Edinson Cavani og Neymar er to deler av en Paris Saint-Germain-angrepsrekke som får nakkehårene til å reise seg hos hvilken som helst midtstopper på det europeiske kontinent.
Supplert av eksempelvis Kylian Mbappé, Julian Draxler eller Angel Di Maria fosser den franske klubben avgårde i hjemlig serie, og har også rukket å banke Celtic 5–0 i Champions League-åpningen.
Det er imidlertid ikke bare mål og poeng fosser inn i Paris. Også penger er en vesentlig bestanddel når man mønstrer et slikt angrepsarsenal, og det er ikke alltid like problemfritt.
Ligue 1 Uber Eats
Ble fullstendig ydmyket – refunderer billetter
16/04/2018 PÅ 09:46
I søndagens 2–0-seier over Lyon fikk publikum se Cavani og Neymar krangle om hvem som skulle ta både straffe og frispark. Først fikk Neymar hjelp av landsmann Dani Alves til å snappe et frispark fra Cavani, før milliardkjøpet tydelig irritert måtte se uruguayaneren vende det døve øret til hans bønn om å få ta straffesparket laget fikk knappe ti minutter før full til. Et straffespark Cavani for øvrig misset.
Konflikten skal ifølge L'Equipe ha fortsatt i garderoben etter kamp, og blitt såpass voldsom at kaptein Thiago Silva så seg nød til å gå mellom for å unngå en fysisk konfrontasjon. Dagen derpå kunne franske medier rapportere om at det hele handlet om en krangel om, ikke overraskende, penger.
Det har ifølge L'Equipe seg nemlig slik at Cavani har en klausul i sin kontrakt som sier at han vil få omlag 10 millioner norske kroner i bonus om han, som forrige sesong, blir toppscorer i ligaen – en bonus L'Equipe mener også Neymar har i sin kontrakt.

«Zlatan-avtalen»

Nå skal imidlertid PSG-president Nasser Al-Khelaïfi ha bestemt seg for å få en ende på konflikten før den går for langt, og har derfor bestemt seg for å ta i bruk et gammelt triks.
Ifølge franske RMC har presidenten allerede vært i møte med begge spillerne, og foreslått den samme bonusordningen som klubben hadde da Zlatan Ibrahimovic var i klubben og knivet med Cavani om å være lagets midtpunkt. Da fikk spillerne like mye penger for målgivende pasninger som for å score mål selv, nettopp for å unngå disse interne maktkampene.
Etter Zlatans exit foran forrige sesong, fikk Cavani virkelig vist hva han var god for i den franske hovedstadsklubben. Som midtspiss noterte uruguayaneren seg for hele 49 mål på 50 kamper. Så langt denne sesongen er målsnittet enda litt høyere med 9 mål på sesongens åtte første kamper.
At 30-åringen samtidig kjenner på det å få konkurranse av en ny superstjerne som Neymar, er dermed kanskje ikke så rart, selv om brasilianeren de siste sesongene har vist seg å være en vel så god tilrettelegger som målscorer i løpet av sine fire sesonger i Barcelona.
Ligue 1 Uber Eats
Tok hevn etter Balotellis sleivete stikk
18/03/2018 PÅ 15:17
Ligue 1 Uber Eats
Neymar-straffen klar: – Må lære av det som skjedde søndag
26/10/2017 PÅ 20:54