Imago

Avtalen som skal stoppe stjernebråket i PSG

Avtalen som skal stoppe stjernebråket i PSG

20/09/2017 10:24Oppdatert 20/09/2017 11:25

Superstjernene Neymar og Edinson Cavani blir ikke enige. Nå har sjefen sett seg lei, og drar frem en gammel Zlatan-avtale.

Edinson Cavani og Neymar er to deler av en Paris Saint-Germain-angrepsrekke som får nakkehårene til å reise seg hos hvilken som helst midtstopper på det europeiske kontinent.

Supplert av eksempelvis Kylian Mbappé, Julian Draxler eller Angel Di Maria fosser den franske klubben avgårde i hjemlig serie, og har også rukket å banke Celtic 5–0 i Champions League-åpningen.

Det er imidlertid ikke bare mål og poeng fosser inn i Paris. Også penger er en vesentlig bestanddel når man mønstrer et slikt angrepsarsenal, og det er ikke alltid like problemfritt.

I søndagens 2–0-seier over Lyon fikk publikum se Cavani og Neymar krangle om hvem som skulle ta både straffe og frispark. Først fikk Neymar hjelp av landsmann Dani Alves til å snappe et frispark fra Cavani, før milliardkjøpet tydelig irritert måtte se uruguayaneren vende det døve øret til hans bønn om å få ta straffesparket laget fikk knappe ti minutter før full til. Et straffespark Cavani for øvrig misset.

«Zlatan-avtalen»

Nå skal imidlertid PSG-president Nasser Al-Khelaïfi ha bestemt seg for å få en ende på konflikten før den går for langt, og har derfor bestemt seg for å ta i bruk et gammelt triks.

Etter Zlatans exit foran forrige sesong, fikk Cavani virkelig vist hva han var god for i den franske hovedstadsklubben. Som midtspiss noterte uruguayaneren seg for hele 49 mål på 50 kamper. Så langt denne sesongen er målsnittet enda litt høyere med 9 mål på sesongens åtte første kamper.

At 30-åringen samtidig kjenner på det å få konkurranse av en ny superstjerne som Neymar, er dermed kanskje ikke så rart, selv om brasilianeren de siste sesongene har vist seg å være en vel så god tilrettelegger som målscorer i løpet av sine fire sesonger i Barcelona.

0
0