– For meg er det viktigste at Christian har det godt, og at hans familie er med ham og har det bra. Så skal jeg finne min måte å komme videre på, sa Danmark-profilen og Tottenham-spiller Pierre-Emile Højbjerg på et pressemøte mandag.
– Vi vil spille for Christian og alle de som har støttet oss. Det har vært stå stor oppbakking. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si takk, fortsatte Højbjerg.
Like i forkant hadde landslagets pressesjef Jakob Høyer informert om Eriksen status etter at han lørdag fikk hjertestans og falt om på banen i EM-kampen mot Finland.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
8 TIMER SIDEN
– Vi er i kontakt med ham. Vi har vært i kontakt med ham i dag. Situasjonen hans er den samme som i går, stabil og god. Han er fortsatt på sykehuset, sa Høyer og la til at Eriksen vil gjennomgå flere undersøkelser utover dagen.

Ambivalent

Højbjerg gjentok at det viktigste er at Eriksen og hans familie har det bra, og at det hjelper på det sportslige som skal komme i mesterskapet.
– Det gir meg en form for energi og sikkerhet at man langsomt kan begynne å se framover. For Christians skyld, lagets skyld og Danmarks skyld. Men det er litt ambivalent å snakke om det tekniske, taktiske eller Belgia, sa Højbjerg.
Martin Braithwaite møtte også pressen. At han har snakket med Eriksen på video, beroliget Barcelona-spilleren og de andre danske lagkameratene.
– Jeg har noen bilder i hodet jeg skulle ønske jeg ikke hadde. Det var deilig å snakke med ham og se ham og se at han var seg selv, sa Braithwaite.

Roser legene

De danske spillerne fortalte om svært dramatiske minutter i Parken lørdag kveld. Eriksen falt brått om på tampen av første omgang, og både medspillere og leger rykket raskt til for å hjelpe.
– Jeg ser Christian og øynene hans, og så ser jeg Simon (Kjær) styrte av gårde. Jeg gikk langsomt mot benken, der førstehjelpsmannskapet sto. Simon sto og viftet med armene. Så så jeg at det begynte med førstehjelp, og da vet man at det ikke er bra, sa Højbjerg.
De danske spillerne har fått mye ros for sin opptreden etter hjertestansen. Særlig kaptein Kjær var rask til å agere.
– De eneste heltene er legene. Vi er profesjonelle fotballspillere og dedikerer livene våre til å spille fotball. Men disse folkene dedikerer livene sine til å redde liv. Å kunne gjøre det under normale omstendigheter er et mirakel. å kunne gjøre det under omstendighetene de var i her … Jeg kan ikke beskrive hvor stor beundring jeg har for dem, sier den rutinerte keeperen Kasper Schmeichel.

Nye kamper

Søndagens trening ble avlyst. Mandag skal det danske laget trene igjen, og det tror Braithwaite blir bra.
– Jeg ser fram til å begynne å trene. Når man sitter og er alene, er det mange tanker som ikke skal være der. Og bilder man får i hodet som man gjerne vil unngå.
Danmark møter Belgia torsdag. Deretter venter Russland i den siste gruppespillkampen om en uke.
(©NTB)

Preget Hareide åpen om Eriksen-situasjonen: – Har blitt lite søvn

OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
9 TIMER SIDEN