Ajer og Celtic ble seriemester etter knusende derbyseier

Oppdatert 29/04/2018 klokken 15:34 GMT+2

Celtic-fansen fikk drømmen oppfylt. Storklubben smadret byrival Rangers hele 5-0 da Kristoffer Ajer og co. ble skotske seriemestere søndag.

Kristoffer Ajer

Forrige helg ble gullfesten satt på vent med 1-2-tapet borte mot Hibernian, men med overkjørselen av Rangers var det kanskje like greit for Celtic-fansen. Søndag kunne hjemmelaget godte seg over å knuse erkerivalen og samtidig bli kronet som mester for sjuende år på rad.
Det sto 3-0 allerede til pause. Odsonne Edouard gjorde Old Firm-oppgjørets to første fulltreffere. De kom etter et snaut kvarter og fire minutter før pause. James Forrest kom også på scoringslista like før lagene gikk i garderoben.

Overlegent

Rangers ble feid av banen søndag. Tom Rogic og Callum McGregor scoret hvert sitt mål i det 47. og 53. minutt.
Noen minutter etter 5-0-scoringen traff Josh Windass aluminiumen. Dermed ble det ingen trøstemål til Rangers.
Kristoffer Ajer spilte som vanlig hele kampen i Celtics midtforsvar. Han har vært under kontrakt med den skotske storklubben siden 2016, men årets serietittel er hans aller første. Landslagsspilleren var i fjor på utlån i Kilmarnock.