– Det er en helt magisk følelse. Det har nok ikke gått helt opp for meg enda. Det er få som hadde trodd at vi skulle klare dette på forhånd, sier Christian Eggen Rismark til Eurosport.no.
Lørdag ledet han som Ranheim-kaptein laget til opprykk etter å ha slått Sogndal på straffespark.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51

Stort å møte barndomsklubben i Eliteserien

– Jeg synes det er fortjent. Vi har vært best i samtlige av kvalikkampene, legger Eggen Rismark til.
Ranheim må dermed klare seg med det laveste budsjettet i Eliteseriens moderne fotballhistorie, altså mellom 12 og 13 millioner kroner. Noe som er halvparten av det Mjøndalen gjorde med sine 25 millioner i 2015.
Til sammenligning er det 145,8 millioner kroner bak Rosenborg som hadde Eliteseirens største budsjett i 2017. Klubben som Eggen Rismark startet sin fotballkarriere, neste år skal han møte dem i landets øverste divisjon.
– Det blir noe av det største jeg kommer til å oppleve som fotballspiller. Det er barndomsklubben min og vi er en stor kompisgjeng som ikke spiller fotball for å tjene penger, sier Eggen Rismark.

Bestefar Eggen: – Fortjent opprykk

Han har også familie som må sies å ha svært så sterke bånd til klubben. Bestefar er ingen andre ringere enn Nils Arne Eggen som med Rosenborg ble den mestvinnende norske fotballtreneren gjennom tidene med 15 seriemesterskap og seks cupmesterskap. Han har trua på Ranheim vil klare seg fint Eliteserien i 2018.
– Det laget de har møtt i to kamper nå har jo spilt i eliteserien i hele år. Dette viser at om man jobber hardt nok, så er ting fullt mulig. Ranheim har også vist at man kan utvikle spillere selv. Ikke bare er det trøndere som har utviklet seg i klubben, men mange av dem kommer også fra Ranheim-området, sier han til Aressavisen.
Noe barnebarnet er helt enig i.
– Når Sogndal klarer å ta 35 poeng i Eliteserien, bør vi klare å hamle opp med flere av lagene, legger Eggen Rismark til.

– Vet nok ikke hvem han skal heie på

– Jeg snakket med bestefar på telefon etter kampen. Han var stolt over det vi hadde prestert, han kjenner jo godt til treneren vår og spillegruppa vår.
Men 26-åringen er ikke sikker på hvilket lag bestefaren vil heie på når det er duket for lokaloppgjør i Trøndelag i 2018.
– Han er jo Rosenborg-mann, men så lenge jeg spiller blir det nok litt så som så. Han har jo ikke en så aktiv rolle i klubben lenger så jeg vil tippe at han har et ganske så avslappet forhold til akkurat det, avslutter Ranheim-spilleren.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
Kvalifisering Eliteserien
Sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter ellevilt drama: – Jeg har aldri opplevd maken
28/12/2020 PÅ 18:00