Eliteserien
Reklame
Ad
Direkte
Liveoppdatering

Hei, og velkommen til livesenteret om norsk fotball. Her tar vi pulsen på norsk fotball, gir deg siste nytt, skadeoppdateringer og overganger.

Stian Thelen
Av
Stian Thelen
Oppdatert 08/11/2020 klokken 18:38 GMT
Oppdaterer automatisk om 30…
Søndag klokken 20:30 barker Odd og Vålerenga sammen på Intility arena. Slik stiller lagene:
Vålerenga: Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Lekven, Shala - Sahraoui, Kjartansson, Dønnum
Odd: Rossbach - Ruud, Bjørtuft, Hoff, J. Kitolano - J. Kitolano, Jørgensen, Kaasa - Rodic, Bakenga, Rashani
Molde-trener Erling Moe bekreftet overfor Eurosport før kampen mot Kristiansund at midtstopper Stian Gregersen ikke er med på grunn av skade.
Derfor mister han også den kommende landslagssamlingen.
NFF melder på Twitter at også Birger Meling har meldt forfall.
Sigurd Rosted kommer inn som erstatter.

Stian Gregersen

Foto: Eurosport

Mohamed Elyounoussi fortsetter å score for Celtic. Han avgjorde kampen med tre scoringer mot Motherwell i 4-1-seieren.
Østfoldingen har hatt en bra høst med flere mål i Glasgow-klubben. Mot Motherwell ble det scoring etter åtte og 27 minutter før pause. Begge kom fra kloss hold.
Så sto han også bak 3-1-målet langt ut i andreomgangen. Det kom på en heading. Olivier Ntcham scoret det siste målet for Celtic.
Celtic tapte 1-4 hjemme mot Sparta Praha i europaligaen for noen dager siden. Da ble laget slaktet i de skotske avisene.
Glasgow-klubben er på jakt etter sitt tiende strake seriegull, men ligger hittil etter byrival Rangers.
Kristoffer Ajer spilte også søndagens kamp. Han pådro seg en lyskeskade mot Lille i slutten av oktober, men oppholdet ble ikke så langvarig som fryktet. I den kampen scoret Elyounoussi to ganger.
Begge Celtic-gutta møter på landslagssamling mandag for kamper mot Israel, Romania og Østerrike.
(©NTB)

Mohamed Elyounoussi

Foto: Getty Images

Torgeir Børven scoret på straffe, men kom ikke på banen i 2.-omgangen da Ankaragücü spilte 2-2 hjemme i den tyrkiske ligaen.
Ankaragücü utlignet til 2-2 på overtid søndag. Det så Børven fra sidelinjen.
Han står med to mål etter overgangen fra Rosenborg.
Han ble hentet til RBK fra Odd i sommer, men forsvant videre til Tyrkia etter ganske kort tid i Trondheim. Han scoret seks ganger på 16 RBK-kamper.
Børven har skrevet en toårskontrakt med opsjon på å forlenge kontrakten med et tredje år i Tyrkia.
Ankaragücü ligger helt på bunnen av tabellen med bare to poeng etter seks kamper.
(©NTB)

Torgeir Børven

Foto: Scanpix

Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund skapte mange sjanser, men fikk det tøft mot et solid Bayern München som til slutt vant 3-2 i Bundesliga lørdag.
Haaland scoret Dortmunds andre mål, men var en skuffet mann som snakket med Viasat etter nok et tap for Bayern München.
– Det er et knepent tap. Det er nærme. Det er kjipt. Jeg har spilt mot dem tre ganger og ikke vunnet en eneste gang. Jeg begynner å bli irritert over det. Det er blytungt, sa Haaland til Viasat etter kampen.
(©NTB)

Kimmich injured - Borussia Dortmund vs. FC Bayern München

Foto: Getty Images

Brann og Haugesund møtes til vestlandsderby klokken 20.30.
Slik stiller lagene:
Brann: Ali Ahamada - Jon Helge Tveita, Jón Guðni Fjóluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen - Petter Strand, Daouda Bamba, Sander Svendsen.
Haugesund: Helge Sandvik - Mikkel Dessler, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Alexander Stølås - Bruno Leite, Kevin Krygård, Thore Pedersen, OIiver Klitten - Ibrahima Wadji, Kristoffer Velde.

