ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Det var en rystet Lars Lagerbäck som stod på sidelinjen i Belfast i mars i fjor. I svenskens debut som norsk landslagssjef presterte hans utvalgte en meget slett forestilling og tapte fortjent 0-2.
Veien mot suksess var nok lengre enn svensken hadde sett for seg da han tok på seg jobben, og selv om det var tidvis framgang å spore utover i 2017, hadde få trodd at Norge skulle stå med syv seire og ett tap i inneværende sesong.
Eliteserien
Lar seg ikke skremme av Glimt: – Vi er bedre enn andrelaget til Roma vi også
EN TIME SIDEN

Tall som forundrer

Nå har Lagerbäck muligheten til å gjøre noe Egil «Drillo» Olsen aldri maktet, nemlig å vinne flere enn syv kamper på et kalenderår, med seier mot Slovenia eller Kypros. Det er også for lengst klart at Norge vinner flere kamper enn de taper, for første gang siden 2012.
Det forbauser den rutinerte landslagssjefen:
– Hvis du bare tenker tilbake på Nord-Irland-kampen så er jeg nok det, ja, men jeg er ikke overrasket totalt sett. Men hadde du spurt meg før første kampen i 2018 at vi skulle stå her med 7-0-1 og at vi på fire turneringskamper har sluppet inn 0,25 mål i snitt, og har ni poeng. Samt har kontrollert samtlige omganger spillemessig..., sier han og drar på det.
– Og det tapet var ufortjent i tillegg?
– Ja, definitivt var den det, om man kan si at noe var ufortjent når vi ikke var tilstrekkelig gode nok til å utnytte sjansene våre. Men altså, ikke overrasket, men gjette at vi skulle ha så gode prestasjoner og resultater som vi har hatt hadde jeg ikke gjort.
– Du hadde ikke satt pengene dine på det, altså?
– Nei, så definitivt ikke, gliser Lagerbäck.

Blir tema på spillermøter

Som neppe er en stor gambler i alle fall, men som med stødig hånd har ført Norge gjennom 2018. Nå står det om seieren i Nations League, som kan avgjøres på målforskjell mot Bulgaria. Da gjelder det å ikke miste kursen mot mål.
Og selv om det ikke ble en lengre power point-presentasjon av det mentale spillet og det å holde fokus når man blir provosert, slik som ved forrige landslagsuttak i oktober, så blir nettopp det et nøkkelpunkt på spillermøtene før kampen mot Slovenia neste fredag.
– Det jeg tror framfor alt er viktig er at vi ikke slår oss til ro. Vi har hatt syv seire og ett tap, det er ekstremt bra for et landslag, men vi får absolutt ikke tro at vi er så bra og at «det løser seg». Vi må gå inn med 100 % innstilling og det er nok den viktigste knappen vi kommer til å trykke på på denne samlingen, forteller han til Eurosport.
I den anledning vil han trekke fram Joshua King, som virkelig gikk i krigen på forrige samling.
– Han viste en veldig mental styrke i alle gangene han ble felt i siste kamp mot Bulgaria, og likevel beholdt roen. Stor ros til Josh for det, forklarer han.
UEFA Europa Conference League
Mourinho om Bodø-turen: – Et følelsesmessig arr
EN TIME SIDEN
Fotball
Kan være ute resten av året: – En omfattende skade
EN TIME SIDEN