Tor Arne Andreassen takket søndag av som Haugesund-spiller etter utrolige 369 kamper i løpet av 15 sesonger i Haugesund-drakten.
Men allerede en uke etter er FKH-legenden klar for ny klubb.
Nå blir han spillende trener i 5. divisjonsklubben Torvastad som holder til på Karmøy. Andreassen får med seg sin kompis Vidar Bendiksen som assistent, og har signert en kontrakt ut 2019-sesongen, skriver HNytt.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
9 TIMER SIDEN
– Det blir primært trenerrollen, så får vi se om jeg snører på meg skoene etter hvert. Nå har Torvastad vært flinke til å legge ting til rette for meg med å få inn andre folk som kan bidra i teamet, så jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven, sier Andreassen til Eurosport.no

Drømmer om å trene Haugesund

Andressen har mer erfaring enn de aller fleste spillere i Norge, og har vært en viktig del av Haugeunds ferd fra 2. divisjon til et etablert lag i Eliteserien.
Når han nå gå inn i trenerrollen etter å ha lagt opp som spiller på toppnivå, er det med en ambisjon om at dette kan være starten på en fremtidig jobb som fulltidstrener.
– Det kan det fort være. Jeg har jo litt peiling etter alle disse årene, og fotballmiljøet er fantastisk å være en del av. Det er der jeg er født og oppvokst. Å ha det som fulltidsstilling er det alle har lyst til, og et privlegium å få lov til å holde på med, sier han.
I neste uke begynner han i en jobb som miljøarbeider på en institusjon for ungdommer. Trenerjobben i Torvastad blir hans første test i den delen av fotballen.
Drømmen er å en gang kunne ta over Haugesund.
– Ja du skal ikke se bort ifra at det skjer. Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, og nå må jeg bare ta de neste årene og se om jeg trives og ta de kursene som kreves, sier Andreassen.
Saken fortsetter under bildet.

Andreassen

Foto: Scanpix

Holder døren åpen for Grindheim

I oppveksten reiste han mye rundt med sin far som var trener for forskjellige lag. Gjennom sin karriere som spiller har han spilt under trenere som Harald Aabrekk, Rune Skarsfjord, Jostein Grindhaug, Mark Dempsey, Andrea Loberto og sist Eirik Horneland.
– Jeg har plukket litt av alle og lært ting hele veien. Alle er forskjellige på sin egen måte, så du prøver å plukke ut de beste tingene fra alle, sier Andreassen.
Nå starter jobben med å få hentet inn gamle Haugesund-legender til 5. divisjonsklubben,.
– Jeg får sette meg ned med spillerlogistikken, og plutselig henter jeg inn en Arild Andersen eller Jan Kjell Larsen. Det er ikke umulig, flirer Andreassen.
– Christian Grindheim har åpnet opp for en retur til Haugesund, er det en mann for Torvastad?
– Han er nok sugen på noen år til før han trapper ned, men dørene står alltid åpne for Grindheim i Torvastad, spøker Andreassen.
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
11 TIMER SIDEN
UEFA Nations League
Topper Bundesligaen: – Kunne ikke gått så mye bedre
11 TIMER SIDEN