Norges Fotballforbund (NFF) benytter torsdagens landskamp mot Kypros til å rette søkelyset mot psykisk helse i idretten.
Fotballforbundet skriver i en pressemelding at alle som tar vare på kampbilletten sin etter kampen vil få en gratisbillett til filmen «Blindsone» – en film som handler om psykiske lidelser i samfunnet.
I perioden 10. september til 10. oktober kjører Hendostiftelsen kampanjen "Bry Deg!" som har som målsetting å løfte frem idretten som en viktig samfunnsaktør, også når det kommer til psykisk helse.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
EN TIME SIDEN
Kampanjen skal utvikle retningslinjer og konkrete verktøy for idrettslag som kan hjelpe dem med å håndtere utfordringer med psykisk helse blant utøvere, ledere, trenere og pårørende.
Landslagskaptein Stefan Johansen og Tore Reginiussen er glade for å kunne bidra til å sette søkelys på sammen med resten av landslaget.
– Vi håper vårt engasjement kan være med å øke fokuset på psykisk helse. I idretten som ellers i livet møter man oppturer og nedturer, og det er viktig at vi fanger opp de som har behov for støtte og hjelp. Idretten er en fantastisk arena for å skape store opplevelser, glede og selvtillit, men vi vet også at forventningspress, nederlag og knuste drømmer er en del av virkeligheten, sier landslagskaptein Stefan Johansen og Tore Reginiussen på vegne av landslagsspillerne.
Forrige uke åpnet FK Haugesunds daglige leder, Eirik Opedal, opp om sine angstutfordringer som rammet ham i 2015.
I søndagens Fotballrunden på Eurosport fortalte påtroppende landslagslege at Asle Birkeland Kjellsen at fire av ti spillere og trenere vil oppleve å få psykiske lidelser i løpet av livet sitt, noe landslaget ønsker å få frem i lyset.
– Trenden i samfunnet går heldigvis i den retningen av vi er litt åpnere. Nå er «pride» blitt normalt. Det er greit, vi kan snakke om det, og vi har akseptert. Det samme må vi gjøre med psykiske sykdommer. Idretten spiller en viktig rolle, for idretten fanger mange. Mange ser på fotball, mange driver med fotball. Det gjør at mange mennesker er mulig å nå i forhold til informasjon om psykiske lidelser, sa den påtroppende landslagslegen.
Se den sterke reportasjen med FKH-lederen her:
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
4 TIMER SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
19 TIMER SIDEN