Sogndal sikret kvalifiseringsplassen i Eliteserien etter et ellevilt drama søndag kveld.
Saftkokerne og Aalesund vekslet på å være over og under nedrykksstreken, men til slutt var det Eirik Bakke og co som kunne juble.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
5-2-seieren over Vålerenga betyr at laget skal ut i kvalifisering mot Ranheim. Der mener Christian Gauseth at trønderne er favoritter.
Gauseth spilte for Mjøndalen da de tapte 1-2 i playoff-kampen mot Ranheim forrige søndag.
– Vi (Mjøndalen) tapte ingen hjemmekamper i hele fjor. Så kom Ranheim på besøk. De var bedre enn oss i alle spillets faser. De fortjente å vinne. Når de fikk den seieren, tror jeg de fikk et enormt momentskifte. De er et tett knyttet lag, og kommer til å ta Sogndal. Jeg tror også de selv ser seg som favoritter - uten at du vil få dem til å si det, sier Gauseth til Eurosport.no.
33-åringen tror mannen som avgjorde mot hans eget lag vil bli tungen på vektskålen også mot Sogndal.
– Dette er Mads Reginiussens lag. Han har spilt i Ranheim i sju år, og har aldri rykket opp. Jeg tror at Mads kommer til å være direkte avgjørende mot Sogndal, og forventer store ting av han. Han løfter hele laget med sine ferdigheter og enorme fightervilje.
Og legger til:
– Det er for meg utrolig at ingen Eliteserie-klubber har hentet ham.
I tillegg peker Gauseth på restitusjonstiden som en viktig faktor til at Ranheim blir Eliteserie-klubb i 2018. Første kamp spilles på Fosshaugane Campus allerede onsdag, mens returen går lørdag på Ranheim Arena.
– Sogndal vil få under tre døgn på å hente seg inn til første kamp. Ranheim har på sin side hatt ti dager på å forberede seg og lege alle skader etter playoffen. Én ting er at første kamp spilles allerede onsdag - men det kommer en ny kamp på lørdag også. Nå gikk Nwakali av med skade i dag. Han og resten av Sogndal-spillerne vil slite med å hente seg inn. Hvis du ikke kan spille onsdag, kan du sannsynligvis ikke spille lørdag heller.
Selv om Eirik Bakke og co imponerte mot Vålerenga, tror ikke Gauseth at det automatisk vil bety at de følger opp på samme måte mot Ranheim.
– Selvfølgelig vil de få en boost inn mot onsdag. Men vi må samtidig huske på at de ikke hadde vunnet på over to måneder før Vålerenga-kampen. De har prestert veldig ujevnt, mens Ranheim har vært jevnt gode over lang tid. I tillegg har de momentumet. Det gjør at de fortsatt er favoritter hos meg.
Kvalifisering Eliteserien
Sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter ellevilt drama: – Jeg har aldri opplevd maken
28/12/2020 PÅ 18:00
Kvalifisering Eliteserien
Nøkkelspillere ute: Slik stiller lagene i skjebnekampen
28/12/2020 PÅ 15:12