Ali Ahamada

Foto: Scanpix

Alexander Sørloth fikk en snau halvtime på banen i Leipzigs 3-0-seier over Freiburg lørdag, og trønderen var nær ved å få sin første scoring i Bundesliga.
Seks minutter etter at Leipzig gikk opp i 1-0, fikk hjemmelaget straffespark. Det satte Marcel Sabitzer sikkert i mål. Like etter plukket Sørloth opp en løs ball i 16-meteren. Under press fikk han til en hard avslutning, men ballen gikk rett på Freiburg-keeperen.
Rune Jarstein og Julian Ryerson måtte begge se på fra benken da deres lag vant klart lørdag. Jarsteins Hertha Berlin vant 3-0 borte mot Augsburg, mens Ryersons Union Berlin knuste Arminia Bielefeld 5-0.
Dortmunds Erling Braut Haaland starter kampen mot Bayern Munchen.
(©NTB)
Mjøndalen og Strømsgodset innleder den 24. runden av Eliteserien med et vakseekte derby.
Slik stiller lagene i «Ælv Clasico»:
Mjøndalen: Sousha Makani - Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Isaac Twum, Christian Gauseth, Ole Amund Sveen - Fredrik Brustad, Sondre Liseth, Martin Rønning Ovenstad
Strømsgodset: Viljar Myhra - Lars-Christopher Vilsvik, Duplexe Tchamba, Niklas Gunnarsson, Nicholas Mickelson – Ipalibo Jack - Kristoffer Tokstad, Mikkel Maigaard - Johan Hove – Valdimar Thór Ingimundarson, Lars-Jørgen Salvesen

Christian Gauseth Mjøndalen

Foto: Eurosport

14:34
Martin Ødegaard er aktuell for spill med Real Madrid borte mot Valencia søndag. Det bekreftet Zinédine Zidane lørdag.
Ødegaard har stått over seks kamper siden forrige landslagsopphold. Dette grunnet en leggskade. Tidligere i høst var det knetrøbbel (jumpers knee) som stoppet ham.
Ødegaard har bare 115 minutter på banen på Reals ti kamper hittil denne sesongen. – Det viktigste er at han nå kommer tilbake på sitt beste nivå. Det synes jeg han nærmer seg. Jeg er ikke i tvil om hvilken kvalitet han innehar som spiller, sa Zidane på lørdagens pressekonferanse.
Der ble Ødegaard et tema etter hvert. Zidane ville ikke gå inn i noen diskusjon rundt Ødegaard og landslagsspill. – Det er landet hans, og han ble tatt ut i troppen, svarte Zidane på et spørsmål om Ødegaard hadde spilt for Norge uten å være helt restituert etter skade.
Ødegaard var mye på banen i tre landskamper i oktober, og etter det har han ikke vært i aksjon for Real Madrid.
Zidane bekreftet at Ødegaard er med i troppen til Valencia-kampen. Real Madrid kan overta tabelltoppen denne helgen.
(©NTB)

Martin Ødegaard

Foto: Scanpix

11:43
To av Martin Ødegaards lagkompiser, Casemiro og Eden Hazard, har testet positivt for korona. Det bekrefter Real Madrid lørdag.
Flere spanske nettsteder melder om saken, blant annet Marca. Hazard har hatt et skademareritt siden flyttingen til Spania og var endelig tilbake i rimelig form.
Nå får han trolig en ny pause. Casemiro er en meget viktig spiller for trener Zinédine Zidane.
Real spiller bortekamp mot Valencia søndag. Der er Martin Ødegaard igjen aktuell for spill.
(©NTB)
10:48
Niklas Castro er tatt ut i Chiles landslagstropp til VM-kvalifiseringskampene mot Peru og Venezuela senere denne måneden.
Det skriver Aafk på sine hjemmesider lørdag morgen.
24-åringen var med i troppen til treningskamper i Spania i fjor, men da var ikke alle papirene i orden. Der skal alt være på det rene nå, og Castro kan dermed få sin første landskamp for rødtrøyene.
– Det er en drøm som går i oppfyllelse, like stort denne gangen som sist, om ikke større, sier Castro til Aafk.no.
– Jeg skal møte noen av verdens beste fotballspillere, og i tillegg skal jeg trene og spille på lag med dem. Jeg kommer til å lære mye på denne turen.

