Streiken stanset deriblant kampen til Kåre Ingebrigtsens lag APOEL mot Doxa Katokopia lørdag. Også toppkampen mellom Henning Bergs Omonia og ligaleder Anorthosis ble utsatt.
Mandag ble streiken avsluttet etter at dommerne fikk lovnader fra Kypros' fotballforbund og justisminister George Savvides at det vil bli iverksatte ekstra tiltak for å beskytte dem.
Bomben var plassert på panseret til 33-årige Andreas Konstantinous bil, og den forårsaket store materielle skader da den eksploderte i garasjeanlegget der bilen sto parkert. Det skjedde natt til fredag.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
11 TIMER SIDEN
Fotballforbundet fordømte handlingen som et terrorangrep.

Fotballpresident med dommerkritikk

Ifølge avisa Cyprus Mail streiket dommerne dels på grunn av bombeattentatet, men også på grunn av uttalelser landets fotballpresident Nikos Anastasiades kom med under en prisutdelingsseremoni torsdag.
Fotballpresidenten lovet å «rense opp» i kypriotisk fotball etter stadige mistanker om kampfiksing og beklaget at «noen dommere står i ledtog med korrupte personer».
– Uttalelsene er urettferdige mot dommerne og bidrar til å skjerme de virkelige ansvarlige. Landets myndigheter har ansvaret for å få bukt med korrupsjon i fotballen, og nå krever vi at det gjøres, i stedet for mer prat og flere tomme løfter, het det i en uttalelse fra dommerforeningen.

Skjedd flere ganger

Det er ikke første gang en fotballdommer på Kypros rammes på lignende måte. Det siste tiåret har det vært flere enn et dusin tilfeller av bombeattentater eller brannstiftelse mot dommeres eiendom.
Uefa har siden 2011 varslet om 84 mistenkte tilfeller av kampfiksing på Kypros, men ingen av sakene er oppklart. Det er heller ingen av angrepene mot dommere. Kampfiksingsproblemet er aktualisert etter nye bekymringsmeldinger om tre kamper i 2. divisjon og et par cupkamper.
(©NTB)
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
12 TIMER SIDEN
Fotball
VIF forlenger med talentduo: – Interesse fra europeiske klubber
14 TIMER SIDEN