Bodø/Glimt-spiller Jens Petter Hauge har vært på alles lepper denne sesongen. Selv har den lynkjappe kantspilleren vært tydelig på at en rekke klubber har vist interesse – også etter at han takket nei til belgiske Cercle Brügge tidligere i sommer.
– De er stort sett i de fleste ligaene, slik ting ser ut nå, sa Hauge til Eurosport seint i august.
OBOS-ligaen
HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene
EN TIME SIDEN

– Kunne lykkes i en sånn liga

Tidligere Bodø/Glimt-spiller Stefan Johansen er i disse dager opptatt med Nations League og landslaget. Torsdag var landslagskapteinen på plass på ukas siste pressekonferanse før det oppgjøret mot Østerrike, men Johansen var også villig til å snakke varmt om Bodø/Glimt-spillernes prestasjoner denne sesongen.
Johansen har spilt på de britiske øyer siden 2014, og i det engelske seriesystemet siden 2016. Han ser ikke bort ifra at Jens Petter Hauge hadde passet fint inn i en liga som Championship.
– Det er selvfølgelig alltid vanskelig å forutse hvor det beste steget er for en Eliteserie-spiller. I Championship er det en annerledes kultur, der folk kanskje tenker litt mer for seg selv, men jeg tror helt klart at han kunne lykkes i en sånn liga, ja, sier Johansen på spørsmål fra Eurosport.
Selv forlot Stefan Johansen Norge da han var 23 år, til fordel for Celtic. Den tidligere Glimt-spilleren mener det er mye som må klaffe, men at Hauge har alle forutsetninger for å lykkes.
– Det er mye som er mulig, men man må også treffe på riktig klubb og mennesker. Det er uansett liten tvil om at han har en stor framtid foran seg, understreker Fulham-spilleren.

Deler erfaringer på samling

Brighton-spiller Leo Skiri Østigård har lagt et meget vellykket år bak seg på lån i St. Pauli. Den tidligere Molde-spilleren ble i slutten av august sendt på et nytt utlån av Brighton – denne gangen til den nyopprykkede Championship-klubben Coventry.
Nå er Østigård på U21-landslagssamling sammen med blant annet Jens Petter Hauge. Den den tidligere Molde-spilleren ønsker gjerne Bodø/Glimt-kometen velkommen til Englands nest øverste divisjon.
– Han er en spiller som sikkert mange er ute etter, jeg skal til Championship nå, det er en liga som kunne passet for ham også, hvis han drar til et godt, spillende lag der, sier Østigård.
– Leo sier det litt på tøys, men han mener det nok også.
Det sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud, som samtidig påpeker at det er fint at spillerne deler erfaringer og råd.
– Han har gått ut tidlig og fått med seg mye erfaring, det er bra at de deler på det de har fått med seg, sier han til at spillerne diskuterer framtidige klubbvalg på landslagssamlinger.
Sett denne?

Hauge om interessen fra utlandet: – Sikker på at jeg tar valget som er best for meg

OBOS-ligaen
Har gitt klar beskjed til speaker før skjebnekampen
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Står på kanten av stupet: – Har vært en kollaps uten like
2 TIMER SIDEN