Castro

Foto: Eurosport

BERGEN (Eurosport.no): Brann tar imot Haugesund lørdag klokken 20.30.
Brann-trener Kåre Ingebrigtsen sier til Eurosport.no, som er på plass i Bergen dagen før kampen, at alle spillerne untatt Ole Martin Kolskogen er friske og raske.
Midtstoppertalentet er ute på grunn av stor belastning.
– Han har spilt for mye i for lang tid, som har gjort at den belastningen – om ikke den er kronisk – så er det viktig for oss å få ham 100 prosent, sier Ingebrigtsen.
– Vi snakker om en 19-åring som er blitt kasta inn i den situasjonen her og spilt stort sett alle kamper, og heller ikke hatt pauser, for da har han vært på landslagssamlinger. Jeg tror vi skal ha Ole med oss i lang, lang tid, og da skal vi være fornuftige når vi kan være fornuftige, legger han til.

Ole Martin Kolskogen

Foto: Scanpix

13:09
To av fire midtstoppere i Norge-troppen er usikre foran de kommende landskampene. Det kan åpne opp for Håvard Nordtveit etter et langt skadeavbrekk.
Torsdag spilte haugalendingen sin første kamp på fire måneder. Han fikk en halvtime som innbytter i Hoffenheims 5-0-seier over Slovan Liberec i europaligaen.
30-åringen spilte sin forrige landskamp i oktober i fjor. Han er knapt tilbake etter skade, men kan bli aktuell for Norge i neste uke på grunn av den lille stopperkrisen i laget.
– Vi holder alle muligheter åpne. Han har trent godt de siste tre ukene, og i går fikk han spille også, sier landslagets assistenttrener Per Joar Hansen til NTB.
Per nå er Kristoffer Ajer, Stian Gregersen, Stefan Strandberg og Leo Skiri Østigård midtstopperne i landslagstroppen.
Det er usikkerhet rundt de to førstnevnte. Ajer har en lyskeskade og spilte ikke for Celtic torsdag, mens Gregersen pådro seg en skade i låret og ble byttet ut halvveis i Moldes Europa League mot Arsenal.
(©NTB)
Sparta Praha, som tapte sine to første kamper, slo til med sterke 4-1 borte mot Celtic. Lukas Julis scoret tre mål. Andreas Vindheim spilte hele kampen sin høyre back-posisjon for Sparta.
Det tsjekkiske hovedstadslaget gikk til pause med en 2-0-ledelse etter to mål fra Julis. Han nettet etter 26 og 45 minutters spill og fullførte sitt hattrick etter 77 minutter.
Mohamed Elyounoussi spilte fra start for Celtic, mens Kristoffer Vassbakk Ajer sliter med en skade var ute av troppen.
(©NTB)

Andreas Vindheim

Foto: Scanpix

Molde fikk en drømmeåpning på Europa League-oppgjøret mot Arsenal, for 22 minutter ut i den første omgangen sjokkerte Martin Ellingsen London-laget med en suser fra drøye 20 meter.
1-0 til Molde var et perfekt resultat for Erling Moes gutter, og det var et Arsenal-lag som sleit med å komme til de aller største mulighetene i den første omgangen.
1-1 kom til slutt før lagene gikk til garderoben, for kun få minutter før dommeren blåste for de første 45 minuttene satt utlikngen for hovedstadslaget. Kristoffer Haugen var uheldig og satt ballen i eget nett, og det står dermed likt før den andre omgangen i London.

Martin Ellingsen

Foto: Getty Images

AZ Alkmaar fikk en tøff kveld i 0-1-tapet mot Real Sociedad i Europa League.
Laget til Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Håkon Evjen ble kjørt kraftig av spanjolene i torsdagens oppgjør. Real Sociedad skapte sjanse på sjanse, og AZ var heldig som kunne gå til pause med 0-0.
Gjestene forsvarte seg iherdig, men nullen sprakk etter 57 minutter. Real Sociedad rullet opp et fint angrep, og Nacho Monreal slo ballen 45 grader inn fra kanten mot Mikel Oyarzabal. Han fant Portu på bakerste stolpe, og spissen bredsidet inn 1-0.
Midtsjø og Svensson startet kampen for AZ, mens Håkon Evjen ble byttet inn etter 63 minutter. Han klarte ikke å påvirke kampen i særlig grad, for Real Sociedad hadde god kontroll og kunne fort ha scoret flere mål.
Lagkaptein Thomas Rogne og hans Lech Poznan vant 3-1 hjemme mot Standard Liege og innkasserte sin første seier i høstens europaliga. Mikael Ishak scoret to ganger for hjemmelaget.
Mathias Kjølø ble sittende på benken hele kampen da PSV Eindhoven tapte 1-4 borte mot greske PAOK. Adrian Pereira var ikke med i vertenes tropp.
Omonia Nikosia og trener Henning Berg må fortsatt vente på den første seieren i Europa i høst. Nordmannens lag tapte torsdag 0-2 hjemme mot Granada.
(©NTB)
Flere nordmenn er i aksjon i Europa League torsdag kveld. I tillegg til at Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen spiller er med for AZ Alkmaar, er også Thomas Rogne på plass i startoppstillingen til polske Lech Poznan.
Arsenal-Molde er nok den største norske godbiten klokken 21:00, men også en rekke andre nordmenn er på plass i Europa League denne torsdagen.
Mohamed Elyounoussi spiller fra start for Celtic mot Sparta Praha, der også Andreas Vindheim starter for bortelaget. Andreas Hanche-Olsen starter for belgiske Gent mot Røde Stjerne, mens Simen Juklerød er på plass på backen for Royal Antwerp.
Håvard Nordtveit er på benken for Hoffenheim mot Slovan Liberec. Det samme er Jens Petter Hauge, som starter på benken i kampen mellom Milan og Lille. Mathias Kjølø er også på benken PSV, i kampen mot PAOK.

Andreas Hanche-Olsen

Foto: Getty Images

Erling Moe og Molde møter Premier League-laget Arsenal i Europa League klokken 21:00.
Arsenal foretar ni endringer fra ligakampen mot Manchester United sist runde. Kun Willian og Bernd Leno startet mot Solskjærs lag i helgen.
Slik stiller lagene:
Molde: Linde - Wingo, Bjørnbak, Gregersen, Haugen - Aursnes, Hussain - Ellingsen, Eikrem, Bolly - Ohi
Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Mustafi, David Luiz, Kolašinac - Ceballos, Xhaka, Willock - Pépé, Nketiah, Willian.

Ohi Omoijuanfo

Foto: Eurosport

Mathias Normann har meldt forfall til de kommende landskampene på grunn av skade. Iver Fossum er ny spiller inn i troppen. Det melder Fotballandslaget på Twitter.
Nordlendingen har i flere uker slitt med en skade, og den tidligere Bodø/Glimt- og Molde-spilleren har den siste tiden stått over en rekke kamper for Rostov.
Det norske herrelandslaget i fotball skal ut i tre landslagskamper i november. Først møter de norske herrene Israel i en vennskapskamp på Ullevaal stadion, før Romania og Østerrike venter i Nations League-gruppen.
Begge de to siste kampene spilles på bortebane.

Iver Fossum

Foto: Scanpix

Torsdag møter nederlandske AZ Alkmaar Real Sociedad i gruppespillet i Europa League. Martin Ødegaards gamleklubb står med tre poeng før møtet med "norske" AZ på Reale Arena i San Sebastian, mens nederlenderne står med full pott etter to kamper.
Både Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson starter kampen for bortelaget, mens Narvik-gutten Håkon Evjen sitter på benken.
Samtidig som AZ Alkmaar og Real Sociedad barker sammen, spiller også Thomas Rognes Lech Poznan om tre poeng i gruppe D. Nordmannen starter i midtforsvaret i kampen mot belgiske Standard Liege.

Fredrik Midtsjø

Foto: Getty Images