan gjennomføres med publikum til stede.

(©NTB)

 

Rostov-Normann måtte av banen etter bare 48 minutter

Normann fikk en smell i et bein i 1.-omgangen mot Ural. Tre minutter etter pause kunne han ikke fortsette, skriver klubben på sin Twitter-konto.

Nordmannen fikk påvist covid-19-sykdom i juni. Han er helt restituert fra det, men Rostov har tatt grep i pandemisituasjonen. Spillerne har en stund bodd på treningssenteret. Slik er det planlagt å være en tid framover.

Østerrike-kampen spilles fredag neste uke. Oppgjøret mot Nord-Irland kommer tre dager senere.

(©NTB)

 

TV2: Dette er Starts nye spiller

Ifølge TV2 henter Start inn den nederlandske spilleren Mohamed El Makrini. Det er kun den medisinske testen og andre formaliteter som gjenstår, skriver kanalen.

Siste året har 33-åringen spilt for Kilmarnock FC i den skotske toppdivisjonen. Han har også tidligere spilt for nederlandske klubber som FC Den Bosch og SC Cambuur, og danske Odense BK.

 

Brann-keeper kan være tilbake mot Strømsgodset

Bergens Tidende melder onsdag at Brann-keeper Ali Ahamada kan være tilbake fra skadeavbrekket til lørdagens kamp mot Strømsgodset.

– Ali trente i dag. Han er klar (til lørdagens kamp) hvis han ikke får noen reaksjon av treningen, sier trener Kåre Ingebrigtsen til BT.

Ahamada har ikke stått i mål for Brann siden 19. juli grunnet en ankelskade etter overtråkk. Håkon Opdal måtte kaste inn håndkle rett før kampstart i forrige runde mot Stabæk. Han hadde fått en smell i hamstringen, som gjorde at han ikke kunne stå i mål.

 

Tromsø-spiller lånes ut til OBOS-rival

Tromsøs Brage Berg Pedersen lånes ut til Øygarden. Det melder klubben på sin hjemmeside onsdag. Siden juli har han vært på lån hos Alta IF.

– Brage er en sterk og dynamisk angrepsspillet som kan spille på ving eller i front. Han passer bra med vår spillestil. Vi ønsker han velkommen til Øygarden FK, sier Øygarden-trener Bryant Lazaro til klubbens nettsted.

Klubbene benytter seg av den nasjonale utlånsordningen som gjelder uavhengig av overgangsvinduet, men planen er at oppholdet skal vare ut sesongen.

 

Dramatisk avslutning da Rosenborg sikret seieren mot Røa

Rosenborg slo Røa 3-2 i kvinnenes eliteserie i fotball onsdag kveld. Rosenborgs Emilie Bragstad fikk rødt kort for fellingen som førte til straffesparket i det 89. minutt. Hun holdt Hanna Terry, og straffesparket var klart nok. Dessverre for bunnlaget bommet Linn Huseby sin andre straffe for kvelden, og da ble det seier for trønderne.

Rosenborg sto kun med to poeng på de to siste kampene etter uavgjort mot både Vålerenga og valdsnes, men tre nye poeng mot Røa sørget for at de holder seg inne i tetkampen.

(©NTB)

 

Midtsjø-assist da AZ Alkmaar avanserte

AZ Alkmaar scoret to mål i ekstraomgangene og slo Viktoria Plzen 3-1 da de avanserte til 3. kvalifiseringsrunde av mesterligaen onsdag. Seieren satt langt inne. Teun Koopmeiers utlignet til 1-1 på overtid av 2. omgang og sikret ekstra spilletid. Tsjekkerne hadde tatt ledelsen 13 minutter tidligere ved David Limbersky.

Fredrik Midtsjø var nest sist på ballen da Albert Gudmundsson gjorde 2-1 åtte minutter ut i første ekstraomgang. 118 minutter var spilt da samme Gudmundsson la på til 3-1.

Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele kampen for Alkmaar.

(©NTB)

 

RBK-ving nærmer seg ny klubb

Tirsdag meldte VG at Rosenborg-vingen Samuel Adegbenro nærmer seg en overgang til Tyrkia. Dagen etter bekrefter sportslig leder Mikael Dorsin at spilleren kun er detaljer unna en ny klubb.

– Vi har kommet til enighet. Mer enn det kan jeg ikke si, sier Dorsin til Adresseavisen.Det er foreløpig ikke kjent hvilken klubb Adegbenro skal til.

 

Åsane skriver på sitt nettsted at klubben har signert den danske keeperen Mark Jensen. 23-åringen har spilt for Florø et halvt år. Nå tar han steget opp til OBOS-ligaen.

– Jeg tiltrekkes av Åsane som en spennende klubb i stor utvikling. Her kan jeg ta steg. Spillestilen tiltaler meg også.

Jensen slutter seg til Åsane 8. september og har kontrakt ut 2022.

 

Nå skal Solbakkens København igjen spille i Parken

Ståle Solbakkens FC København dropper sponsornavnet på stadion.

Hjemmebanen til København er kanskje mest kjent som Parken, men har de siste seks årene offisielt hatt navnet Telia Parken. Nå er sponsornavnet historie, etter at klubben og Telia er enige om å avslutte samarbeidet, melder klubben på sin hjemmeside.

Årsaken er at eierne ønsker å ligge helt framme på den teknologiske utviklingen, opplyser direktør i Parken Sport and Entertainment, Lars Bo Jeppesen. Han sier de nå vil gjøre grundige sonderinger før de velger den neste samarbeidspartneren.

(©NTB)

 

Thorstvedt gjorde comeback etter bruddet – får ros

Kristian Thorstvedt er tilbake på fotballbanen etter bruddet i foten som ødela vårsesongen i Genk. Etter comebacket vanket det lovord fra flere hold. I mars pådro midtbanespilleren seg et kjedelig tretthetsbrudd som plasserte ham på sidelinjen.

Denne uken var imidlertid 21-åringen tilbake på banen etter 170 dagers ufrivillig pause. I treningskampen mot Westerlo mandag var rogalendingen på banen i én omgang. Inntrykket var mer enn positivt. Lokalavisen Het Belang van Limburg skryter av taktene Thorstvedt viste i sin første omgang med fotball på svært lenge. Avisen påpeker samtidig at 21-åringen vil trenge ytterligere noen uker før han er tilbake for fullt.

(©NTB)

 

Kamara scoret da DC United tapte

Til tross for scoring av Ola Kamara tapte DC United 1-2 hjemme mot New England Revelution i MLS tirsdag.

Verken Kamaras straffescoring eller at Revolution de siste minuttene måtte spille med én mann mindre forhindret at gjestene nå står med seks strake kamper uten tap.

DC United har på sin side gått fire kamper uten seier.

(©NTB)

09:55 

Hei, og velkommen til livesenteret om norsk fotball. Her tar vi pulsen på norsk fotball, gir deg siste nytt, skadeoppdateringer og overganger.

Vålerenga - Haugesund 1-0