Nordlie og LSK klarte ikke å stoppe Sigurdarson

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 07/12/2019 klokken 20:20 GMT+1

Start tok første steg mot Eliteserie-spill neste sesong, med seier over Lillestrøm i den første playoff-kampen.

sTART

• Se returoppgjøret mellom Lillestrøm - Start onsdag kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Start - Lillestrøm: 2-1
Tom Nordlie var tilbake på Sør Arena, denne gang som Lillestrøm-trener. Og første playoff-kamp mot Start begynte med LSK-scoring i førsteomgang. Men så slo Start tilbake med scoring av Aron Sigurdarson etter en straffesituasjon og keepertabbe av Marko Maric.
Kampen endte til slutt med 2-1-seier til Start, som da tok første stikk i kampen om Eliteserie-spill neste sesong.
– Jeg synes gjennom hele kampen at vi var det beste laget. De fikk en scoring, men utenom det husker jeg ikke noe spesielt fra dem. Vi spilte ballen, vi fikk de bedre sjansene, spesielt meg. Jeg skulle ha scoret hat trick, men det var bra å vinne hjemme. Nå skal vi spille borte og vinne der også, sa matchvinner Sigurdarson etter kampen.
Start-trener Joey Hardarson var fornøyd etter seieren.
– Det er jo spennende, det er ikke noe tvil om det. Men jeg synes vi leverer en veldig god kamp og det er nesten synd at vi ikke går inn i neste kamp med en tomålsledelse, sa Start-treneren.
Nordlie på sin side var meget skuffet etter å ha fått et tungt utgangspunkt før onsdagens returkamp. Treneren retter også et stikk til Trygve Kjensli som dømte sin siste kamp i dag.
– En prestasjon under det jeg hadde håpet på. Dessverre, i sin siste kamp, mens resten er på Kiel-tur og roper hurra, så dømmer Kjensli et meget billig straffespark, også ser vi at det påvirker oss litt, forteller Nordlie, som også mener de selv burde prestert bedre.

Lillestrøm-ledelse

Start presset hardt på fra første minutt, men etter litt kom også Lillestrøm med i kampen. Etter 16 minutter kom Thomas Lehne Olsen nært, men headet ballen over på en corner. Han holdt seg også til armen etter duellen med Damion Lowe. Sistnevnte ble liggende nede og måtte av banen, men kom innpå igjen kort tid etterpå.
Etter 24 minutter spilt reagerte hjemmepublikummet på et tilbakespill hos Lillestrøm. Tobias Salquist løp mot eget mål og hadde Martin Ramsland i ryggen. Førstnevnte fikk en liten dytt og tuppet ballen til keeper Marko Maric som tok den med hendene. Dommer lot spillet gå.
Rett før halvtimen var spilt kom den første scoringen. Lehne Olsen fant Daniel Gustafsson som kom på løp, tok med seg ballen forbi Jonas Deumeland og satte ballen i mål.
Flere mål ble det ikke i første omgang og lagene gikk til pause på 1-0 til Lillestrøm.

Straffe-scoring

Start gikk hardt ut også i andre omgang, men fikk ikke uttellling før etter 53 minutter. Martin Ramsland ble revet ned inne i feltet av Salquist og dommer Trygve Kjensli dømte straffe.
Eurosport-ekspert Bengt Eriksen mente Ramsland falt like mye som han ble dratt ned i duellen.
– Jeg synes det. Men Kjensli ser en rød arm delvis rundt Ramsland, men jeg synes det er feil dømt, sa Eriksen.
Men det var dømt og Aron Sigurdarson satte ballen enkelt i venstre hjørnet og utlignet for Start.
Saken fortsetter under:
Etter 68 minutter spilt kom scoring nummer to for Sigurdarson. Han tok ballen med seg inn mot LSK-målet og skjøt på venstre hjørnet. Maric fikk hånden på ballen, men LSK-keeperen klarte ikke å holde på den og den trillet i mål.
Kristoffer Ødemarksbakken ble liggende nede og måtte bli hjulpet av banen.
Med fem minutter igjen va ordinært tid, kunne det igjen blitt scoring for islendingen da han kom alene med Maric. Men LSK-keeperen var på ballen og tok den med begge hender.
Flere mål ble det ikke og Start gikk seierende ut av det første oppgjøret i Eliteserien-playoff.