Populære sporter
All sport
Vis alt

Ranheim-opprykk gir ny bunnrekord i Eliteserien

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 02/12/2017 klokken 21:12 GMT+1

Ranheim må klare seg på halvparten av det Mjøndalen gjorde i 2015 om de rykker opp til Eliteserien.

ranheim

Foto: Scanpix

Mellom 12 og 13 millioner, det er budsjettet til Ranheim etter at de har rykket opp til Eliteserien.
Ranheim må nå klare seg med et rekordlavt budsjett. I 2015 satte Mjøndalen ny «lavbudsjettrekord» med sine 25 millioner, nesten det dobbelte av det Ranheim kan forvente.
– Hva de andre gjør, har vi ingen formening om. Vi må ta utgangspunkt i hvem Ranheim er. Vi blir ikke noe bedre Ranheim av å bruke 30 mill. i året, sa daglig leder i klubben, Frank Lidahl, til Adresseavisen før kampen.
I 2017-sesongen har klubben hatt et budsjett på 10,3 millioner kroner, altså et av de laveste i førstedivisjon. Et eventuelt opprykk vil bety en inntektsøkning på mellom syv og åtte millioner for klubben. Men det betyr ikke at budsjettet til øke med det tilsvarende.
– Skulle det bli slik, er det ikke snakk om å bruke hver krone som kommer inn. De overskuddskronene fra eliteserien vil gå til utvikling av anlegg, eller stå på bok, forklarer Lidal til Adresseavisen.

145,8 millioner bak Rosenborg

Under årets sesong i Eliteserien var det, ikke overraskende, Rosenborg som hadde det største budsjettet med sine 156,1 millioner kroner, altså 145,8 millioner mer enn «byrivalen».
– Vi gleder oss over at RBK gjør det bra. Et sterkt RBK gjør også Ranheim mer attraktive, sier Lidahl.
Årets laveste budsjett i Eliteserien var nyopprykkede Kristiansund med sine 36 millioner kroner. Men som tabellen også viser, er det ikke størrelsen på budsjettet som alltid avgjør de sportslige prestasjonene. Det ser vi blant annet på Viking som hadde Eliteseriens åttende største budsjett med sine 80 millioner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame