Foto (venstre): RBK.no/Øystein Hermstad
ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
2 TIMER SIDEN
Det var en humørfylt Lars Lagerbäck som møtte pressen i forbindelse med uttaket til landslagskampene i oktober. Godt flankert av Per Joar Hansen, presenterte den norske landslagssjefen de 26 utvalgte spillerne til den avgjørende Nations League-semifinalen mot Serbia, samt kampene mot Romania og Nord-Irland.
En selvskrevet aktør på det norske landslaget gjennom store deler av Lagerbäcks periode som norsk landslagssjef er 28 år gamle Markus Henriksen. Søndag signerte midtbanespilleren for gamleklubben Rosenborg etter sju år i utlandet, og landslagssjefen gir uttrykk for at har litt blandede følelser rundt Henriksens klubbvalg.
– Jeg tror det kommer til å gå veldig bra altså, men for min del hadde jeg gjerne sett at han hadde gått til en toppklubb i italiensk liga eller noe sånt. Ideelt sett, og det har vi sagt hele tiden, er å spille på et så høyt nivå som mulig, sier Lars Lagerbäck til Eurosport på mandagens pressekonferanse.

– Glad for at han har bestemt seg

Markus Henriksen startet utenlandseventyret i nederlandske AZ Alkmaar sommeren 2012, etter å ha slått ordentlig gjennom i Rosenborg-trøya den foregående våren. I 2016 ble nordmannen lånt ut til Championship-klubben Hull, der engelskmennene året etter valgte å sikre seg den høyreiste midtbanespilleren permanent.
Forrige sesong var Henriksen på utlån til Bristol City, men låneoppholdet i vest-England var ikke noe stor suksess for landslagsspilleren.
Til tross for flere interessserte klubber, valgte Markus Henriksen omsider å vende snuten tilbake til der det hele startet, nemlig Trondheim og Rosenborg Ballklub.
– Jeg skal være ærlig og si at da jeg takket nei til videre spill i Bristol City, trodde jeg ikke Rosenborg skulle være neste destinasjon. Men jo lenger tid det tok og etter mange prater med Micke og Åge, så følte jeg meg virkelig ønsket i Rosenborg, sa den ferske RBK-spilleren, som nå har signert en avtale med trønderne ut 2024.
Til tross for at landslagssjef Lars Lagerbäck er tydelig på at han gjerne skulle sett Henriksen i en annen liga, legger han ikke skjul på at Rosenborg ikke nødvendigvis er et dumt karrierevalg for den rutinerte landslagsspilleren.
– Jeg er bare glad for at han har bestemt seg for å komme til Roseborg. Det viktigste for oss nå er at han kommer i regulert trening og matching. Framfor alt blir det lettere for både Perry og meg å bedømme hvordan han ser ut, både formmessig og fysisk, forteller Lagerbäck videre, som igjen legger til at han gjerne skulle sett Henriksen på et enda høyere nivå.

Framtid på landslaget

Markus Henriksen har plukket med seg minimalt med spilletid i klubbfotballen de siste månedene, men fikk tilliten fra start i den viktige Nations League-kampen mot Nord-Irland i Belfast. 28-åringen står oppført med 54 kamper med flagget på brystet, og flere skal det bli – skal vi tro en munter Lagerbäck under mandagens landslagsuttak.
– Jeg tror han påvirkes ganske lite av manglende spilletid, noe man også har sett i de siste kampene på landslaget, understreker svensken.
– Hvordan ser du på Henriksens framtidsutsikter på landslaget nå som han har vendt tilbake til Eliteserien og Rosenborg?
– Slik som han har levert på landslaget den siste perioden, så tror jeg at han store sjanser for å konkurrere om en plass på landslaget – også i framtiden, svarer Lägerback på Eurosports spørsmål etter at landslagsuttaket var presentert.
Sett denne?

Om mulig Henriksen-comeback: – Jeg vet ingenting

OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
2 TIMER SIDEN
Fotball
– Tør ikke fortelle hvordan den ankelen så ut
2 TIMER SIDEN