Politiet i Paris skal ha funnet en bombe like ved Parc des Princes foran lørdagens møte mellom Paris Saint-Germain og Bordeaux i den franske hovedstaden.
Det melder flere europesieke medier tirsdag, deriblant The Daily Mail.
Bomben, som skal ha bestått av fire gassylindere dynket i bensin, ble funnet i det 16. Arrondissement tidlig lørdag morgen før Ligue 1-oppgjøret som hadde avspark samme dag kl. 17.
Ligue 1 Uber Eats
Ble fullstendig ydmyket – refunderer billetter
16/04/2018 PÅ 09:46
En kilde forteller til avisen at bomben ble funnet da en beboer ved Rue Chanez ringte politiet like etter klokken 04.30 lørdag.
Fem menn ble arrestert på åstedet, hvorav en av dem skal en kjent islamist som politiet har hatt på sin overvåkningsliste. Alle de arresterte skal fremdeles sitte i politiets varetekt i påvente av videre etterforskning. Bomben, som også skal ha vært koblet opp mot en mobiltelefon, ble desarmert av eksperter på stedet.
Frankrikes innenriksminister Gerard Collomb bekreftet senere at en av mennene stod på politiets liste over personer som skal ha blitt radikalisert og er troende til å gjennomføre et terrorangrep. Collomb mente også den mistenkte skal ha sneket seg unna overvåkningen ved hjelp av en person som lignet på ham.
– Når man overvåker noen, så er det alltid noen som er klare til å hjelpe vedkommende å snike seg unna. Når noen åpenbart har planer om å sprenge en bombe i et slikt nabolag viser det at ingen er trygge. Det viser at slike ting kan skje hvor som helst i Frankrike, sier Collomb til en fransk radiokanal.
Når Parc des Princes fylles helt opp, rommer den i overkant av 48 000 tilskuere. På lørdag var det 47 537 uvitende tilskuere til stede og fikk se PSG banke sin motstander fra sør-vest 6–2.
Ligue 1 Uber Eats
Tok hevn etter Balotellis sleivete stikk
18/03/2018 PÅ 15:17
Ligue 1 Uber Eats
Neymar-straffen klar: – Må lære av det som skjedde søndag
26/10/2017 PÅ 20:54