ULLEVAAL (Eurosport.no):
– Jeg har aldri opplevd en så fordelaktig situasjon der vi har tre spisser som har gjort det såpass bra. Vi har både Erling og Joshua (King) og Alex (Sørloth) også som har levert.
Erling Braut Haaland satt ved siden av sjefen på podiet under mandagens pressekonferanse på Ullevaal, og etter et fantastisk år i både Dortmund og Red Bull Salzburg, kan det fort være unggutten som stepper opp som førstevalget.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
6 TIMER SIDEN
– Det er en utrolig positiv situasjon. Selv om Erling ikke har så mange A-kamper, så har han vært veldig bra på U21, sa Lagerbäck.
– Det er vanskelig når man har tre så gode spisser, men det er et problem jeg er glad for å ha. Det handler om å balansere troppen riktig.

– Likte tempoet jeg utviklet meg i

Haaland selv ser tilbake på et imponerende år, samtidig som han erkjenner at det fortsatt ikke har blitt noen mål med flagget på brystet.
– Jeg er spiss og skal prøve å levere målpoeng for landslaget. Selvfølgelig gjør jeg alt for å få til det. Jeg vil tro at det blir deilig når det kommer, uten at jeg har planlagt noen feiring eller noe sånt.
– Det var et veldig bra år. Jeg likte det tempoet jeg utviklet meg i veldig godt. Samtidig kunne det vært bedre også. Det er masse å forbedre, og det er jeg veldig positiv til.
På spørsmål om forbedringspunkter mer konkret, svarte han følgende:
– Jeg vet faktisk ikke. Det å komme inn i boksen og være mer klinisk er noe jeg kan forbedre meg på.
Treneren følger Haaland tett og er sterk i troen på at han ikke blir revet med og klarer å holde fokus på arbeidsoppgavene.
– Det viktigste for Erling nå er at han ikke setter alt for mye forventninger på seg selv, men slik jeg kjenner han blir ikke det noen fare. Han er flink til å ikke la ting gå alt for langt inn på seg, sa han.
Sett den nyeste episoden?

Spillerrådet: Når bør man legge opp, designer-skjerf og kunstnernavn

Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
6 TIMER SIDEN