LILLESTRØM (Eurosport.no):
Den norske landslagsbacken har stått uten klubb siden han forlot Amiens, etter at de rykket ned til Ligue 2, nivå to i Frankrike, forrige sesong. Overgangsvinduet stenger 5. oktober. Aleesami tror at det kan skje noe på kort tid.
Eliteserien
Her er de nominerte til årets trener i Eliteserien
4 TIMER SIDEN
– Det kan fort skje (før kampen mot Serbia, red.anm.). Det nærmer seg slutten av overgangsvinduet, så det kan hende at man en dag plutselig reiser ned, kjører medisinsk og skriver under, og deretter hjem til samling. Sånt går fort. Noen ganger behøver man heller ikke reise ned. Da kan man kjøre medisinsk i Oslo. Hva som helst kan skje i løpet av to-tre dager, sier Aleesami om fremtiden.

– Har takket nei til mange

Eurosport.no møter ham på treningsfeltet til Lillestrøm. Der er han for å holde kroppen i gang inn mot skjebnekampen mot Serbia 8. oktober. Tidligere i sommer har han vært på besøk hos Stabæk.
Når han ikke har vært på besøk hos andre klubber, har han trent med andre spillere eller en personlig trener.
– Det er klart at man skulle ønske at man var i jobb, men finner man rett prosjekt helt på slutten, er det absolutt verdt det. Så langt er jeg ikke helt fornøyd med det som er dukket opp, selv om noe av det høres bedre ut enn andredivisjon i Frankrike. Men det er mye som ikke har fristet, det er derfor jeg står uten klubb i dag, forklarer Aleesami.
Han kan røpe at han har takket nei til mange klubber.
– Men jeg vil ikke gå innpå hvilke, sier 29-åringen og smiler.
Se hele intervjuet med Aleesami her. Saken fortsetter under videoen:

Aleesami om klubbjakten: – Det er mye som ikke har fristet

Ønsker å vinne noe

Etter noen svært turbulente år i italienske Palermo, samt ett år i franske Amiens som endte med nedrykk, ser Aleesami etter en klubb med større ambisjoner.
– Det bør være krav om vinne, snarere enn å bare holde seg i ligaen. Da går jeg heller ned noen ligaer, men spiller i en toppklubb der jeg kan være med på å vinne noe. Kanskje til og med ut i Europa, sier Aleesami.
– Hva blir avgjørende?
– Det må være et bra prosjekt, hvor man kan videreutvikle seg, fremfor at hvis det ikke går bra, så bytter man trener. Jeg har vært med på det her før, og det frister ikke lenger, selv om det er kule ligaer og man møter bra motstand. Det blir oftest fokus på å ligge defensivt og ikke tape, fremfor å vinne og videreutvikle spill, sier Aleesami.

Vil bli i utlandet

Landslagsbacken vil ikke navngi noen klubber, men kan røpe at han ikke har vært i dialog med nordiske. Utlandet er utgangspunktet.
– Det har vært mye konkret, uten å gå i dybden i det. Man håper at det skal løse seg ganske snart, slik at man kan komme seg tilbake til en normal hverdag, sier Aleesami.
Eliteserien
Kan bli tvunget til å spille hjemmekamp på nedrykksrivalens bane
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Mister Branns skjebnekamp: – Kjipt å ikke få bidra
5 TIMER SIDEN