– Jeg synes ikke at han fungerer best i den rollen han har i Sheffield United, sier landslagssjef Lagerbäck til NTB om Berges situasjon.
Sheffield hadde aldri før brukt mer penger på en spiller da de signerte Asker-gutten i slutten av januar. Til tross for enorme forventninger har den norske midtbanespilleren til gode å blomstre for fullt for de rød- og hvitstripete.
Fotball
Tidligere Viking-assistent blir hovedtrener på Island
31 MINUTTER SIDEN
Siden rekordovergangen har han figurert i sju kamper, hvorav fem av dem var fra start. I alle de fem kampene har han blitt byttet ut.

– Ikke helt optimal rolle

Manager Chris Wilder og hans menn har vært Premier Leagues store overraskelse denne sesongen.
Før koronapausen kom snuste den nyopprykkede klubben på mesterligaplass, men etter at fotballen begynte å rulle på balløya igjen, har de ikke klart å plukke opp hansken der de slapp. Laget står med ett poeng på de tre første kampene etter koronapausen.
– Jeg synes ikke han får bidratt med det som er hans store styrke, sier Lagerbäck, vel vitende om at Berges klubb praktiserer en 5-3-2-formasjon.
– Han har nok ikke helt den optimale rollen der, slik som jeg synes han burde ha. Men det er opp til treneren i Sheffield å bedømme hvor han synes at han er best, fortsetter svensken.

Stresser ikke

Lagerbäck sier at han ikke stresser rundt Berges situasjon i Yorkshire-klubben.
– Så lenge han får godt med spilletid, er jeg ikke urolig for Sander. Han har en utrolig kompetent spiller. Han jobber hardt for laget og gjør det han kan ut ifra den rollen han har.
Neste mulighet for Berge til å skinne er hjemmekampen mot Arsenal i FA-cupen søndag ettermiddag.

Ødegaard sliter også

Situasjonen er påfallende lik for Berges landslagskompis Martin Ødegaard i Spania. Etter å ha utmerket seg svært positivt i store deler av sesongen har han måtte tåle kritikk for dalende prestasjoner den siste tiden.
Drammenseren står foreløpig med fire mål og fem assist denne sesongen, men ingen av dem etter koronapausen. Etter å ha fått spille hele den første kampen etter pausen mot Osasuna, har han blitt byttet ut i de tre siste kampene.
Ødegaards Real Sociedad møter Getafe på bortebane mandag kveld.
(©NTB)

– Når man kommer som relativt uerfaren trener, så er det ikke enkelt

VM
PSG-sjefen ut mot Qatar-kritikerne: – Blåst ut av proporsjoner
3 TIMER SIDEN
VM
Bild: Tyskland etterforskes av FIFA
3 TIMER SIDEN