Endelig gikk det vår vei. Ingen har trodd på oss, men likevel gjorde vi en sykt god kvalifisering med bare ett tap. Fjoråret var et dårlig år for oss, og det var veldig deilig å få denne seieren nå. Det var en tøff kamp, men jeg synes vi fortjente det, sa midtstopperen til NTB etter at europamester Nederland ble slått 2-1.
Hun fortalte at bortetapet mot Nederland i fjor høst, da hun misbrukte et straffspark på 0-0 før nederlenderne scoret på overtid, har plaget henne helt fram til nå.
– Jeg fryktet det verste kvelden etterpå og måneden etter, at det skulle få store konsekvenser. De siste ukene har jeg også tenkt veldig mye på det, jeg har våknet om natten og tenkt på det. Nå er alt det lagt død, og vi skal jobbe godt fram mot VM neste år.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
2 TIMER SIDEN
Norge fikk en fantastisk start på skjebnekampen, med to tidlige mål mot et lag som holdt nullen i sine sju første kvalifiseringskamper.
– Jeg tror aldri jeg har vært med på en sykere start, med 2-0 etter seks minutter. Vi begynte å se på klokken allerede da, og det er noe man ikke skal gjøre, sa hun.
– Målet deres kom i en situasjon jeg kunne avverget, men da tenkte jeg at nå skal ingenting mer slippe gjennom. Før kampen ble vi enige om å «ofre livet» både i egen og motstanders boks, fortsatte Mjelde, som ikke aktet å la sitt lag bli det første norske som feilet i en VM-kvalifisering for kvinner.
– Det svirret litt i hodet hva som ville skje om det ikke ville være noe mesterskap for oss før om tre år, og da tenkte jeg at det skal ikke skje. Vi har hatt stor tro på det, og helt siden kvelden i Nederland har denne kampen vært i våre hoder, sa hun.
– Det virket som den lengste kampen jeg har spilt, og det var masse følelser som kom ut da det var slutt. Akkurat nå føles dette ut som det største jeg har vært med på.
Sett denne?
(©NTB)
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
3 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
21 TIMER SIDEN