Dagen etter 2-0-seieren over Slovakia, der Leo Østigård og Andreas Hanche-Olsen gjorde en solid innsats i midtforsvaret, fikk Solbakken spørsmål om stoppersituasjonen på sin pressekonferanse.
Flere var overrasket over at Brentford-profilen Kristoffer Ajer ikke spilte mot Slovakia. Det kan tenkes at han får sjansen mot Armenia tirsdag.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
– Disse kampene er veldig viktige, for det er de kampene vi har (før nasjonsligaen). Hvis Stefan (Strandberg) er frisk og rask og på nivået han var på i høst, er det vanskelig å komme utenom ham. Ved siden av ham er det mange muligheter, sier Solbakken og utdyper:
– I går var det et par som gjorde det bra, og som passet til de spissene Slovakia kom med. Det begynner å sitte litt i ryggmargen på hvordan vi vil at en midtstopper skal opptre. Vi kikker hele veien på hvem vi skal møte, og hvilken forfatning de (stopperne) er i. Det var bakgrunnen for at Leo startet i går. Han har vist god form i Italia.

Ajer som back?

Foruten Strandberg, Østigård, Hanche-Olsen og Ajer er Stian Gregersen med i kampen om midtstopperplassene. Om Ajer sier Solbakken følgende:
– Når det gjelder Kristoffer, så er det den midtstopperkampen hvor vi ser an motstanderen og hvilket kampbilde vi ser for oss. Og hvis han fortsetter å spille høyreback for Brentford, kan det være en mulighet for at han kan konkurrere om en plass til.
En annen Premier League-proff som ble sittende på benken hele kampen fredag, var Joshua King. Han har allerede fått klarsignal til å starte mot Armenia.

Siste test

Det er også kamp om flere plasser i laget. Kristian Thorstvedt kom inn og overtok for Sander Berge som venstre indreløper mot Slovakia, og han gjorde igjen en god figur.
– Begge (Berge og Thorstvedt) var fine. Det kommer litt an på form og hvilket kampbilde man har. Begge kan brukes, og det er ikke noe fasit på det, sier Solbakken.
Tirsdagens Armenia-møte på Ullevaal stadion er siste test før det braker løs i Uefas nasjonsliga i juni. Da skal Norge spille fire kamper på elleve dager, blant annet to ganger mot Sverige. Slovenia og Serbia er de andre lagene i gruppa.
(©NTB)
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN