Den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen er klar for nederlandsk fotball. Han signerte mandag for Den Haag, der han får drakt nummer 9.
Det meldte klubben på sitt nettsted , med bilde av den ferske landslagsspilleren som holder klubbens grønne og gule drakt. Han har fått en treårskontrakt.
– Det betyr mye for meg å kunne spille for ADO Den Haag i æresdivisjonen. Mange spillere har fått sitt gjennombrudd her. Jeg ønsker å være viktig for laget hver uke, med mål og assist. Jeg har en god følelse for hva vi kan utrette, sier han til nettstedet.
VM-kvalifisering
Norge må klare seg uten Henriksen
20/03/2017 PÅ 15:14
Johnsen er født og oppvokst i USA. Han har amerikansk mor og norsk far. 25-åringen ble overraskende tatt ut på det norske landslaget i juni, og han debuterte for Norge med et 20 minutter langt innhopp i 1-1-kampen mot Tsjekkia i VM-kvalifisering. Noen dager senere spilte han fra start mot Sverige.
Det siste året har fotballnomaden spilt for Hearts i skotsk eliteserie, men det ble med den ene sesongen. Også Hearts meldte om overgangen på sitt nettsted.
Johnsen scoret seks mål på 37 kamper for Hearts i ulike turneringer forrige sesong. Han ble månedens spiller i eliteserien i november i fjor.
Tidligere har han spilt for klubber i Norge, Spania, Portugal og Bulgaria.
Den Haag endte i vår på 11.-plass i den nederlandske toppdivisjonen.
(©NTB)
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
2 TIMER SIDEN