OSLO (eurosport.no):
Den belgiske ligaen blir ofte sett på som et springbrett til større ligaer, og det har blitt mer og mer attraktiv for norske spillere å komme seg dit.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
Den siste i rekken er Andreas Hanche-Olsen, som for første gang i karrieren skal spille for noen andre enn Stabæk.
– Det ble Gent fordi jeg fikk en bra feeling. Jeg besøkte klubben og føler det er et sted jeg kan utvikle meg mest og her har jeg alt jeg trenger for å bli en enda bedre spiller, sier han til eurosport.no.

– Noen hakk opp

23-åringen har vært kaptein i Stabæk de siste to årene og vært en monumental brikke i Stabæk-forsvaret.
Selv om Stabæk nå mister en av sine viktigste spillere, var det ikke sånn at de prøvde å beholde han og få han til å bli værende da muligheten kom.
– Jeg fikk en veldig god følelse på hvordan det ble gjort, og det var ryddig og ordentlig. Jeg forlenget med klubben i sommer og har fått det som jeg ville med denne overgen, sier han.
Se hva Eurosports eksperter tenker om hans arvtager i Stabæk her (Saken fortsetter etter videoen):

Skeptisk til RBK-stopper som Hanche-erstatter

Steget til Belgia er ikke upløyd mark for norske spillere. Han forteller at han ikke forhørte seg med noen spillere før han tok valget, men Sander Berge kan si litt om hvordan det er i den belgiske ligaen.
– Jeg vil si at det er noen hakk opp. Det er en mye mer fysisk liga og topp syv skiller seg litt ut. Det er et skille der med de beste mot de mindre bra, men det er et høyt, høyt nivå og utrolig mange profiler som senere har gått til topp fem ligaer og preget dem, så det viser seg at det er et veldig bra springbrett, sier han på spørsmål fra eurosport.no.

Ødegaard tror valget var riktig

Både han og Martin Ødegaard har vært innom det som gjerne omtales som utviklingsligaer, der de beste spillerne ofte kan få gode innganger til topp 5-ligaene og toppklubber i Europa. De var begge til stede under pressekonferansen med landslaget i forbindelse med Serbia-kampen. Der kunne han fortelle litt av hva Hanche-Olsen og de andre norske spillerne som tenker å ta den veien kan forvente seg.
– Det viktigste er at man tar et nytt steg og får spille på et høyere nivå. For min del så følte jeg at jeg vokste veldig av å være i Nederland og følte at jeg lærte mye med å ta ansvar og ta plass. Bli mer voksen rett og slett. Så jeg er sikker på at det blir bra for Hanche-Olsen i Belgia. Det virker som en fin liga, så det blir sikkert bra, sier Ødegaard.
Berge minnes også tiden i Genk med gode opplevelser.
– Det er tre lag i Europa League og ett lag i Champions League. Selv fikk jeg spille to ganger i Europa League og en gang i Champions League med Genk. Så er det bare å se på alle profilene som har kommet ut av akademiet de har i Genk og mange andre lag. Det sier sitt, sier han.

Vil inn igjen på landslaget

Hanche-Olsen fikk prøve seg på landslagssamling for bare noen uker siden, da han ble tatt inn som reserve. Denne gangen ble han ikke tatt ut til de tre kampene som kommer på løpende bånd.
Dermed håper han at Gent kan sørge for å komme inn i det gjeveste selskap igjen.
– Jeg synes det burde styrke sjansene mine for landslagsspill å spille i en bedre liga. Så jeg håper og tror at jeg har gode muligheter til å komme dit etter hvert, men jeg stresser ikke med det nå. Det viktigste er at jeg presterer her først, så får det komme etter det, forteller han.
Lars Lagerbäck sier også at valget kan være bra for midtstopperen med 110 kamper i Stabæk-trøya.
– Om man ikke vil ta et altfor stort steg, som for eksempel Martin (Ødegaard) gjorde, så er Belgia og Nederland et ikke altfor stort steg å ta for å fortsette utviklingen. Det virker som en bra klubb ut fra det jeg kjenner til, så det kan nok være positivt for hans utvikling, forteller landslagssjefen.
Sett denne?

– Ingen kjekk sak å jobbe med

Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN