– Jeg har full respekt for det synet mennesker i bestemmende myndigheter har, sa Lagerbäck på en pressekonferanse tirsdag.
Han la til at han har full forståelse for meningene mange har om at oppgjøret mot Israel ikke burde spilles onsdag.
Lagerbäck la til at han mener at protokollen for landslaget er meget streng.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
10 TIMER SIDEN
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, er en av mange som er kritisk til at det spilles kamp i hovedstaden i en kritisk pandemisituasjon.
– Jeg må ærlig talt si at det er pussig på alle mulige måter. Jeg må minne om at da vi stengte ned Oslo forrige gang, 12. mars, var det en annen stor begivenhet samme dag: Liverpool – Atletico Madrid, sier Johansen til VG.
Norges Fotballforbund henviser til at Det europeiske fotballforbundet krever at et visst antall kamper gjennomføres.

Forstår Johansen

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund (NFF) sier at onsdagens kamp har stått på planen i lang tid og er en del av Nations League og at fotballen støtter de nylige skjerpede smitteverntiltakene.
– Det er ikke vanskelig å forstå bekymringen han (Johansen) og andre uttrykker parallelt med at smitten øker i Norge. Det blir mer nervøsitet. Selv om man kan få inntrykk av det motsatte, støtter fotballen de nylige skjerpede smitteverntiltakene, sier Bjerketvedt til NTB.
Han opplyser at NFF har tatt konsekvensene av det og nylig avlyst seks planlagte tiltak i Norge for aldersbestemte landslag. I tillegg tok NFF regi for å få U21-kampen mot Gibraltar avlyst.

Godkjent av kommunen

– Regjeringen behandler og godkjenner protokollene, men arrangementet foregår jo i Oslo kommune. Vi har ikke fått signaler fra Oslo kommune om at kampen ikke kan spilles, sier Bjerketvedt.
Han opplyser videre om at denne kampen ikke kom i stand ut av det blå.
– Det er ikke en privatlandskamp som noen later til å mene. Det er en obligatorisk kamp i Nations League hvor begge lag er tapende semifinalister. At vi skulle spille kamp 11. eller 12. november om det ikke ble finale i nasjonsligaen, har vi visst lenge, sier generalsekretæren.
Bjerketvedt ønsker også å presisere at det ikke er økonomiske motiver som er årsaken til at kampen spilles.

Reiser

Israel-troppen reiser med charterfly til Gardermoen. Derfra går de rett i en buss som tar dem til hotellet. De vil kun være på hotellet og på Ullevaal stadion i forbindelse med trening og kamp, forklarer Bjerketvedt.
Norges landslagstropp reiser til Østerrike for å spille Nations League-kamp søndag. Deretter venter en ny bortekamp tre dager senere mot Romania i Bucuresti.
Det har foreløpig ikke lyktes NTB å få en kommentar fra Kulturdepartementet i saken.
(©NTB)
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
12 TIMER SIDEN