Ranheim - Sogndal 1-0 (5-4 etter straffer)
Sogndal har rykket ned til OBOS-ligaen etter tap på straffesparkkonkurranse mot Ranheim.
Etter kampen gikk Sogndal-trener Eirik Bakke til verbalangrep på Ranheim, og det han mener er mangel på respekt fra både spillere, trenere og publikum.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 KLOKKEN 11:51
– Jeg vil bare si at jeg aldri har vært på en plass som har vist så lite respekt mot meg, laget og alt. Måten de opptrer på, både etter den første og andre kampen, og prater om oss på. De må vite bakgrunnen for litt ting, og ikke komme og skrike "rævvafotball" opp i ansiktet mitt etter kamp. Jeg ønsker Ranheim ingen lykke til i Eliteserien. Det er ting som er viktigere enn å vinne fotballkamper. Det bør de lære seg her oppe også, nemlig folkeskikk, tordner Bakke til Eurosport.no etter kampen.
Bakke måtte se laget sitt slippe inn på straffe fem minutter før full tid. I ekstraomgangene lå Sogndal lavt, og produserte lite.
I straffesparkkonkurransen ble Ranheims Michael Karlsen den store helten og fikk sin revansje på fotballbanen.
I tillegg til å mene Ranheim var respektløse, fyrte Bakke av retning NFF for måten de har satt opp terminlisten.
– Vi så i dag at vi spiller tre kamper på seks dager, mens Ranheim spiller tre på 16 dager. Jeg vil bare takke de som fikser oppsettet. Vi visste det kom til å bli tøft for Eliteserie-laget. Jeg skjønner ikke at det går an å sette et sånt oppsett. Det er helt håpløst. De vil ha Eliteserie-laget ned, sier en irritert Bakke til Eurosport.no etter kampen.
Se intervjuet der Bakke fyrer løs mot Ranheim. Saken fortsetter under videoen

Tumulter etter kampen

Etter kampen oppstod det tumulter mellom Bakke og Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg. Bakke innrømmer å ha skubbet til Ranheim-spilleren etter det han opplevde som et rop opp i ansiktet med budskapet "rævvafotball" etter kampslutt.
– De kommer opp til meg i trynet og skriker. Klart jeg reagerte feil utpå banen her, jeg skubbet litt og sånn, men jeg er en vinnertype, og det er vi alle der inne i garderoben. Nå skal vi ned og kjempe oss opp igjen, men akkurat nå er vi veldig skuffet, sier Bakke.
Løkberg forklarer situasjonen som oppstod etter kamp slik til Eurosport.no
– Vi sprang rundt på banen i vill eufori etter kampen og jeg skrek "det er så fortjent, jævla rævvafotball". Han følte det var rett mot han. Det var det ikke, men jeg gikk til han etterpå i mixed zone for å beklage. For det var dårlig gjort av meg, og jeg legger meg flat. Jeg gikk uoppfordret bort til han for å strekke ut hånda og beklage, men da fikk jeg bare beskjeden om å ha meg vekk. Mer en det vil jeg ikke rippe opp i, sier Løkberg til Eurosport.no
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 KLOKKEN 10:26
Kvalifisering Eliteserien
Sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter ellevilt drama: – Jeg har aldri opplevd maken
28/12/2020 KLOKKEN 18:00